Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Ciprian Marica s-a apropiat
cu Stuttgart de Europa League

VfB Stuttgart, echipa la care evoluează şi românul Ciprian Marica, s-a apropiat de locurile care asigură participarea în Europa League, după victoria cu 2-1 înregistrată pe teren propriu în faţa lui Bayer Leverkusen, în etapa a 31-a a Bundesligii. Golgheterul campionatului Germaniei, Kiessling, a marcat pentru oaspeţi în minutul 13, iar atacantul german de origine braziliană Cacau a egalat în minutul 29. Acelaşi Cacau a marcat pentru 2-1 cu cinci minute înainte de final, învingându-l pe portarul oaspeţilor cu un şut violent din careu, după ce Marica a ratat întâlnirea cu mingea centrată de pe partea stângă. Internaţionalul român a fost folosit de antrenorul Christian Gross pe toată durata întâlnirii şi a primit un cartonaş galben în minutul 78. VfB Stuttgart ocupa ieri, înaintea disputării ultimelor două meciuri ale rundei, locul al şaselea în clasament, la două puncte distanţă de poziţia a cincea, care asigură participarea în Europa League. Bayern München a rămas pe primul loc, după ce a zdrobit-o pe teren propriu, cu 7-0, pe Hannover, formaţie care ocupă locul 17. Olic (’22, ’49), Robben (’30, ’50, ’90) şi Muller (’44, ’61) au marcat golurile gazdelor. Şi ocupanta locului secund, Schalke 04, a câştigat, cu 3-1, partida jucată pe teren propriu cu Borussia Monchengladbach. Rakitic (’8, ’47 pen.) şi Farfan (’45) au marcat pentru gruparea din Gelsenkirchen, în timp ce pentru Borussia a punctat Bobadilla (‘16). Bayern are un avans de două puncte faţă de Schalke, când au mai rămas trei etape de jucat. Alte rezultate din runda a 31-a: FC Köln – Bochum 2-0, Wolfsburg – Bremen 2-4, Hamburg – Mainz 0-1, Freiburg – Nurnberg 2-1. Meciurile Borussia Dortmund – Hoffenheim şi Eintracht Frankfurt – Hertha s-au jucat aseară, după închiderea ediţiei.

Ionuţ NICA

 

Consuelo şi Adrian Mutu, implicaţi într-un incident

Adrian Mutu şi soţia sa, Consuelo, au fost implicaţi într-un incident vineri dimineaţă, în timp ce se întoarceau acasă după o noapte petrecută la „Cavalli Club“ din Florenţa, alături de doi prieteni. Cotidianul La Repubblica a informat că soţii Mutu au petrecut alături de doi amici, bijutierul libanez Gruosi Fawaz şi omul de afaceri Buti Tommaso, iar vineri dimineaţă, în jurul orei 2.00, au părăsit localul din Florenţa şi s-au îndreptat către maşinile ce erau parcate în Piazza del Carmine, moment în care au fost abordaţi de doi necunoscuţi care i-au făcut avansuri soţiei atacantului român. „Noapte de uitat pentru Adrian Mutu şi soţia sa, Consuelo. Atacantul Fiorentinei a fost la Cavalli Club din Florenţa cu soţia sa şi doi prieteni, bijutierul libanez Gruosi Fawaz şi omul de afaceri Buti Tommaso. În timp ce mergeau spre maşinile lor parcate în Piazza del Carmine, doi străini au abordat-o pe soţia lui Mutu, făcându-i avansuri. Mutu, Buti şi Gruosi au intervenit pentru a-i îndepăra pe cei doi necunoscuţi, dar aceştia l-au lovit cu palma pe Buti şi cu pumnul pe Gruosi“, a notat sursa citată. Persoana care a anunţat poliţia a fost Buti Tommaso, în vreme Gruosi Fawaz a trebuit să meargă la spitalul Careggi din Florenţa pentru a primi îngrijiri medicale. Cei doi atacatori au reuşit să scape de poliţie, iar identitatea lor a rămas, deocamdată, necunoscută.

Click News

 

Daniel Niculae, un pasator de clasă în prima ligă franceză

În runda a 33-a a primei ligi franceze, formaţia la care evoluează atacantul român Daniel Niculae, Auxerre, a învins pe teren propriu, cu scorul de 4-1, pe Lorient. Gazdele au înscris prin Oliech (‘35), Jelen (‘37), Birsa (‘55) şi Hengbart (’88 penalti), în timp ce pentru oaspeţi a marcat Gameiro (’82). Daniel Niculae a fost titular şi a jucat până în minutul 81, când a fost înlocuit cu Contout. Atacantul român a pasat decisiv la primul gol şi a primit nota 6 din partea prestigioasei publicaţii L’Equipe. „Îmi face plăcere să-i ajut pe alţii şi cred că se vede acest lucru. Pentru mine important este să ajut echipa să-şi atingă obiectivele. Rolul meu este să marchez şi să dau pase de gol. Vestea bună e că încă ştiu să înscriu goluri“, a spus Niculae, care a marcat pentru Auxerre patru goluri în acest sezon şi a dat opt pase decisive.

Click News

Exit mobile version