17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncă o şansă de supravieţuire

Încă o şansă de supravieţuire

Baschetbaliştii craioveni înfruntă astăzi, pe teren propriu, de la ora 18.00, pe CSM Oradea, în meciul al treilea din play-out. Bihorenii au câştigat primele două partide, dar oltenii îşi vor juca şansa şi speră la o primă victorie în această confruntare.

 

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova dispută astăzi, de la ora 18.00, în sala Sporturilor „Ion Constantinescu", al treilea joc din cadrul turului întâi al play-out-ului Diviziei A, contra formaţiei CSM Oradea. În primele două partide, disputate săptămâna trecută în sala „Antonio Alexe" din Oradea, gazdele s-au impus. O victorie astăzi ar însemna pentru bihoreni încheierea sezonului şi clasarea pe locul 9.

Numai că jucătorii olteni nu vor să cedeze atât de uşor şi doresc să obţină o primă victorie în această seară, care ar face posibil cel puţin încă un joc, programat mâine, la ora 18.00, tot în Bănie. Dacă baschetbaliştii craioveni ar câştiga ambele jocuri de acasă şi ar egala situaţia, partida a cincea, decisivă, s-ar juca la Oradea, pe 27 aprilie.

Înainte de disputa din această seară, antrenorul echipei craiovene, sârbul Zeljko Zecevic, şi-a spus impresiile după primele două meciuri, de la Oradea: „Am început această aventură în play-out cu două rezultate negative, la Oradea, în faţa unei formaţii care ne-a arătat în primele două jocuri că este valoroasă, că ar fi meritat să intre în play-off. În ambele meciuri am avut probleme. Cu excepţia celor două sferturi, în celelalte şase reprize din opt fie am câştigat, fie am fost egali orădenilor. Cred că acolo s-a făcut diferenţa, pentru că noi am făcut tot ce am putut în teren".

Cât despre partidele următoare, Zecevic nu poate promite că face miracole: „Nu sunt vrăjitor! Nu pot promite că voi salva echipa, doar că vom lupta în fiecare meci pentru evitarea retrogradării. Fiecare joc este o şansă în plus de a supravieţui. Dacă nu ne vom impune cu Oradea, vom încerca apoi cu Dinamo sau CSM Bucureşti. Ne vom juca şansa pentru a fi şi la anul în prima divizie".

 

„Mă rog să nu se accidenteze românii“

 

Tehnicianul craiovean, care de puţin timp este ajutat la antrenamente şi de un preparator fizic, a spus că principala sa problemă este „subţirimea" lotului: „Lotul este format doar din nouă jucători, dintre care unul este juniorul Mihai Gavrilă, cu care trebuie să avem răbdare. Trebuie să crească alături de echipă, nu putem să ne gândim că el poate fi salvatorul Craiovei. Mă rog să nu se accidenteze românii din lot, pentru că nu ştiu ce aş putea face. Dintre cei şase străini din lot, doar cinci pot fi trecuţi pe foaia de joc, dar cel care rămâne în afară este anunţat abia în dimineaţa meciului. Nimeni nu este titular". Sârbul a mai ţinut să anunţe fanii craioveni că „meciurile spectaculoase sunt în play-off, dar în play-out se joacă pentru supravieţuire şi, pentru că miza este mare, nu întotdeauna ies partide savurate de public".

La rândul său, O’Darien Bassett, cel mai bun marcator al craiovenilor, a punctat diferenţa mare dintre pregătirea efectuată sub comanda lui Zecevic şi cea sub comanda fostului tehnician, Paul Nicolae: „Am trecut la o muncă grea, asiduă. Această perioadă dificilă de pregătire cred că ne va ajuta pe toţi în viitor".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU