Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Bassett şi Trevor, primii în clasament

La finalul sezonului regulat al Diviziei A de baschet masculin s-au întocmit şi clasamente cu cei mai buni jucători din punct de vedere statistic, luându-se în considerare baschetbaliştii cu cel puţin 15 meciuri jucate. Chiar dacă SCM-U Craiova ocupă ultimul loc în prima ligă, jucătorii străini din lotul oltean sunt printre cei care s-au remarcat în campionat. Americanul O’Darien Bassett este cel mai bun marcator, cu o medie 20,8 puncte reuşite în cele 30 de partide în care a evoluat. Alt jucător de la SCM-U, Trevor Harvey, este cel mai bun recuperator, cu o medie de zece recuperări pe meci (15 jocuri). Bassett ocupă locul doi în clasamentul eficienţei (19,8 – 30 de meciuri), iar Harvey este pe locul patru (19,4 – 15 partide), pe prima poziţie aflându-se Krstanovici („U“ Mobitelco Cluj ) – 22,7 în 29 de meciuri. În ceea ce priveşte numărul de capace, pivotul echipei Mureşul Târgu Mure, Arturas Masilius, ocupă primul loc (2,1 – 28 de meciuri), iar craiovenii Harvey (1,5 – 15 jocuri) şi Dragovic (1,4 – 28 de jocuri) se află pe poziţiile patru, respectiv cinci.

 

Duel Cârstea – Halep în optimi

Jucătoarele de tenis Simona Halep şi Sorana Cârstea se vor întâlni astăzi în optimile de finală ale turneului WTA de la Marbella (Spania). Cârstea, semifinalistă anul trecut la Marbella, a trecut în primul tur, cu 4-6, 7-6, 6-4, de rusoaica Maria Kirilenko, a şasea favorită. Începând cu acest turneu, Sorana, care ieri a împlinit 20 de ani, are un nou antrenor, portughezul Antonio Van Grichen. Aflată pentru prima dată pe tabloul principal al unui concurs WTA, Simona Halep, fostă lideră mondială a junioarelor, a reuşit să obţină şi prima victorie, învingând-o, cu 6-4, 6-1, în 64 de minute, pe Iveta Benesova (70 WTA). Acesta a fost al patrulea meci consecutiv câştigat în minimum de seturi de Halep (166 WTA), care a urcat pe tabloul principal după ce a trecut de calificări. Cârstea şi Halep au avut o singură dispută până acum, în urmă cu doi ani, la Bucureşti, când Sorana s-a impus cu 3-6, 6-3, 6-1. Tot în cadrul turneului de la Marbella, dar la dublu, Monica Niculescu, a 29-a jucătoare în ierarhia mondială de dublu, şi partenera sa, franţuzoaica Sophie Lefevre, le-au învins în prima rundă la Marbella, cu 6-3, 4-6, 10-7, pe Raluca Olaru şi Kristina Barrois (Germania). Niculescu şi Lefevre îşi vor afla adversarele din sferturile de finală la capătul disputei dintre Tatjana Malek (Germania) / Selima Sfar (Tunisia) şi Virginia Ruano Pascual (Spania) / Meghann Shaughnessy (SUA).

 

Buci, aur şi argint la CE de haltere

Halterofilul Antoniu Buci a câştigat medalia de aur la stilul aruncat şi medalia de argint la total, la categoria 62 kg din cadrul CE de la Minsk. Antoniu Buci a intrat în concurs, la stilul smuls, direct la 130 kg, apoi a ridicat şi 133, în competiţie directă cu turcul Erol Bilgin, campionul european en-titre. Sportivul român a ridicat apoi 135 kg, la ultima încercare, cu care a ocupat locul patru în clasamentul probei, câştigată de Erol Bilgin (139 kg), care şi-a apărat aurul cucerit în 2009 la Bucureşti. Pe podium au mai urcat Bunyamin Sezer (Turcia) şi Henadzi Makhveyenia (Belarus), ambii cu câte 136 kg. La stilul aruncat, românul a ratat prima încercare, la 161 kg, dar a reuşit din a doua, fiind pe drumul spre medalie la total. La ultima încercare, Antoniu Buci a reuşit 165 kg, câştigând medalia de aur în faţa turcului Erol Bilgin, care a reuşit tot 165 kg, dar a pierdut pentru că era mai greu cu 20 de grame (61,780 kg), faţă de sportivul român (61,760 kg). Ultima mare performanţă a lui Antoniu Buci a fost clasarea pe locul patru la JO de la Beijing.

Exit mobile version