Acasă Sport Lecţia de baschet

Lecţia de baschet

Campioana României la baschet feminin, MCM Târgovişte, a făcut spectacol în Bănie, învingând la o diferenţă de 52 de puncte echipa gazdă, SCM-CSS.

 

Baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova au suferit, miercuri seară, pe teren propriu, cel mai usturător eşec din acest sezon. Elevele lui Liviu Manea au fost învinse cu scorul de 108-56 (33-14, 24-16, 33-12, 18-14) de liderul la zi şi, totodată, campioana României, MCM Târgovişte. Meciul a fost dominat categoric de oaspete, care le-au predat jucătoarelor de la SCM-CSS o adevărată lecţie de baschet, iar pe spectatorii prezenţi în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu" i-au impresionat prin execuţiile de excepţie.

La primul meci după plecarea vedetei Tina Thompson în campionatul WNBA, „extraterestrele" din Târgovişte s-au descurcat excelent. Cinci dintre elevele lui Cătălin Tănase au reuşit să înscrie peste 10 puncte: Samburska (17), Uiuiu (17), Ogorodnikova (18), Givens (14) şi Monika Boriga-Brosovszky (12), soţia primarului din Târgovişte.

Cu excepţia lui Mâneci, toate celelalte jucătoare şi-au trecut numele pe lista marcatoarelor: Părău (6), Toma (6), Alecu (3), Doron (7) şi Manta (8).

De partea cealaltă, în echipa craioveană, principalele marcatoare au fost americancele Latoya Drake (16puncte) şi Tena Matthews (13), iar restul punctelor au fost înscrise de Adelina Ştefan (4), Pacioga (2), Bozikov (5), Gligă (2), Sipoş (5), Tarţa (2) şi Simionca (7). A mai jucat: Lungu. „A fost un joc în care am pornit din start cu două accidentări din lotul de bază, Taylor şi Mingo. În plus, în primul sfert s-a accidentat şi Eniko Tarţa. A fost un joc cu echipa cea mai puternică din campionat, care are un lot solid şi valoros. Spre exemplu, pe banca de rezerve a lor au stat două dintre componentele naţionalei de tineret, care nu au fost folosite. Noi am jucat cum am putut mai bine, chiar dacă am folosit şi junioarele. A fost un joc frumos, deschis, deşi diferenţa de scor este foarte mare", a spus după meci antrenorul oltencelor, Liviu Manea.

 

MCM, buget imens

 

Rezultatul de pe tabelă este dur, dar nu trebuie omis că oltencele au întâlnit o formaţie care domină baschetul românesc feminin şi care a ratat la doar trei puncte prezenţa în semifinalele FIBA Eurocup. Cu primarul din Târgovişte, Gabriel Boriga, preşedinte onorific al clubului, MCM Târgovişte a beneficiat pentru acest sezon, conform unor surse neoficiale din lumea baschetului, de un buget de un milion de euro, de la consiliul local, consiliul judeţean şi sponsori.

Baschetbalistele de la SCM-CSS, aflate pe locul şase în clasamentul grupei valorice A1, trebuie să-şi revină repede după acest eşec, pentru că mâine au iar meci, în deplasare, cu CSM-U Oradea, vecina de clasament, în ultima etapă din această fază a competiţiei.

 

Tena Mattews, la All-Star-Game-ul românesc

 

Jucătoarea Craiovei Tena Matthews a fost convocată în „Echipa Lumii" pentru ediţia din acest an a „All Star Game-ului" feminin autohton, între baschetbalistele române şi străinele din campionatul intern. Evenimentul va avea loc duminică, începând cu ora 17.00, în Sala Sporturilor din Drobeta Turnu Severin.

Exit mobile version