11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPentru cine tragi sforile, Mircică?

Pentru cine tragi sforile, Mircică?

Finalul acestui campionat riscă să se transforme într-un fiasco, dacă nu am ajuns deja pe culmile penibilului. Arbitrii execută ordine foarte clare, indiferent de cine e călcat în picioare pentru îndeplinirea lor. Cineva trebuie să iasă neapărat campioană şi mai multe echipe, cu patroni guralivi, trebuie să ia calea ligilor secunde.

La vârf, ierarhia e, în mare, deja stabilită, fiind doar o noţiune de timp până când CFR Cluj se va încorona, din nou, campioană a României. La fel ca şi acum doi ani, asupra succesului acestora o să planeze multe suspiciuni. Dacă pe vremuri puteam să dăm vina pe ordinele de partid, pe directivele lui Ceauşescu sau pe influenţa pe care o avea clubul Dinamo, de data aceasta, clujenii sunt suficient de „solizi“ pentru a lua eventul. Doar nu-şi mai permiteau ardelenii să joace titlul pe teren. Era de neconceput să rămână iarăşi de căruţă precum anul trecut.

Privind partea de sus, cărţile par deja făcute, urmând ca lupta cea aprigă să se dea jos, la retrogradare. Întrebarea rămâne însă: pe cine nu mai vrea Mircea Sandu şi compania la anul în Liga 1? Doi dintre patronii echipelor de jos, Mititelu şi Condescu, sunt duşmani declaraţi ai „Naşului“ şi nu cred că ar fi vreo satisfacţie mai mare pentru sforarul Ligii 1 decât să-şi vadă alţi doi contestatari aruncaţi în groapa diviziilor secunde, unde să li se piardă urma şi glasul.

De partea cealaltă, unul dintre acoliţii capilor FRF, LPF şi CCA, deci ai corupţiei din fotbalul românesc, este Gheorghe Ştefan. Aflat în toropelile zonei retrogradării, acesta probabil aşteaptă o răsplată de genul unei prezenţe în campionatul viitor. Să prindă şi Ceahlăul două sezoane consecutive în Liga 1 şi să-şi revină încet-încet pe linia de plutire.

Personal, m-am săturat să tot văd arbitri „orbi“, care încep să se jelească după ce fac rău. M-am săturat de zicala „şi arbitrii sunt oameni, deci sunt supuşi greşelilor“. Mi-e lehamite să-i văd pe Sandu, Mitică, Igna şi ex-ul Avram apărându-i pe sărăcuţii care trag sforile pentru şefii celor menţionaţi mai înainte. Nu sunt în stare? Să fie daţi afară! Exact ca şi la o slujbă normală, unde, dacă nu eşti competent, eşti concediat.

Ce mai caută „petarda“ de Augustus Constantin în fotbal? De ce i se mai permite „brichetei“ Deaconu să calce pe teren, când Costea timp de opt luni nu îşi poate face meseria? Şi cum i se poate trece cu vederea asistentului Onicaş faptul că el nu vede?

Or, spre binele Craiovei, ar fi cazul să închidem gura la erorile de arbitraj, să ne facem că plouă când Dumitru îi dă roşu lui Lung şi să-i rugăm să mai experimenteze pe noi, că doar suntem cobaii lor?!

În încercarea disperată a CFR-ului de a lua campionatul, arbitrii străini au fost scoşi din plan, deşi s-a văzut de departe că sunt cu multe clase peste arbitrii autohtoni. Ne plângem că fotbalul românesc e praf, dar nu vedem că „păpuşile cu ecuson“ sporesc această stare de haos. Totul, spre binele celor din fruntea forurilor, că doar nu mişcă nimeni în front fără voia lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII