12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, în finala Ligii

Oltchim, în finala Ligii

Elevele lui Radu Voina au confirmat aşteptările, le-au bătut pe unguroaicele de la ETO Gyor şi vor juca finala Ligii Campionilor cu danezele de la Viborg HK.

 

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce a învins pe teren propriu formaţia ungară ETO Gyor cu scorul de 24-20 (11-10), în manşa retur a semifinalelor competiţiei. În meciul tur, disputat la Gyor, scorul dintre cele două formaţii a fost 25-25. Copleşite de miza jocului, „galacticele" au început destul de prost disputa cu cea mai bună echipă a Ungariei, fiind conduse cu 2-0 (‘2). Oltchim a reuşit să egaleze şi să preia conducerea după şapte minute, scor 3-2, dar nu a putut să se desprindă, fiind din nou egalată, 4-4 (‘12). Steluţa Luca şi colegele sale au avut o cădere în joc, în minutul 19 fiind conduse cu 5-7, dar au fost readuse cu picioarele pe pământ de cei aproximativ 3.000 de spectatori, tabela indicând la pauză 11-10 pentru oltence. La reluare lucrurile au stat mai bine, elevele lui Radu Voina au condus în permanenţă, dar nu la o diferenţă liniştitoare. Cu un sfert de oră înainte de ultimul fluier, portarul Paula Ungureanu a început să apere extraordinar, enervându-le la maximum pe oaspete. În tot acest timp, pivotul Oana Manea, care ieri a împlinit 25 de ani, Ada Nechita şi Cristina Neagu au marcat rând pe rând, „închizând" tabela la scorul de 24-10, spre delirul tribunelor, care visează acum la trofeul Ligii Campionilor.

Pentru Oltchim au marcat următoarele: Nechita (8 goluri), Neagu (5), Manea (4), Stanca (2), Şimkute (2), Vizitiu (1), Puşcaşu (1), Fiera (1). De partea cealaltă, ETO Gyor a punctat prin Gorbicz (6), Amorim (4), Kovacsics (4), Spiridon (2), Mravikova (2), Brădeanu (1) şi Verten (1).

„Am demonstrat că suntem o echipă mare, putem câştiga şi finala. Deocamdată ne bucurăm pentru acest rezultat extraordinar. Liga Campionilor este visul nostru şi o să luptăm până la ultima picătură de energie", a spus Ada Nechita la sport.ro.

Jucăm cu Viborg

 

Oltchim a devenit prima echipă din România care va juca o finală de Liga Campionilor, după 1990. Formaţia olteană mai are în palmaresul internaţional o Cupă a Cupelor şi una a Trofeului Campionilor (ambele în 2007) şi două Cupe IHF (1984 şi 1989).

Oltchim va întâlni în ultimul act al Ligii Campionilor pe Viborg, deţinătoarea trofeului, formaţia daneză calificându-se în ciuda înfrângerii de pe propriul teren, cu Larvik, scor 26-27, pentru că în meciul tur câştigase în Norvegia cu 27-21. Finala Ligii Campionilor va avea loc în dublă manşă, pe 8-9 mai fiind programat turul, returul urmând să se desfăşoare pe 15-16 mai. Tragerea la sorţi a ordinii meciurilor va avea loc pe 20 aprilie, la Viena. Oltchim Râmnicu Vâlcea va juca meciul de pe teren propriu din finala Ligii Campionilor, la Bucureşti, în Sala Polivalentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII