10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLyon vrea s-o treacă pe Bayern pe lista victimelor

Lyon vrea s-o treacă pe Bayern pe lista victimelor

În optimi, echipa franceză a trecut de marea favorită Real Madrid, în sferturi a triumfat în duelul cu Bordeaux, iar în semifinale şi-a propus să depăşească formaţia bavareză.

 

În prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor se vor înfrunta, în această seară, formaţia germană Bayern München şi echipa franceză Olympique Lyon. Acest meci, care va începe la ora 21.45 (TVR 1, în direct), va fi arbitrat de o brigadă italiană condusă de Roberto Rosetti.

Accederea în semifinalele celei mai importante competiţii fotbalistice europene intercluburi este o premieră pentru formaţia din Hexagon. Sezonul 1999-2000 a însemnat prima participare a lui Lyon în Liga Campionilor. De-abia la cea de-a unsprezecea încercare consecutivă, francezii au ajuns, în actuala ediţie, până în faza semifinalelor. În optimi, Lyon a trecut de marea favorită Real Madrid, în sferturi a triumfat în duelul cu Bordeaux, iar acum o va întâlni pe Bayern München în semifinale.

Din dorinţa de a se prezenta cât mai bine în această dublă confruntare cu Bayern, Olympique Lyon a obţinut acceptul ligii franceze pentru amânarea unui meci din campionat, ceea ce îi va permite formaţiei franceze să aibă şase zile libere înainte de manşa secundă a semifinalelor Ligii Campionilor. Antrenorul formaţiei bavareze, Luis van Gaal, a reclamat la UEFA acest fapt, considerând că francezii sunt lipsiţi de fair-play. Olympique Lyon ar fi trebuit să întâlnească echipa AS Monaco, pe 24 aprilie, în etapa a 34-a a campionatului Franţei. Meciul a fost amânat pentru 12 mai, astfel încât „Olympique Lyon să aibă cele mai bune condiţii", conform ligii franceze. Datorită acestei amânări, OL va avea şase zile fără meciuri după prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor pentru a se pregăti în vederea partidei retur, din 27 aprilie. În aceeaşi perioadă, Bayern München are programat, pe 24 aprilie, un meci cu Borussia Monchengladbach, în cadrul etapei a 32-a a campionatului Germaniei.

 

Ribery este incert

 

Louis van Gaal are şi griji mai mari decât faptul că francezii vor fi mai odihniţi decât elevii săi la meciul retur. Unul dintre jucătorii cheie ai formaţiei bavareze, Franck Ribery, a devenit incert pentru confruntarea din această seară. Ribery a suferit o contractură musculară în meciul de sâmbătă cu Hannover 96, iar luni a lipsit de la antrenamentul echipei.

„A fost o măsură de precauţie. Nu am dorit să-l forţez pe Franck. Sper să poată juca în meciul cu Lyon", a spus Van Gaal.

Oricum, bavarezii au un moral foarte bun înaintea disputei cu OL după ce în ultima partidă din campionat au şters pe jos cu Hannover, pe care au învins-o cu 7-0. Muller şi Olic au reuşit fiecare câte o „dublă", iar olandezul Robben a marcat de trei ori.

Van Gaal şi-a adus însă elevii cu picioarele pe pământ, avertizându-i că echipa franceză este o nucă greu de spart, dovedindu-se prea tare chiar şi pentru dinţii vedetelor de la Real Madrid.

„Olympique Lyon, adversara din semifinale, formează o echipă bine organizată şi greu de învins. Să nu uităm că a eliminat Real Madrid în optimi", a spus Van Gaal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU