5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLyon speră să anuleze avantajul lui Bayern

Lyon speră să anuleze avantajul lui Bayern

Formaţia bavareză a câştigat, cu 1-0, prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor, însă francezii se aşteaptă ca în partida retur să întoarcă rezultatul, mai ales că au beneficiat de câteva zile în plus de odihnă faţă de adversarii lor.

 

Pe arena „Stade Gerland" din Lyon se va disputa în această seară, de la ora 21.45, partida dintre Olympique şi Bayern München. Acest meci din manşa secundă a semifinalelor Ligii Campionilor va fi arbitrat de elveţianul Massimo Busacca şi va fi transmis în direct de TVR 1. În tur a câştigat Bayern, cu 1-0, prin golul marcat de olandezul Arjen Robben, în minutul 69.

Ambele echipe vor avea în confruntarea din această seară câte o absenţă de marcă, de la OL lipsind Jeremy Toulalan, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, în timp ce formaţia bavareză nu va beneficia de aportul lui Franck Ribery, care a fost eliminat în meciul tur după un fault dur asupra lui Lisandro Lopez.

 

Puel crede în calificare

 

Pentru tehnicianul lui Olympique Lyon, Claude Puel, faptul că echipa sa nu a reuşit să marcheze în partida de la München reprezintă un mare dezavantaj.

„Chiar dacă înfrângerea din tur a fost la diferenţă minimă, suntem conştienţi de dificultatea obţinerii calificării. Avem posibilităţi, dar vom vedea cu cine, pentru că avem unele probleme de lot. Regret foarte mult că nu am reuşit să marcăm acel gol atât de important în deplasare", a spus Claude Puel.

Pe lângă suspendatul Jeremy Toulalan, tehnicianul francez nu-l va putea utiliza în confruntarea cu bavarezii pe mijlocaşul Mathieu Bodmer, care nu este încă refăcut după o accidentare mai veche.

 

Bavarezii sunt accidentaţi şi obosiţi

 

Arjen Robben, autorul singurului gol al meciului de la München, a spus că jucătorii lui Bayern vor aborda meciul de la Lyon cu foarte mare atenţie, victoria din tur nefiind la o diferenţă liniştitoare.

„Nimic nu este decis încă. Poate că avem un uşor avantaj, însă ne aşteaptă un meci dificil la Lyon", a spus internaţionalul olandez.

În schimb, tehnicianul formaţiei bavareze, Louis van Gaal, pare a fi sigur că Bayern va înscrie pe „Stade Gerland" şi nu va primi mai mult de două goluri.

„Ne aflăm într-o situaţie mai bună decât eram după meciurile tur cu Fiorentina şi cu Manchester United (victorii cu 2-1 – n.r.). De obicei, înscriem în deplasare, astfel că nu cred că Lyon ne va putea marca multe goluri", a precizat Luis van Gaal.

Bayern München are mari probleme de lot pentru meciul de la Lyon. Pe lângă suspendatul Ribery, antrenorul Louis van Gaal i-ar putea lăsa în afara lotului pe ambii fundaşi centrali, Martin Demichelis şi Daniel van Buyten. Amândoi s-au accidentat în confruntarea din campionat, de sâmbătă, cu Borussia Monchengladbach. Demichelis s-a plâns de dureri musculare şi a fost înlocuit la pauză, iar Van Buyten a primit o lovitură în urma căreia a trebuit să fie înlocuit.

„Este o tragedie ce ni s-a întâmplat. Sper ca până la meciul cu Lyon să-l recuperăm măcar pe unul dintre ei", a spus Louis van Gaal, care a acuzat din nou formaţia franceză pentru lipsă de fair-play, deoarece n-a jucat în campionat, amânându-şi partida cu Monaco pentru a putea pregăti cât mai bine returul cu echipa bavareză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII