11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinală la retrogradare

Finală la retrogradare

Gaz Metan Mediaş – Pandurii Târgu Jiu

Stadion „Gaz Metan“, duminică, ora 15.00, GSP TV

Formaţii probabile:

Gaz Metan: Vâtcă – Nohai, Lazăr, Akaki, Marovic – Eric de Oliveira, Kubala, Todea, Pîrvulescu – Liţu, Silvăşan. Antrenor: Cristi Pustai.

Pandurii: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Orac, Rusu, Murgan, Vranjes – Tremonti – Raskovic. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Vor arbitra: S. Colţescu – St. Slabu, P. Dimancea.

Pandurii trebuie să facă dovada, pe terenul unei contracandidate la retrogradare, că merită să rămână în Liga I.

Gaz Metan Mediaş şi Pandurii nu au prea „rupt" plasele adverse în retur, ardelenii reuşind trei goluri, în timp ce oltenii au înscris doar de două ori în 2010, de fiecare dată în deplasare. Şi la remize situaţia stă sub semnul echilibrului, gazdele trecându-şi în cont cinci rezultate de egalitate, iar oaspeţii – şase. 0-0 s-a încheiat şi partida din tur de pe „Municipal", astfel că la Mediaş se anunţă o dispută pe muchie de cuţit. Conştienţi de importanţa partidei, medieşenii au sacrificat oarecum jocul de la Urziceni, Cristi Pustai menajându-şi jucătorii importanţi ce riscau să fie suspendaţi cu Pandurii.

„Am văzut ce-a făcut Pustai. A zis că a luat această decizie pentru că are jucători care au cartonaş galben şi să nu mai ia altele", a comentat Sorin Cîrţu (foto) decizia lui Pustai. Ideea lui Cîrţu nu a fost demonstrată cu Dinamo, cei trei jucători sancţionaţi cu cartonaş galben, Chibulcutean, Popete şi Rusu, având drept de joc la Mediaş.

 

„Să câştige cine e mai bun!“

 

„Sorinaccio" speră ca la Mediaş să aibă parte de un arbitraj imparţial. „Este un meci care aş vrea să se desfăşoare pe teren, să vedem dacă sunt superiori fizic, tactic, tehnic. Să nu se bage nimeni. Nu cred că se poate plânge cineva de noi că le dăm la picioare sau îi furăm. Cine e cel mai bun să câştige pe teren. Ierarhizarea trebuie să fie făcută corect", a afirmat Cîrţu. Mulţumit de bilanţul celui de-al doilea mandat al său la Pandurii, trei puncte în patru etape, Cîrţu speră să nu piardă la Mediaş, pe terenul unei contracandidate la retrogradare. „Toate meciurile sunt speciale, nu numai cele cu Dinamo sau Steaua, pentru că trebuie să acumulăm puncte. Mai sunt opt meciuri şi nu poate nimeni să spună că situaţia este rezolvată privind retrogradarea. Situaţia pandurilor este mult mai bună decât atunci când am venit. Am luat numai trei puncte, dar au trecut meciurile cu CFR, Steaua, Galaţi şi Dinamo", a spus Cîrţu.

Murgan este indisponibil pentru jocul de duminică, acuzând o accidentare la genunchi, însă se speră să se recupereze, iar Tremonti va fi pe teren, cu toate că a acuzat crampe musculare în meciul cu Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU