11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLeii, în bârlogul Fiarei

Leii, în bârlogul Fiarei

FC Vaslui – „U“ Craiova

Stadion „Municipal“, astăzi, ora 18.30 – Digi Sport.

Echipe probabile:

FC Vaslui: Kuciak – Akakpo, Papp, Gladstone, Milanov – Pavlovic – Sânmărtean, R. Costin, Milisavljevic, Wesley – Costly. Antrenor: Marius Lăcătuş.

„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Buleică, V. Găman, Iliev, Buşu – Dilevski, Bărboianu – Prepeliţă, Dina, Gângioveanu – M. Costea. Antrenor: Mark Wotte.

Vor arbitra: Robert Dumitru – Gero Szabo şi Nicolae Megheşan.

Alb-albaştrii au o misiune grea la Vaslui, dar speră să vină neînvinşi din Moldova.

 

Universitatea înfruntă astăzi FC Vaslui, într-un meci important pentru ambele combatante. FC Vaslui se gândeşte la primul titlu de campioană din istoria clubului, fiind destul de aproape de această performanţă, în timp ce alb-albaştrii joacă pentru a evita retrogradarea, un obiectiv deloc nou în ultimii ani pentru Ştiinţa. Moldovenii vin după o victorie răsunătoare, 4-0 cu FC Braşov în semifinalele Cupei României, rezultat care i-a propulsat, în premieră, în ultimul act al „întrecerii KO". Trupa lui Marius Lăcătuş stă foarte bine la moral, însă fizic s-ar putea ca meciul în plus susţinut la mijlocul săptămânii trecute să lase ceva „urme" în exprimarea pe teren a gazdelor. Şi Ştiinţa vine după o victorie, 1-0 cu Astra pe teren propriu, la Severin, şi a avut la dispoziţie o săptămână pentru a pregăti dificila partidă cu FC Vaslui. Antrenorul Mark Wotte nu se va putea baza la Vaslui pe serviciile fundaşului dreapta Silviu Bălace, însă şi dacă nu ar fi fost suspendat era puţin probabil ca „Nedved" să fi fost văzut pe teren astăzi. Sunt voci care susţin că ar exista o înţelegere verbală între cei doi patroni, Adrian Porumboiu şi Adrian Mititelu, ca Bălace, împrumutat de Universitatea de la FC Vaslui, să nu joace în meciul direct.

Cristescu este optimist

 

Universitatea Craiova a plecat de sâmbătă spre Vaslui şi a făcut o haltă în Bucureşti. Drumul a fost parcurs cu autocarul, iar team-managerul Silvian Cristescu a anunţat că nu se gândeşte ca Ştiinţa să vină învinsă din Moldova. „Cu Astra am obţinut o victorie foarte importantă şi pentru situaţia din clasament, dar şi pentru moralul echipei. Acum avem o partidă grea la Vaslui, însă avem două variante: X sau 2. Noi am vrea o victorie, dar nici un egal nu e rău. Ne deplasăm fără Bălace, dar sper că acela care va intra va avea o evoluţie la fel de bună ca a ultimului jucător debutant, Alin Buleică. Acesta a avut o evoluţie entuziasmantă în meciul cu Astra. Faptul că în echipă (cu Astra – n.r.) au fost 13 jucători din Oltenia nu poate decât să ne bucure şi să fie benefic pentru fotbalul românesc. În ceea ce priveşte rezultatul de joi, din Cupa României, al Vasluiului cu Braşov, acesta nu ne sperie, întrucât şi noi am făcut un meci bun cu cei de la Braşov. Dacă îi dai gol repede Braşovului, aşa se întâmplă", a spus Cristescu pe site-ul oficial al clubului. Vorbind despre recuperarea atacantului Florin Costea, marea pierdere a alb-albaştrilor în acest retur, Cristescu a dezvăluit: „Recuperarea lui Florin decurge foarte bine. La ultimul control, doctorii i-au recomandat mai multe exerciţii. Piciorul lui arată foarte bine. Cred că va mai sta cel puţin o lună în România, mai trebuie să facă unele controale în Capitală, apoi vom vedea unde va merge să se recupereze".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII