3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPuncte pentru supravieţuire

Puncte pentru supravieţuire

Gloria Bistriţa – Pandurii

Stadion: „Gloria“, astăzi, ora 17.00, GSP TV

Formaţii probabile:

Gloria: Albuţ – Homei, Ciucă, Frăsinescu, Latovlevic – C. Petre, A. Mureşan, Ze Rui, Keita – Coroian, Moraes.

Antrenor Marius Şumudică.

Pandurii: Mingote – Ghindeanu, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Tremonti, Rusu, Murgan, Vranjes – Lazic – Stromajer.

Antrenor: Sorin Cîrţu.

Vor arbitra: C. Balaj – D. Mudura, N. Megheşan.

Aflată sub linia retrogradării, Pandurii Târgu Jiu nu are voie să piardă la Bistriţa pentru a-şi menţine intacte şansele de salvare.

 

Schimbul de jucători între Gloria Bistriţa şi Pandurii a indus suporterilor gorjeni ideea că gruparea păstorită de Jean Pădureanu ar fi una care nu te lasă la greu, însă rezultatele infirmă categoric această teorie. Pandurii nu a câştigat niciodată vreun punct la Bistriţa, iar la Târgu Jiu a reuşit doar două victorii în cinci jocuri în Liga I. Oltenii au primit zece goluri în Ardeal, înscriind, în schimb, unul singur. Sub comanda lui Marius Şumudică, Gloria Bistriţa nu a pierdut decât un joc acasă în retur, cu Steaua, şi se află la o singură victorie de salvarea de la retrogradare. „Urmează un meci greu, cu un adversar aflat în suferinţă. Echipa din Târgu Jiu are un antrenor cu experienţă în prima ligă şi sunt sigur că vine la Bistriţa să îşi vândă scump pielea. Sper să continuăm pe linia ascendentă din ultima perioadă. Dacă învingem, suntem ca şi salvaţi", a spus Şumudică. Tânărul tehnician a creat la Bistriţa o echipă invidiată şi de Sorin Cîrţu. „Bistriţa a arătat foarte bine în retur, e echilibrată în toate compartimentele, are jucători cu experienţă, dar şi jucători care ies din tipare. Este foarte bună în părţile laterale. Va conta mult randamentul mijlocaşilor de bandă de la noi. Şumudică are şi el un merit în crearea acestei echipe. E tânăr, entuziast. Echipa e imaginea antrenorului în mare parte", a spus Cîrţu.

 

Cinci absenţe

 

Pandurii Târgu Jiu a plecat spre Bistriţa cu două zile înainte de disputarea partidei. Cîrţu a convocat 18 jucători cu experienţă, cu excepţia tânărului Pleaşcă, fiind posibil ca acesta să debuteze în Liga I. „Sorinaccio" nu va putea conta pe cinci jucători – Popete, suspendat, Păcurar, Hidişan, Stanca şi Nalaţi, accidentaţi. Chiar dacă mai mulţi jucători se află la limita suspendării şi ar risca să nu evolueze în importantul joc cu Poli Iaşi de miercuri, Cîrţu nu face concesii. „Nu voi menaja jucătorii aflaţi la limita suspendării. Nalaţi nu face deplasarea pentru că e accidentat, Popete este suspendat, iar Hidişan are un edem muscular şi nu vreau să risc o accidentare mai gravă", a spus tehnicianul pandurilor. În primul unsprezece revine Rusu, care şi-a ispăşit suspendarea, folosit probabil închizător împreună cu Murgan.

Pădureanu îi mulţumeşte lui Cîrţu

 

Preşedintele Jean Pădureanu i-a dat dreptate lui Sorin Cîrţu, care afirmase că „Lordul" a realizat tot ce şi-a propus la Bistriţa. „Nu ştiu dacă a fost ironic sau nu. Îi mulţumesc pentru ce a spus, dacă a fost sincer. Are dreptate. Am reuşit să ating câteva performanţe la Bistriţa. Am procedat mereu în termeni regulamentari", a spus Pădureanu. Reacţia acestuia vine după ce Cîrţu l-a lăudat pentru abilităţile sale de conducător. „Jean Pădureanu a fost şi este un conducător foarte bun. El şi-a văzut tot timpul de interesul echipei lui şi îl apreciez pentru asta. Jean Pădureanu are experienţă, iar Bistriţa va cădea doar dacă vrea el sau dacă se retrage", a spus Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU