Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Cormoranii, învinşi pe Vicente Calderon

Liverpool, fără una dintre piesele de bază pe teren Fernando Torres, operat recent, a pierdut la limită, cu scorul de 1-0 (1-0), pe terenul formaţiei spaniole Atletico Madrid, în manşa întâi a semifinalelor Ligii Europa. Singurul gol al meciului disputat pe stadionul Vicente Calderon, în faţa a 55.000 de spectatori, a fost marcat de atacantul uruguayan Diego Forlan în minutul 9 al întâlnirii. Mijlocaşul dreapta al oaspeţilor, israelianul Benayoun, a marcat un gol valabil, dar reuşita acestuia a fost anulată de arbitru eronat pe motiv de ofsaid. Incredibil, dar adevărat, aceasta este doar a doua victorie obţinută de Atletico în actualul sezon european, gruparea de pe Calderon reuşind să ajungă până în semifinalele Ligii Europa graţie unui singur succes. „Cel mai important lucru este că noi am marcat, iar Liverpool nu. Oricum, ne aşteaptă încă 90 de minute foarte grele pe Anfield Road“, a declarat autorul golului, Diego Forlan. În cealaltă semifinală jucată joi seară, germanii de la Hamburg şi englezii de la Fulham nu au reuşit să marcheze nici un gol, partida de pe AOL Arena încheindu-se cu acelaşi scor cu care a început, 0-0. Meciurile retur vor avea loc pe 29 aprilie, la Liverpool, iar finala competiţiei se va disputa pe 12 mai, la Hamburg.

Click News

 

Ferguson nu vrea să se retragă în 2011

Scoţianul Alex Ferguson, antrenorul formaţiei Manchester United, care va împlini 69 de ani în luna decembrie, a dezminţit vineri că ar vrea să se retragă în 2011, aşa cum a anunţat presa britanică. „Nu este nimic adevărat. Nu am nici o intenţie de a mă retrage şi, dacă ar fi cazul de aşa ceva, oamenii pe care îi voi informa vor fi directorul general David Gill şi familia Glazer“, a declarat Ferguson. Potrivit cotidianului The Sun, scoţianul l-ar fi propus în locul lui pe tehnicianul formaţiei Everton, David Moyes. De la numirea sa la Manchester United, în 1986, Ferguson a câştigat de 11 ori campionatul Angliei, de nouă ori Cupa Angliei, de două ori Liga Campionilor şi o dată Cupa Cupelor.

Click News

 

Turcii îl vor pe Mutu

Site-ul calciomercato.com a informat că fostul impresar Ioan Becali se va deplasa la Istanbul, la sfârşitul lunii aprilie, pentru a-i întâlni pe oficialii cluburilor Fenerbahce şi Galatasaray în vederea negocierii unui contract pentru Adrian Mutu. La începutul acestei săptămâni, atacantul român al Fiorentinei a fost suspendat nouă luni de tribunalul antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI), după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină. „Becali îl va vinde pe Mutu în Turcia“, a notat sursa citată, care a adăugat că Fenerbahce are pregătită de mai mult timp o ofertă pentru un contract pe trei ani pentru „Briliant“ şi nu a fost descurajată de faptul că jucătorul român a fost suspendat de CONI. De asemenea, clubul Fenerbahce ar fi dispus să plătească o sumă pentru a acoperi o parte din datoria de 17 milioane de euro pe care o are Adrian Mutu faţă de Chelsea. Jurnaliştii italieni au precizat că încă nu au existat contacte între conducerile cluburilor Fiorentina şi Fenerbahce, iar în ceea ce priveşte gruparea Galatasaray, un intermediar a discutat, în această iarnă, cu directorul sportiv al grupării toscane, Pantaleo Corvino, dar cifra avansată pentru transferul românului a fost considerată nepotrivită de partea italiană. Conform presei din Turcia, Mutu a confirmat interesul clubului Fenerbahce pentru el. „Fenerbahce este încă interesat de mine“, a afirmat atacantul român.

Daniel BISTRICEANU

 

Chivu i-a aplicat o corecţie lui Balotelli

Tânărul atacant italian Mario Balotelli (19 ani) are zilele numărate la Inter Milano, campioana Italiei intenţionând să renunţe la serviciile jucătorului de culoare la finalul actualei ediţii din Serie A. Gestul comis de Balotelli la finalul jocului cu FC Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor, când şi-a aruncat tricoul pe gazon, după ce a fost fluierat de suporterii lui Inter, i-a înfuriat pe responsabilii grupării milaneze, care erau deja supăraţi pe Balotelli, la fel ca şi fanii grupării „nerazzurra“, după ce jucătorul şi-a declarat simpatia faţă de AC Milan, fiind filmat purtând un tricou al rivalei lui Inter. Toată lumea de la Inter s-a săturat de prostiile făcute de Mario Balotelli. Cel mai vehement la adresa lui Balotelli a fost Materazzi, care după meciul din Ligă cu Barcelona l-a luat la şuturi pe acesta, „ajutat“ fiind de Milito şi de Cambiasso. De asemenea, TeleLombardia a dezvăluit că şi Cristi Chivu l-a agresat pe coechipierul său. „Românul a fost deranjat de comportamentul imatur al lui Balotelli şi a vrut să-i arate cum stau lucrurile“, a anunţat sursa citată. Nici preşedintele Massimo Moratti nu mai vrea să-l vadă pe italianul de origine ghaneză: „Mario este un băiat care are problemele sale, în care nu vreau să intru. Oricum, ceea ce a făcut după jocul cu Barcelona reprezintă o sinucidere publică“. În vară, internaţionalul italian de tineret s-ar putea îndrepta către Anglia, unde este dorit de mai multe grupări din Premier League, între care Manchester City şi Arsenal Londra. Şi Barcelona este o posibilă destinaţie a lui Balotelli, mai ales că fostul său coechipier, Zlatan Ibrahimovic, i-a făcut un lobby susţinut pe lângă antrenorul Pep Guardiola.

Daniel BISTRICEANU

 

Maldini, anchetat pentru corupţie

Fostul fundaş al formaţiei AC Milan, Paolo Maldini, şi soţia sa sunt anchetaţi pentru corupţie şi acces ilegal la dosare fiscale. Potrivit agenţiei Ansa, Maldini este suspectat că a beneficiat de tratament fiscal preferenţial, graţie ajutorului primit de la un agent fiscal aflat acum în detenţie. Paolo Maldini (41 de ani) s-a retras din activitate în anul 2009, după ce a jucat peste 600 de meciuri în campionat, a câştigat de şapte ori titlul naţional şi de cinci ori Liga Campionilor, în 24 de ani de carieră profesionistă la AC Milan. În urmă cu două săptămâni, vicepreşedintele grupării lombarde, Adriano Galliani, îi solicitase lui Maldini să revină pe gazon în finalul acestui sezon, din cauza faptului că jucătorii din axul central defensiv al Milanului s-au accidentat, însă Paolo a refuzat.

Click News

Exit mobile version