7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa - frumoasă, dar boemă

Ştiinţa – frumoasă, dar boemă

Mircea Sandu, preşedintele FRF, nu mizează pe tinerii Universităţii, considerând că lângă aceştia trebuie puşi şi câţiva „bătrâni“.

 

Universitatea a învins cu 1-0 la Vaslui, terminând meciul cu o echipă alcătuită sută la sută din fotbalişti olteni şi cu o medie de vârstă sub 22 de ani. Momentul a fost salutat aşa cum se cuvine, oficialii craioveni, presa şi microbiştii olteni comparând gruparea din Bănie cu Athletic Bilbao, echipă la care evoluează doar jucători născuţi în Ţara Bascilor. Entuziasmul conducătorilor olteni şi al suporterilor s-a temperat însă după eşecul din meciul cu Unirea Urziceni (scor 1-4), iar acest lucru l-a determinat pe patronul Adrian Mititelu să anunţe că la vară va apela la câţiva jucători cu experienţă, fără a preciza dacă va fi vorba doar de olteni sau şi de „stranieri". „Vom aduce patru jucători cu experienţă pentru viitorul sezon, iar la anul trebuie să fim acolo unde ne e locul", a spus Mititelu, sătul şi el să tot vadă Ştiinţa la retrogradare.

Un lot foarte tânăr nu poate lupta cu succes pentru o performanţă majoră în Liga I, ca să nu mai vorbim de bătăliile din cupele europene, la care Universitatea Craiova n-a mai avut acces de mulţi ani, chiar dacă poate da echipei naţionale de tineret jumătate dintre titulari. Din păcate, la naţionala mare, Universitatea nu este prezentă, Florin Costea fiind ocolit sistematic înainte să se accidenteze, iar Ovidiu Dănănae având ghinion chiar la un meci al tricolorilor. Discutând pe tema selecţiei, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a vorbit şi despre fenomenul Craiova, însă nu a avut prea multe cuvinte de laudă pentru Ştiinţa în formula actuală.

„Nu sunt încântat de fotbalul intern, pentru că văd că Răzvan Lucescu nu poate strânge 12 jucători ca să facă lotul din Liga I. Să mai terminăm şi cu tinerii Craiovei, mai trebuie şi bătrâni. Tinerii Craiovei sunt la retrogradare, corect? Echipa e frumoasă, dar boemă. E de poveste. Mai are până să facă performanţă", a comentat Sandu la Sport Klub.

 

Interul de Argeş vine rănit la Severin

 

Internaţional Curtea de Argeş a pierdut luni seară, pe teren propriu, meciul cu FC Vaslui (scor 1-2), după ce a condus cu 1-0 până în minutul 70 şi a rămas la trei puncte de Universitatea Craiova. Acest rezultat este în avantajul Ştiinţei, care, în cazul unei victorii sâmbătă, la Severin, se poate distanţa de una dintre contracandidatele la retrogradare. Reversul medaliei îl reprezintă faptul că argeşenii vor veni răniţi pe „Municipal" şi îşi vor vinde scump pielea în faţa juveţilor, jucându-şi una dintre ultimele cărţi pentru supravieţuirea în prima ligă. „Cu FC Vaslui am ratat o mare şansă de a urca în clasament şi, din păcate, nu am reuşit să menţinem acel 1-0 de la pauză. Senzaţia mea este că de multe ori parcă evoluăm în deplasare. Jucătorii noştri sunt certaţi de public şi de arbitri. Cele cinci meciuri până la final sunt foarte importante, iar lupta pentru evitarea retrogradării se va sfârşi în ultima etapă", a spus antrenorul Ionuţ Badea la finalul meciului cu FC Vaslui. Internaţional Curtea de Argeş nu va putea conta sâmbătă pe Nasser Menassel. Mijlocaşul francez de origine algeriană este accidentat, motiv pentru care a ratat şi meciul cu moldovenii. Fostul alb-albastru Cornel Frăsineanu a fost titular, fiind înlocuit în minutul 75, în timp ce atacantul Ovidiu Stoianof nu a prins lotul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII