17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMobilizare pentru victorie

Mobilizare pentru victorie

Pandurii – FC Braşov

Stadion „Municipal“, sâmbătă, ora 15.00 (GSP TV).

Formaţii probabile:

Pandurii: Mingote – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Tremonti, Murgan, Nalaţi, Vranjes – Raskovic, Stromajer. Antrenor: Sorin Cîrţu.

FC Braşov: Mincă – Duarte, Diogo, Oros, Ezequias – Roman, Ilyeş, Grigore, C. Munteanu – Sburlea, Cristescu. Antrenor: Viorel Moldovan.

Vor arbitra: P. Unimatan – O. Şovre, G. Szabo.

Sorin Cîrţu şi-a încurajat jucătorii, iar conducerea a promis prime în speranţa că Pandurii va obţine cu FC Braşov prima victorie din retur, succes obligatoriu pentru ca gorjenii să rămână în Liga I.

 

Pandurii Târgu Jiu trebuie să pună punct sâmbătă celor unsprezece etape fără victorie din retur dacă vrea să aibă viitor în Liga I. Adversara pandurilor, FC Braşov, este o echipă cu fluctuaţii în rezultate în ultimul timp, fără griji şi fără obiective de atins, luptând doar pentru o poziţie onorabilă în acest campionat.

„Dacă nu am reuşi să învingem, ar fi şi mai greu pentru noi. Ca să stea liniştită, Pandurii trebuie să obţină 12 puncte din cele şase partide şi nu este ceva imposibil de realizat. Braşovul este o echipă bună din campionatul românesc şi nu trebuie să ne bazăm pe evoluţiile fluctuante. Nu şi-a putut atinge obiectivul în acest sezon, dar este o formaţie dezinhibată, ceea ce este destul de periculos. Noi avem nevoie de victorie şi trebuie să ne mobilizăm la maximum şi aici se poate face diferenţa, indiferent contra cărei echipe am juca mâine (sâmbătă – n.r.)", a spus tehnicianul Sorin Cîrţu, care a convocat pentru acest joc toţi jucătorii experimentaţi şi apţi, de la echipa secundă doar Rada şi portarul Bănică făcându-şi loc în lotul lărgit.

„Sorinaccio" a purtat discuţii individuale cu fotbaliştii ofensivi, aşteptând de la aceştia să schimbe tabela pentru prima dată în 2010 pe „Municipal": „Vorbim tot timpul cu jucătorii, sunt conştienţi de importanţa acestui joc, am discutat în particular cu unii dintre ei, le-am spus că am încredere şi merg pe mâna lor, chiar dacă până acum au dezamăgit. Sper ca la meciul acesta să aibă altă prestaţie. Mă refer aici la Raskovic, Stromajer, Thiago, cu care am avut astfel de discuţii".

 

Intrarea liberă cu FC Braşov

 

Gorjenii nu au reuşit niciodată să învingă FC Braşov. Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori în Liga I, ardelenii impunându-se de două ori pe teren propriu, iar la Târgu Jiu singura dispută s-a încheiat nedecis. Atât Viorel Moldovan, cât şi Sorin Cîrţu au absenţi de marcă în lot. Moldovan nu poate conta pe Octavian Abrudan şi Atilla Hadngay, suspendati, dar nici pe Marius Măldăraşanu şi Dănuţ Coman, accidentaţi, în timp ce „Sorinaccio" nu dispune de Rusu, suspendat, Păcurar şi Stanca, accidentaţi.

Conducerea clubului Pandurii a hotărât să lase intrarea liberă, punând la dispoziţia fanilor 1.000 de bilete gratuite, ce pot fi procurate în ziua partidei. De asemenea, oficialii clubului au discutat cu Sorin Cîrţu să ofere fotbaliştilor o primă consistentă pentru salvare. Conştient de dificultatea partidei de la Târgu Jiu, antrenorul braşovenilor, Viorel Moldovan, şi-a pus jucătorii în gardă. „Ştim că va fi dificil la Târgu Jiu, pentru că sunt convins că jucătorii de la Pandurii vor da totul pentru a se salva. Presiunea mare este pe ei în acest moment, nu pe noi. Trebuie să fim pregătiţi pentru o bătalie mare în acest joc. Dacă nu vom da dovadă de o determinare totală, nu vom reuşi să obţinem mare lucru.
Le-am şi spus băieţilor că, dacă nu dăm şi noi maximum, atunci va fi greu să ne întoarcem cu puncte", a spus Moldovan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS