10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu: E bună uneori şi nota 5

Cîrţu: E bună uneori şi nota 5

Pandurii Târgu Jiu s-ar mulţumi şi cu un rezultat de egalitate la Bistriţa.

 

„Sesiunea de examene" a pandurilor pentru menţinerea în Liga I continuă vineri cu jocul de la Bistriţa, acolo unde tehnicianul Sorin Cîrţu s-ar mulţumi să nu piardă în faţa Gloriei, revelaţia returului, dar nici partida cu Poli Iaşi, de la mijlocul săptămânii viitoare, nu este neglijată. Cîrţu îl va menaja la Bistriţa pe Hidişan, autorul celor trei puncte cu FC Braşov, după ce fotbalistul a acuzat unele probleme musculare. De asemenea, Păcurar este pregătit să reintre cu Poli Iaşi după ruptura musculară suferită la Cluj. Popete, care îşi va ispăşi etapa de suspendare, şi Stanca vor fi apţi pentru disputa cu moldovenii. „Să vedem ce rezultate vor fi şi în etapa aceasta, apoi să facem un rezultat bun cu Iaşiul, care să ne menţină speranţa de salvare de la retrogradare. Deocamdată mă preocupă meciul cu Bistriţa nu cel cu Iaşi. Dacă nu pierdem la Bistriţa este bine. La examen e bună uneori şi nota 5", a spus Cîrţu.

Tehnicianul speră ca echipa să-şi păstreze pragmatismul din meciul anterior, iar jucătorilor să le dispară complexul de inferioritate din meciul cu FC Braşov. „Nu avem o misiune uşoară, dar nu trebuie să fim crispaţi, cum am fost în prima parte cu Braşovul. Mă deranjează crisparea şi complexul de inferioritate. Fotbalul este un joc. Degeaba facem spectacol de la ora 11.00. E foarte important să evităm retrogradarea", a mai spus „Sorinaccio".

 

Moraes, atacantul
number one

 

Autor a opt goluri în retur, brazilianul Gloriei Bistriţa, Moraes, este inamicul numărul unu pentru gorjeni. Deşi îl apreciază, considerându-l un „atacant bun în România", Sorin Cîrţu crede că preţul vehiculat de Bistriţa, două milioane de euro, este exagerat. „Moraes e un jucător în mare formă, care a făcut impresie bună în retur. Îmi place, e interesant, şutează bine cu ambele picioare, are viteză şi tehnică. Are un feeling pentru gol. Are şi reuşite, cum a fost cu Dinamo, când a băgat mingea în poarta goală. E un atacant bun în România. Din punctul meu de vedere, nimeni din România nu face două milioane de euro", a spus Sorin Cîrţu.

Tehnicianul pandurilor afirmă că nici Florin Costea, golgheterul Ligii I în sezonul trecut, nu face două milioane de euro. „Campionatul românesc niciodată nu o să producă jucători cotaţi la astfel de preţuri. Iar Costea acum nu mai face nici un ban. E foarte greu să revii după o asemenea operaţie", a spus Cîrţu.

 

Cardoso, pe lista lui Becali

 

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, s-a arătat interesat de achiziţionarea, din vară, a fundaşului stânga de la Pandurii, Carlos Cardoso. Cotat la 875.000 de euro de site-ul transfermarkt.de, brazilianul este de bază în defensiva lui Cîrţu, reuşind şi un gol în remiza, 1-1 cu Dinamo, la Bucureşti. Becali a anunţat că, pe lângă Cardoso, îi vrea în Ghencea pe Pârvulescu (Gaz Metan), Ricardo Gomes, Apostol, Galamaz şi Bilaşco (toţi de la Unirea Urziceni) şi Hora (Bistriţa).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU