16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu: Mai există şanse de supravieţuire

Cîrţu: Mai există şanse de supravieţuire

Deşi Pandurii nu a obţinut nici o victorie în retur, antrenorul gorjenilor susţine că echipa ar putea să se salveze de la retrogradare, iar printre condiţii „Sorinaccio“ o menţionează pe aceea că arbitrajele trebuie să fie imparţiale.

 

Pandurii Târgu Jiu este singura echipă din Liga I fără victorie în retur şi are, alături de „lanterna roşie" Unirea Alba Iulia, cel mai slab punctaj din această primăvară, cu doar şase puncte câştigate din tot atâtea remize; a marcat doar două goluri în zece etape, nici unul pe teren propriu, dar, paradoxal, păstrează şanse de salvare! Punctul forte al gorjenilor este apărarea, una de top în prima ligă. Cu 24 de goluri încasate în 27 de etape, Pandurii dispune de cea de-a patra defensivă a campionatului, după CFR Cluj (14 goluri primite), Poli Timişoara (18) şi Dinamo (23), şi la egalitate cu Steaua, FC Vaslui, Urziceni şi FC Braşov. Rechemat în urmă cu cinci etape să salveze echipa de la retrogradare, Sorin Cîrţu crede în continuare că-şi poate îndeplini misiunea imposibilă la care s-a angajat. În joc mai sunt 21 de puncte, iar programul pandurilor pare mai abordabil decât în ultima perioadă. Pandurii mai are de disputat trei jocuri acasă, cu FC Braşov, Poli Iaşi şi FC Timişoara, iar în deplasare întâlneşte Unirea Urziceni, Gloria Bistriţa, Rapid şi Unirea Alba Iulia. „Noi avem şanse în continuare, dar e mai greu acum. Nu am cum să spun în procente, dar important e că mai sunt şanse. Nu pot vorbi de procentaje, pentru că fotbalul nu e matematică. Fotbalul e cel mai uşor joc când te cheamă Guardiola şi îl ai pe Messi în echipă. Am mai spus asta şi s-a văzut şi la meciul cu Real că aşa e", a spus „Sorinaccio". Singura doleanţă a tehnicianului este ca arbitrajele să fie imparţiale. „Singura mea dorinţă este să nu se implice nimeni în luptă, arbitrajele să fie cât se poate de echidistante şi retrogradatele să fie stabilite pe teren. Eu nu spun că suntem condamnaţi, este prematur. Se va juca până în ultima etapă. Ideea e că acum puteam să stăm mai liniştiţi, întrucât am avut nişte situaţii bune şi cu Dinamo, şi cu Galaţi sau chiar cu Mediaşul", a declarat Cîrţu pentru Sport Total FM.

 

Tensiuni la antrenament

 

După o zi de pauză, pandurii au reluat ieri pregătirea în vederea meciului de vineri cu Unirea Urziceni, antrenamentul fiind condus de secunzii lui Cîrţu, în timp ce principalul superviza de pe margine şedinţa de pregătire. „Sorinaccio" a avut discuţii private cu Kamara şi Dedu, doi jucători care au prins minute puţine sub comanda sa. Finalul antrenamentului a fost tensionat, Cardoso şi secundul Florin Bejinariu având o discuţie aprinsă, până la limita îmbrâncelii, oprită de Mircea Irimescu. Afectat de situaţia echipei, Cardoso i-a cerut explicaţii lui Bejinariu vizavi de comportamentul acestuia, iar tehnicianul i-a răspuns că nu l-a înjurat. Gorjenii au avut la pregătire un singur portar, Mingote, titularul Stanca fiind indisponibil pentru jocul de la Urziceni, precum şi opt jucători de la echipa secundă: Vlăduţi, Rada, Avramescu, Pleaşcă, Nae Stanciu, Diaconu, Tătaru şi Rada. Răzvan Stanca a efectuat ieri un RMN şi medicii i-au recomandat repaus total timp de o săptămână. Pe bancă la Urziceni va sta, cel mai probabil, Livshit, dar şi Nicuşor Bănică de la Pandurii II este o soluţie. Şi Murgan a fost absent motivat, acesta nefiind recuperat după accidentarea la genunchi suferită în partida cu Dinamo, în timp ce Ghindeanu, Tilincă şi Arrieta se pregătesc cu echipa secundă.

 

„Sorinaccio“, dezamăgit de unii jucători

 

Chiar dacă urmează să joace pe terenul campioanei, tehnicianul pandurilor nu renunţă la luptă. „Va fi foarte greu cu Unirea, nu poţi să dai un pronostic când joci cu o echipă ca Urziceniul. Noi ne vom lupta, dar ce mă deranjează este că a trebuit să fac nişte schimbări pe care nu le-am preconizat şi că mă dezamăgesc nişte jucători în care aveam încredere", a spus Cîrţu.

După cinci etape trecute din cel de-al doilea mandat al său la Pandurii, Sorin Cîrţu s-a lămurit în privinţa unor elevi ai săi: „Sunt unii cărora nu am ce să le reproşez. Am avut o linie de mijloc la Mediaş mult mai experimentată decât Gazul, cu Vranjes şi Rusu, cărora nu am ce să le reproşez pentru că sunt băieţi pe care te poţi baza în orice moment. Ceilalţi merg numai la ciupeală. Sunt mulţi în echipa asta care nu au făcut altceva decât să exploateze bunătatea preşedintelui. Şi preşedintele e dezamăgit. Acum vede foarte bine ce se întâmplă". Orac şi Ghindeanu sunt cei vizaţi de criticile tehnicianului, cei doi începând titulari în linia de mijloc la Mediaş, alături de Rusu şi Vranjes. Ghindeanu a plătit deja pentru prestaţia sa de la Mediaş, fiind trimis în Liga a III-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII