16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, trezită la realitate

Ştiinţa, trezită la realitate

Ştiinţa a pierdut acasă meciul cu puternica echipă campioană a Urziceniului deoarece oltenii au jucat cu o echipă de puşti, fără experienţă competiţională.

 

Duminică, în ultima zi de sărbătoare a municipiului Turnu Severin, 10.000 de fani ai Ştiinţei au asistat în direct la „execuţia" oltenilor de Unirea Urziceni, echipă promovată în prima ligă în anul în care şi Craiova a repromovat. Gazdele au început meciul cu multe absenţe, ceea ce a contat: Dănănae (refăcut, a jucat vineri la Universitatea II), Florin Costea (în refacere, urmează să plece în Olanda), Silviu Lung jr. (suspendat), Iliev, Dilevski (accidentaţi), Trică (n-a fost pe foaia de rezerve, ci a îndeplinit funcţia de delegat al Universităţii), Gângioveanu, M. Costea (rezerve, au fost trimişi în teren în a doua repriză). Momentul cheie al disputei s-a petrecut la începutul primei reprize. Unirea a profitat de visarea din centrul defensivei oltene şi a deschis rapid scorul (0-1, min.8), după care, peste şase minute, elevii lui Wotte au avut o şansă uriaşă de a întoarce rezultatul şi probabil jocul: Piţurcă a pătruns până aproape de poarta Unirii, a pasat înapoi înspre centrul careului, unde Dina era între doi apărători ialomiţeni şi a căzut între ei (Mititelu susţine că ar fi fost fault), mingea a ajuns la Firţulescu, dar şutul acestuia, de la 11 metri, a fost respins de portar!

Deznodământul meciului este cunoscut: tinerii jucători ai Universităţii n-au reuşit să-i surprindă pe campionii en-titre, cu experienţă superioară oltenilor, şi Craiova a cedat cu un scor sever, 1-4. După meci, Wotte a pus această înfrângere pe seama euforiei din tabara olteană: „Trebuia să revenim cu picioarele pe pământ după cele două victorii cu Astra şi Vaslui. Cred că am fost prea euforici. Înaintea meciului cu Vaslui speram să obţinem trei puncte de la acel joc şi de la cel cu Unirea".

Dintre cele cinci goluri marcate pe „Municipalul" din Turnu Severin, cel mai frumos a fost al lui Cosmin Gângioveanu, marcat dintr-o lovitură liberă de la peste 25 de metri, direct la vinclu!

Meciuri cu două candidate la retrogradare

 

În programul Universităţii urmează două partide destul de grele, cu Internaţional Curtea de Argeş (sâmbătă, 1 mai, la Turnu Severin) şi cu Ceahlăul (miercuri, 5 mai, la Piatra Neamţ). Finanţatorul Craiovei nu le-a reproşat nimic jucătorilor după înfrângerea cu Unirea. „Nu am nici o emoţie. Sunt convins că vom învinge în etapa viitoare. Nu mai există meciuri uşoare. Avem meci foarte greu cu cei de la Curtea de Argeş, apoi la Ceahlăul. Dacă luăm patru puncte în următoarele două partide, suntem salvaţi, dar eu sper să luăm şase puncte", a afirmat Mititelu pe site-ul clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII