17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBayern a învins, dar l-a pierdut pe Ribery

Bayern a învins, dar l-a pierdut pe Ribery

Echipa germană Bayern München a învins miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia franceză Olympique Lyon, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Robben, în minutul 69. Bayern a jucat în zece oameni după eliminarea lui Franck Ribery, din minutul 37. Arbitrul italian Roberto Rosetti i-a arătat direct cartonaşul roşu francezului, după un fault dur asupra lui Lisandro Lopez. Dacă se califică în finală, Bayern riscă să nu poată conta pe Ribery în partida de pe „Santiago Bernabeu". Pentru că a primit direct cartonaşul roşu, francezul va încasa aproape sigur două etape de suspendare.

Şi OL a rămas cu un om mai puţin pe teren în minutul 54, când Jeremy Toulalan a avut o intrare periculoasă la mijlocul terenului asupra lui Bastian Schweinsteiger şi a primit al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. Partida retur se va disputa marţi, 27 aprilie, pe arena „Stade Gerland" din Lyon.

 

Van Gaal, mulţumit de rezultat

 

Tehnicianul olandez Louis van Gaal a spus la conferinţa de presă că este mulţumit de rezultat, adăugând că jucătorii săi formează un grup puternic de care adversarii trebuie să ţină cont. „Sunt foarte mulţumit şi cred că am arătat Europei cât suntem de puternici. Nu cred că am fi câştigat doar cu 1-0 dacă Ribery nu ar fi fost eliminat, dar chiar şi aşa am dominat jocul. Când echilibrul numeric a fost restabilit, l-am trimis în teren pe Mario Gomez să marcăm rapid un gol. Ne-am creat numeroase ocazii, dar am punctat doar o dată. Este bine şi aşa", a spus Van Gaal.

 

Puel regretă că OL nu a înscris

 

Tehnicianul francez Claude Puel a admis că echipa sa a cedat prea uşor posesia mingii, însă a susţinut că, în ciuda înfrângerii, OL păstrează şanse de calificare. „Nu caut scuze pentru a justifica înfrângerea. Încă avem şanse la calificare. Din păcate, nu am reuşit să marcăm acel gol atât de important în deplasare. Aş fi preferat totuşi să pierdem la diferenţă de un gol, dar să fi marcat şi noi. Am început bine meciul, dar am pierdut prea uşor posesia balonului, iar în repriza secundă ne-am întâlnit tot mai puţin cu mingea. Eliminarea lui Ribery ne-a permis să preluăm controlul meciului, dar apoi am avut noi un jucător trimis la cabine, iar la zece contra zece partida a devenit foarte grea", a spus Puel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII