7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, fără victorie în 2010!

Pandurii, fără victorie în 2010!

Pandurii reuşea în sezonul 2007-2008 să se salveze miraculos de la retrogradare după o serie de şase victorii consecutive obţinute în retur, în timp ce acum oltenii au învins o singură dată în ultimele 22 de etape.

 

În returul 2007/2008, pandurii păreau ca şi condamnaţi la retrogradare deoarece obţinuseră doar 14 puncte în tur. Sub comanda antrenorului Eugen Neagoe – acum fără angajament („Geană" era ieri la pescuit cu Gină Piţurcă) – Pandurii a reuşit o minune în partea a doua a campionatului 2007-2008: după o serie de 16 jocuri consecutive fără victorie (etapele 7-22), gorjenii au obţinut şase succese la rând (etapele 23-28), care i-au ridicat din subsolul Ligii I până pe locul 11! Pandurii Târgu Jiu a încheiat campionatul pe locul 12, cu 40 de puncte contabilizate. Victoriile cu CFR Cluj şi Dinamo, ambele în deplasare (!), aveau să fie hotărâtoare în stabilirea ierarhiei finale pentru gorjeni. Artizanii victoriei de atunci de la Cluj, scor 2-1 pentru gorjeni, au fost: Mingote – Rusu, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache (’76, Arrieta), Vancea (’64, Păcurar), Fl. Stângă, D. Orac, I. Iordache – Al. Piţurcă (’54, Stromajer). De remarcat că opt dintre cei paisprezece jucători folosiţi în 2008 de Neagoe în „Gruia" sunt şi acum înregimentaţi la Pandurii, ce-i drept, mai „experimentaţi" cu doi ani. Dacă defensiva este aproape neschimbată, de la mijloc în sus Orac este singurul supravieţuitor al acelei campanii de succes. Jucătorii cu personalitate şi valoare au părăsit între timp gruparea gorjeană (Vasilache, Iordache, Fl. Stângă, Al. Piţurcă), iar Vancea a pus ghetele în cui. Probabil că şi asta a contat în declinul echipei din Târgu Jiu.

 

Fără gol pe „Municipal“

 

Pandurii au evoluat în Liga I permanent sub ameninţarea retrogradării, cu excepţia a două sezoane, când finalul i-a găsit oarecum liniştiţi. Acum însă neputinţa atinge cote istorice pentru olteni, care au obţinut o singură victorie în ultimele 22 de etape. Suporterii de pe „Municipal" ai pandurilor nu au trăit încă bucuria golului în 2010, deşi s-au disputat cinci jocuri acasă. Formaţia din Târgu Jiu are cel mai slab atac din Liga I, 16 reuşite, şi cel mai slab parcurs în retur dintre toate competitoarele, şase puncte în unsprezece etape. Ultimele şase etape rămase de disputat pot schimba soarta pandurilor, cantonaţi pe loc retrogradabil. „Diferenţa dintre sezonul 2007-2008 şi cel în curs e semnificativă. Acum am intrat în ultimele şase etape şi presiunea e mult mai mare. Atunci, victoriile au venit la jumătatea returului. Orice pas greşit ne poate costa acum, pe când atunci puteam îndrepta lucrurile pe parcurs", a explicat secretarul general al pandurilor, Daniel Băloi.

 

„Putem avea viitor“

 

Viitorul pentru Pandurii Târgu Jiu începe cu… FC Braşov. Sâmbătă, o victorie contra echipei lui Moldovan ar ţine în viaţă trupa lui Cîrţu. „Toată lumea conştientizează importanţa ultimelor şase etape. Nu contează ce a fost, ci ce va fi. Dacă ne plângem de milă, nu putem trece peste înfrângeri", a mai spus Daniel Băloi. Mingote, Chibulcutean, Cardoso, Stromajer şi D. Orac pot fi pe teren cu FC Braşov şi, mai ales, pot fi decisivi alături de ceilalţi componenţi ai echipei în reuşita acestei campanii de salvare de la retrogradare. „Meciuri din astea nu le joacă oricine. Trebuie nişte jucători cu experienţă. Poate vom avea mai multă şansă", a avertizat Sorin Cîrţu. Singurii absenţi din tabăra oltenilor sunt Adrian Rusu, suspendat, Păcurar şi Stanca, ambii accidentaţi. Mădălin Murgan a revenit şi va fi, probabil, titular cu FC Braşov, chiar dacă a fost diagnosticat cu ciupitură de menisc. Şi Cardoso a revenit după suspendare şi se află în lotul convocat de Cîrţu pentru jocul cu FC Braşov. De asemenea, Ghindeanu şi Ionuţ Stancu au fost chemaţi de la echipa secundă, cel de-al doilea fiind la prima „experienţă" la echipa mare în retur. Păcurar ar putea fi surpriza lui Cîrţu pentru jocul de sâmbătă. Acesta s-a pregătit ieri normal, alături de colegii săi, şi ar putea fi inclus de „Sorinaccio" în lotul pentru disputa cu braşovenii.

 

Viorel Moldovan: Presiunea e mai mare pentru Pandurii

 

Tehnicianul echipei FC Braşov, Viorel Moldovan, a declarat că vrea ca elevii săi să fie foarte concentraţi sâmbătă, la Târgu Jiu, cu Pandurii, pentru a putea obţine un rezultat pozitiv. „Va fi un meci foarte dificil cu Pandurii, o echipă care îşi doreşte foarte mult cele trei puncte. Presiunea e mai mare pentru ei decât pentru noi. Le-am şi spus băieţilor că trebuie să arate o determinare totală pentru a putea obţine ceva la Târgu Jiu", a afirmat Viorel Moldovan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS