16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBute vrea să lupte acasă

Bute vrea să lupte acasă

Campionul mondial IBF, Lucian Bute (foto), a revenit luni seară în ţară, gălăţeanul declarând, într-un cadru organizat, susţinut pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“, că îşi doreşte ca următorul său meci să îl dispute în România. „Îmi doresc foarte mult să boxez în România şi cred că a sosit momentul. Din câte am văzut, cei de la Interbox sunt de acord cu organizarea unui astfel de meci şi sper ca până la urmă el să se realizeze. Nu ştiu exact unde ar putea fi organizat un asemenea meci pentru că sala cea mai mare din România este Polivalenta, unde intră 4.000 – 5.000 de spectatori. Dacă se va desfăşura pe un stadion, va fi mult mai diferit pentru că eu nu am boxat niciodată afară. Sper totuşi ca meciul să aibă loc într-un loc unde pot veni cât mai mulţi suporteri“, a spus „Mister KO“, recunoscând că a fost emoţionat în timpul meciului cu Edison „Pantera“ Miranda pentru că părinţii săi erau prezenţi în sala „Centre Bell“ din Montreal. „Sunt deschis să boxez împotriva oricărui adversar, indiferent de numele acestuia. Mă consider cel mai bun pugilist la categoria supermijlocie şi cel mai greu adversar sunt chiar eu. În rest, sunt pregătit să boxez împotriva oricui“, a completat pugilistul nostru de 30 de ani, citat de mediafax.ro. Lucian Bute a precizat că vrea să se odihnească în cele trei săptămâni pe care le va petrece în România: „Mă bucur că am revenit acasă. Îmi doresc să rămân cât mai mult alături de familie şi să mă odihnesc puţin. Tot timpul am spus că vin acasă să mă odihnesc, dar nu prea am reuşit, şi mă întorceam în Canada tot obosit. Tot timpul e ceva de făcut, sună telefonul, dar o să încerc să mă odihnesc cât mai mult, pentru că mă aşteaptă altă perioadă grea, sunt convins de asta“.

Obreja l-a ofertat pe Dimitri Sartison

Preşedintele FR de Box, Rudel Obreja, a afirmat că, în proporţie foarte mare, Lucian Bute va boxa în România următorul meci. „Pot să spun că 97 la sută următorul meci al lui Bute va avea loc în România. Nu se ştie exact data la care va avea loc, însă noi ne-am dori undeva prin 24 iulie. Rămâne de discutat locul în care se va desfăşura acest meci pentru că în Bucureşti nu avem deocamdată o sală prea mare. Vom lua în calcul disputarea meciului pe un stadion. Cele trei procente care au rămas până la sută la sută le-am lăsat pentru că mai avem câteva aşteptări din partea autorităţilor române de la nivel înalt“, a spus preşedintele FR Box, estimând că organizarea galei se va ridica undeva la 4 milioane de euro.
„L-am ofertat pe Dimitri Sartison, campion interimar WBA, pentru unificare de centură cu Lucian. Îl vom oferta şi pe Robert Stiglitz, săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare. Despre Bernard Hopkins nu se poate vorbi în prezent. Acesta ar trebui să scadă în greutate, pentru a intra în categoria lui Lucian, pentru că deocamdată boxează la categoria semigrea“, a mai spus Obreja.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU