11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLecţie de la campioni

Lecţie de la campioni

Unirea Urziceni 3

Pandurii Târgu Jiu 0

Stadion „Tineretului“, spectatori: 2.000

Au marcat: Apostol ’25, Marinescu ’39, Rusu-autogol ’79

Unirea: Grigore – Maftei, Galamaz, B. Fernandes, Bordeanu – Marinescu (’69, Pădureţu), Paraschiv, Apostol, Frunză (’82, Todoran) – Onofraş (’58, Rusescu), Bilaşco. Antrenor Ronny Levy

Pandurii: Mingote – Popete, Martinovic, Chibulcutean (’46, Raskovic), Grecu – Nalaţi, Rusu, Vranjes, Lazic – Tremonti (’59, Nae Stanciu) – Stromajer (’76, Vlăduţi). Antrenor Sorin Cîrţu.

Cartonaşe galbene: Rusu, Stanciu

Au arbitrat: Al. Deaconu – S. Gheorghe, Fl. Ungureanu.

Apărarea aglomerată şi precisă a lui Sorin Cîrţu a fost de nerecunoscut în meciul cu Unirea Urziceni, ialomiţenii administrându-le gorjenilor o drastică înfrângere.

 

Dacă Pandurii se putea lăuda cu ceva în acest sezon era defensiva care înaintea jocului de la Urziceni cedase de 24 de ori, la fel ca Unirea, campioana în exerciţiu. Gazdele au demontat fără prea mari eforturi proverbiala organizare defensivă a lui Cîrţu şi au obţinut prima victorie acasă din 2010. Unirea continuă să spere la titlu, în timp ce şansele pandurilor de a se salva se diminuează cu fiecare etapă. Elevii lui Levy şi-au înghesuit adversarii în faţa propriului careu încă din primele minute, oltenii rezistând graţie lui Mingote, cu o intervenţie fabuloasă la capul lui Bilaşco din şapte metri (’24). Norocul gorjenilor nu a ţinut prea mult, Apostol transformând o lovitură liberă cu un şut-centrare, la care Galamaz a pretins că a deviat pentru 1-0 (’25). Echilibrul putea fi restabilit cu puţin noroc la reluarea cu capul a lui Rusu din centrul careului ialomiţean, dar Grigore a fost la datorie (’35). Vulnerabilă, defensiva lui Cîrţu a mai cedat o dată până la pauză. O greşeală impardonabilă a lui Grecu a fost speculată de Marinescu, ex-petrolistul marcând şi cu ajutorul stâlpului din dreapta lui Mingote (‘39).

 

Stanciu şi Vlăduţi, la debut

 

Cîrţu a schimbat registrul la pauză, Raskovic luându-i locul lui Chibulcutean, iar Pandurii a trecut în 4-4-2. Însă, tot Unirea s-a jucat cu ocaziile, Rusescu şi Bilaşco fiind marii ghinionişti ai echipei din Bărăgan. Dacă ialomiţenii nu au mai marcat, a reuşit, în schimb, Rusu să înscrie spectaculos în propria poartă (’79). Sorin Cîrţu i-a aruncat în luptă şi pe Nae Stanciu (24 de ani) şi Vlăduţi (21 de ani) de la echipa secundă, cei doi făcându-şi debutul în Liga I. Dacă Stanciu a fost aproape de gol în minutul 64, când şutul său la colţul scurt a fost respins de Grigore, Vlăduţi nu a avut timp să se evidenţieze. Integralist în ultimele 74 de meciuri, fundaşul central Alin Chibulcutean a rămas la cabine la pauză după ce a acuzat dureri la un picior, acesta nedorind să rişte o accidentare mai gravă în condiţiile în care scorul era 2-0.

„E o problemă medicală, o durere pe nerv care a apărut în partea din spate a piciorului. Nu e întindere, dar nu cred nici că e ceva grav, însă am cerut schimbarea pentru că nu ştiu despre ce e vorba", a spus Chibulcutean.

Cîrţu: Am arătat jalnic

 

Tehnicianul echipei Pandurii s-a declarat dezamăgit de jocul echipei sale, cel mai slab de la revenirea sa pe banca tehnică. „Cuvintele sunt de prisos, am arătat jalnic, în nici un caz ca o echipă care vrea să scape de la retrogradare. Poate am prins şi o zi mai proastă, poate şi adversarul a fost mai bun la toate capitolele şi atât am putut face. De când am revenit la echipă, este cel mai slab joc al nostru. Rezultatul este conform cu jocul prestat", a spus Cîrţu. Acesta a avut ceva de reproşat şi arbitrului Alexandru Deaconu, care ar fi favorizat gazdele la primele două goluri.

„Au fost şi nişte momente în joc în care Unirea a primit un ajutor. La primul gol nu a fost fault, Rusu a lovit mingea, iar la al doilea a fost fault la Grecu înainte de a da Marinescu gol cu capul, dar, per ansamblu, meritau victoria. Am ratat şi noi la 1-0, când a scos incredibil Grigore, dar aşa e fotbalul", a mai spus „Sorinaccio".

 

Fără resemnare

 

Deşi Pandurii s-a depărtat la patru puncte de prima echipă ameninţată de retrogradare, Cîrţu mai speră în reuşita misiunii sale.

„Mai sunt şase etape şi nimeni nu trebuie să se resemneze. Toţi cei care facem parte din acest club, conducere, antrenori, jucători, nu avem voie să cedăm, atâta timp cât matematica îţi dă un anumit rezultat. Eu am venit într-o situaţie dificilă, încerc să repar ceva. Dacă reuşesc e OK, dacă nu, îmi asum o eventuală retrogradare. Când am plecat, echipa avea destule puncte, era într-o situaţie lipsită de griji şi probabil că asta i-a deconectat pe jucători, în loc să-i mobilizeze", a declarat tehnicianul pandurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU