11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBute i-a dat KO lui Miranda

Bute i-a dat KO lui Miranda

Pugilistul român Lucian Bute şi-a apărat cu succes pentru a cincea oară titlul de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins prin KO, într-o gală disputată la „Centre Bell" din Montreal, pe Edison „Pantera" Miranda. Gălăţeanul a avut o evoluţie perfectă, a dominat şi a câştigat primele două reprize, iar în cea de-a treia a reuşit să-l pună la podea pe columbian, acesta nemaiputând continua meciul. „Mister KO" i-a „aplicat" lui Miranda un upercut de stânga în bărbie, boxerul gălăţean fiind declarat învingător în minutul 1 şi 22 de secunde din repriza a treia, spre bucuria celor 13.682 de spectatori, printre aceştia numărându-se şi părinţii pugilistului nostru, Ştefan şi Maricica.

„Lucian Bute, un uriaş. Este clar, evident şi dovedit. Lucian Bute face parte din elita mondială în categoria sa. Victoria în faţa lui Miranda a fost aşteptată şi prevăzută de experţi. Dar cine ar fi prezis un KO atât de rapid? Şi cu un upercut? Bute este un mare sportiv. Este, de asemenea, şi o persoană cu un caracter frumos. Pentru prima dată, el a boxat sâmbătă seară în faţa părinţilor săi. Mama sa şi-a ascuns privirea pe durata întregii lupte. A ratat lovitura câştigătoare", a scris reputatul jurnalist canadian Rejean Tremblay pe site-ul cyberpresse.ca, citat de Prosport.

 

„Asta pregătesc de două luni“

 

La finalul întâlnirii cu Edison „Pantera" Miranda, Lucian Bute a afirmat că este foarte bucuros de KO reuşit, mărturisind că tactica sa a fost perfectă. „Am muncit mult pentru această luptă. Asta am pregătit de două luni cu antrenorul meu, am convenit că vom începe în forţă, am lucrat mult la upercut. L-am atins de două ori pe Miranda, a încercat să arate că nu e rănit, dar am văzut în ochii lui că e rănit şi atunci am simţit că îl pot face KO. Nu a fost o lovitură întâmplătoare. Sunt capabil să mă bat cu oricine. Sunt cel mai bun boxer la semimijlocie. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine", a declarat Lucian Bute pentru presa canadiană, citată de sport365.ro.

Lucian Bute are un palmares impresionant, 26 de victorii la profesionişti, din care 25 prin KO. El a câştigat ultimele patru din cinci meciuri înainte de final: cu Alejandro Berrio (repriza 12), William Joppy (11), Fulgencio Zuniga (4) şi Librado Andradre (4). Doar Andrade, la prima întâlnire cu Bute, a reuşit să rămână în ring 12 reprize.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII