8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, aproape de Liga a II-a

Pandurii, aproape de Liga a II-a

Gaz Metan Mediaş 1

Pandurii Târgu Jiu 0

Stadion „Gaz Metan“, spectatori 4.000

A marcat: Kubala ‘54

Gaz Metan: Buchta – Kratochvil, Lazăr, Akaki, Marovic – Dudiţă, Todea, Kubala (’60, A. Munteanu), Hoban – Liţu (’66, Pârvulescu), Silvăşan (’85, R. Zaharia). Antrenor: Cristi Pustai.

Pandurii: Stanca (’38, Mingote) – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Ghindeanu (’60, Raskovic), Rusu, Orac, Vranjes – Lazic (’69, Tremonti) – Stromajer. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Cartonaşe galbene: Kubala, Silvăşan, Dudiţă (2) / Tremonti, Cardoso.

Cartonaş roşu: Dudiţă (‘77).

Au arbitrat: S. Colţescu – St. Slabu, P. Dimancea.

Pandurii şi-a compromis şansele de menţinere în Liga I, înfrângerea suferită la Mediaş în faţa Gazului lăsându-i pe olteni pe un loc retrogradant.

 

Nevoia de victorie a două echipe suferinde a împins doar pe Gaz Metan Mediaş spre poarta adversă, în timp ce Cîrţu a adoptat tactica contraatacului, mizând în ofensivă pe doi jucători care au prins minute puţine, Stromajer şi Lazic. Presiunea Gazului din debutul meciului a fost concretizată prin şutul violent de la distanţă al lui Dudiţă, scos excelent de Stanca (‘6), sau de dubla ocazie din minutul 16, când Hoban şi Liţu nu au putut trece de excelentul Stanca. Între timp, pandurii puteau deschide scorul, însă Lazic a alunecat în momentul şutului şi mingea nu a mai nimerit poarta părăsită de Buchta. Goalkeeperul lui Cîrţu a intervenit fantastic la capul lui Hoban şi a fost ocrotit de şansă la ghiuleaua în diagonală a lui Silvăşan, care a trecut pe lângă vinclu (‘31). Cardoso, cu un şut puternic şi la distanţă de poartă, a dat semnalul ieşirii pandurilor din defensiva totală (‘35). Câteva momente mai târziu, Rusu a şutat slab la colţul scurt şi Buchta a reţinut în doi timpi. Cel mai bun jucător al pandurilor din prima parte, Stanca, a fost nevoit să părăsească terenul accidentat, acuzând dureri la spate, Mingote luându-i locul între buturi. Prima repriză s-a încheiat cu o şansă imensă de gol pentru Pandurii: după un contraatac purtat pe stânga, Lazic a centrat perfect în faţa porţii şi Ghindeanu, de la punctul cu var, a reluat, din cădere, peste poartă.

 

Oltenii, cu un om
în plus, au pierdut

 

Mingote a avut primele emoţii între buturi la puţine minute de la reluare, când Silvăşan a şutat în picioarele lusitanului dintr-o situaţie de unu la unu. Reduta lui Cîrţu nu a mai rezistat, însă, prea mult. Kubala a deschis scorul dintr-o lovitură liberă de la 40 de metri, mingea, uşor deviată, poposind în plasa porţii lui Mingote, 1-0 (‘54). Cîrţu a reacţionat imediat, trimiţând în teren doi jucători de profil ofensiv, Raskovic şi Tremonti, dar echipa sa a rămas la fel de inertă în condiţiile în care gazdele au cedat deliberat terenul. Tremonti a dat ceva trepidaţii medieşenilor cu un şut în diagonală, mingea scurgându-se pe lângă piciorul lui Raskovic şi pe lângă poartă (‘76). Arbitrul craiovean Colţescu l-a eliminat pe jucătorul gazdelor Dudiţă, dar superioritatea numerică a oltenilor a fost şi de această dată o povară şi nu un avantaj pentru elevii lui Cîrţu! Incapabili să construiască, gorjenii au mai dus o dată balonul în preajma careului Gazului, dar Buchta a respins cu capul mingea şutată violent de Raskovic de la marginea careului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU