18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContinuă epurările la Pandurii

Continuă epurările la Pandurii

Mijlocaşul Daniel Ghindeanu (foto) îi va urma, de astăzi, pe Tilincă şi Arrieta la echipa secundă a clubului Pandurii, tehnicianul Sorin Cîrţu pedepsindu-l astfel pentru prestaţia modestă din partida de la Mediaş.

 

Doar 442 de minute a strâns Daniel Ghindeanu în acest sezon în Liga I şi numărătoarea pare să se fi încheiat pentru mijlocaşul pandurilor. Tehnicianul Sorin Cîrţu a anunţat după jocul de la Mediaş că nu va mai conta pe serviciile lui Ghindeanu în acest sezon, trimiţându-l să se pregătească, de astăzi, cu echipa secundă. „Ghindeanu m-a surprins pentru că el nu joacă de mai mult timp şi aş fi vrut o altfel de prestaţie din partea lui. Am mizat pe el să vină din linia a doua şi să creeze nişte probleme dar, din păcate, el a fost total depăşit. Eu zic că el e depăşit şi de problemele noastre, dar şi de ceea ce se cere în Divizia A. I-am şi spus că de marţi (astăzi – n.r.), când ne vom întâlni la antrenamente, se va prezenta direct la echipa a doua şi va juca acolo“, a spus Cîrţu. Alt jucător căzut în dizgraţia tehnicianului este Florin Hidişan, doar rezervă la Mediaş. „Hidişan cred că poate mai mult, se întâmplă ceva cu el şi nu pot să-i dau mii de şanse. Am încercat cu Steaua, l-am băgat cu Dinamo, iar am încercat, nici aşa la infinit nu pot să trag de el că nu e elastic să-l întind la maximum“, a spus tehnicianul după partida cu Dinamo. De curând, Sorin Cîrţu a mai trimis doi jucători la Pandurii II, în Liga a III-a, Arrieta şi Tilincă, cei doi evoluând în victoria cu 4-3 obţinută de echipa secundă a gorjenilor în ultima etapă din Liga a III-a cu FC Şcolar Reşiţa, spaniolul reuşind chiar o „dublă“. 

 

Ghinion şi oboseală

 

Înfrângerea de la Mediaş, scor 1-0, este considerată nedreaptă de „Sorinaccio“, remiza fiind rezultatul corect. Tehnicianul acuză oboseala acumulată în ultima săptămână, când Pandurii a fost obligată să joace trei meciuri, dar şi ghinionul, mai ales la faza golului încasat. „Pandurii e o echipă care are probleme şi datorită vârstei unor jucători din lot, şi, într-un fel, forţat de împrejurări, trebuie să apelezi şi la ei. Sunt o serie de jucători la care apar probleme când joci în acest ritm, sâmbătă, joi şi duminică, adică trei meciuri într-o săptămână sau cât au fost, opt zile. Nu am prea multe să le reproşez jucătorilor după meciul de la Mediaş. Se bat şi fac ce pot, cu starea de antrenament pe care o au. Gazdele au avut noroc, dar şi norocul face parte din fotbal, însă unii au parte de el din plin, alţii mai puţin. Nu ştiu câte picioare a atins mingea din devieri până s-a dus în poartă, la golul lor. Dar acesta este fotbalul, la noi scapă Raskovic şi portarul iese şi îl loveşte mingea în faţă. Este şi o chestie de noroc, fotbalul înseamnă şi noroc, dar este şi ştiinţă multă şi la antrenor, şi la jucători în acelaşi timp. Eu am mai spus, 70-80% este ştiinţă, dar 20% trebuie să ai şi şansă. Scorul de la Mediaş mi se pare puţin nedrept, am fi putut şi noi obţine măcar un egal pentru că acesta ar fi fost rezultatul echitabil. Dar aşa e la fotbal, până la urmă te alegi cu ceea ce ţi se dă, că nu iese totdeauna ceea ce gândeşti“, a declarat Cîrţu.

 

Stanca şi Cardoso,
marile pierderi

 

Ieşirea neaşteptată a portarului Răzvan Stanca, cu dureri la spate, în minutul 37 al partidei de la Mediaş, i-a schimbat planurile lui Sorin Cîrţu, care gândise să atace mai consistent după pauză. „S-au întâmplat şi lucruri neprevăzute la acest meci, pentru că am gândit într-un fel partida, cu anumite schimbări, pentru că ştiam că avem probleme. Am schimbat linia de atac şi am mers pe Stromajer şi Lazic, jucători mai proaspeţi şi cu viteză care, una peste alta, mi-a plăcut cum s-au bătut pentru nişte baloane acolo, au creat nişte probleme şi au ţinut cât de cât acţiunea departe de poarta noastră în anumite momente, sigur, cu o anumită eterogenitate, pentru că nu au jucat prea mult împreună. Dar gândirea mea era cu intrarea lui Tremonti şi a lui Raskovic după pauză cu mai multă prospeţime, să schimbăm cât de cât sistemul de joc şi să forţăm. Din păcate, a intervenit şi accidentarea aceea a lui Stanca şi ne-a dat puţin peste cap pentru că am făcut o schimbare foarte devreme şi în nici un caz nu o luasem în calcul“, a spus Cîrţu. Stanca este incert pentru jocul cu Unirea Urziceni, în timp ce Cardoso este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS