22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCondescu a ajuns la disperare

Condescu a ajuns la disperare

Marin Condescu ar fi fost dispus să-i „repatrieze“ din Grecia pe Stângă, Mara, Iacob şi Buga pentru a menţine Pandurii în Liga I.

 

Conducătorii clubului Pandurii caută cu disperare soluţii de salvare, Marin Condescu gândindu-se să oferteze patru fotbalişti români ce activează la echipe din campionatul elen – Florin Stângă, Victoraş Iacob, Mugurel Buga şi Bogdan Mara – mai ales că sezonul în Grecia s-a încheiat în weekendul trecut. Chiar dacă şi-ar fi dat acordul să vină la Târgu Jiu cei patru, regulamentul nu mai permite însă transferul acestora la Pandurii. „Preşedintele era dispus să plece spre Grecia pentru că s-a terminat campionatul acolo şi să aducă jucători din Grecia, dar nu se pot legitima. Caută soluţii pentru că nimănui nu-i convine poziţia pe care suntem (locul 16 – n.r.). Ar fi propus mai multor jucători: Iacob, Stângă, Buga, Mara. Dacă erau dispuşi ar fi purtat discuţii, dar nu se pot face transferuri", a declarat Sorin Cîrţu. O altă măsură antiretrogradare, viabilă de această dată, luată în calcul de oficialii gorjeni este acordarea unor prime consistente în cazul salvării de la retrogradare. „M-am gândit cu preşedintele la o soluţie să o propunem jucătorilor, nu vă spun vouă, deocamdată. Dacă facem 12 puncte, la 38 de puncte suntem salvaţi. Putem să obţinem nişte victorii, jucăm cu Braşovul, de ce să nu-i batem, jucăm cu Iaşi. Sunt meciuri în care probabilitatea a patru victorii nu e ceva extraordinar. Suntem dispuşi la orice sacrificiu pentru a acumula punctele salvării", a mai spus Cîrţu.

 

Bilanţ trist pentru Cîrţu

 

Cele trei puncte câştigate în primele şase etape ale celui
de-al doilea său mandat la Pandurii Târgu Jiu nu-l mulţumesc pe tehnicianul Sorin Cîrţu. Acesta crede că echipa sa ar fi meritat încă pe atât în ciuda programului dificil pe care l-a avut. „Suntem la jumătatea drumului. Au trecut şase etape, mai sunt şase. Situaţia e mai grea decât atunci când am venit şi mai grea decât m-aş fi aşteptat. Sunt doar trei puncte luate. Chiar dacă a fost un program mai greu ar fi trebuit să avem minimum trei puncte în plus. Au fost meciuri al căror rezultat ne-a dezavantajat, Steaua, Dinamo şi Mediaş, dar şi meciuri în care nu am putut mai mult, CFR Cluj, Galaţi şi Urziceni", şi-a prezentat Cîrţu bilanţul. „Sorinaccio" invocă norocul pentru următoarele etape, condiţie vitală în încercarea pandurilor de a se salva de la retrogradare: „Poate vom avea mai multă şansă decât am avut la alte partide. Sunt meciuri în care am obţinut puţine puncte, deşi meritam mai mult. Poate vine soarele şi la noi pe stradă, să dăm goluri prin ultimele minute, să primim cadou autogoluri…".

 

Ghindeanu şi Stancu, înapoi la Liga I

 

Daniel Ghindeanu şi Ionuţ Stancu au revenit în lotul echipei mari după o perioadă pe care au petrecut-o la echipa secundă a clubului Pandurii. „Orice jucător de la echipa a doua poate să fie în vederea noastră. De aia sunt trimişi acolo, să putem să-i chemăm dacă este nevoie. Folosim tot ce avem la dispoziţie, nu se ştie ce va ieşi. Modul în care se prezintă jucătorii cu cartonaşe trebuie să ne pună în gardă", a motivat Cîrţu rechemarea celor doi jucători sub comanda sa. Ghindeanu a petrecut doar o săptămână la gruparea din Liga a III-a, fiind trimis acolo după jocul de la Mediaş, în timp ce pentru Ionuţ Stancu este o premieră, în retur, convocarea sa la echipa mare.

 

Debuturi anticriză

 

Nae Stanciu şi Alexandru Vlăduţi au primit botezul Ligii I în partida cu Unirea Urziceni, iar Sorin Cîrţu speră ca aceştia să exploateze această şansă şi să nu rămână doar cu o prezenţă solitară pe scena primei ligi. „Bine că i-am promovat. Sper să exploateze acest moment şi să nu rămână cu un singur meci în Liga I. Depinde de ei. Acum i-am lăsat să joace la Pandurii II, am înţeles că mâine (astăzi – n.r.) au etapă. Asta ar trebui să-i mobilizeze. La asta m-am gândit când i-am băgat", a spus Cîrţu. O altă explicaţie a debutului lui Stanciu şi Vlăduţi este aceea că tehnicianul nu a dorit să ofere minute unor jucători care l-au ajutat foarte puţin în trecut, iar aceştia să aibă pretenţii la bani la finalul sezonului. „Fiind scorul 2-0, era greu să revenim contra Urziceniului şi de ce să apelez la un jucător la care am apelat şi când erau scoruri care să ne ajute? Doar aşa, ca să le facem meciuri pentru a putea să contabilizeze nu ştiu cât la sută, să-şi ceară contractul?", a argumentat Cîrţu. Hidişan este fotbalistul la care a făcut referire Cîrţu, pe lângă acesta, pe bancă la Urziceni luând loc alţi trei jucători de la Pandurii II, portarul Bănică, Rada şi Pleaşcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII