10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciul nu e jucat!

Meciul nu e jucat!

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Bucureşti

Stadion „Municipal“, astăzi, ora 20.30, Antena 1

Formaţii probabile:

Pandurii: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Orac, Rusu, Murgan, Vranjes – Tremonti – Raskovic.

Antrenor Sorin Cîrţu.

Dinamo: Cr. Munteanu – Pulhac, Scarlatache, Moţi, Molinero – Alexe, Boştină, N’Doye, Torje – M. Niculae, An. Cristea.

Antrenor Cornel Ţălnar.

Vor arbitra: I. Kovacs – Ed. Crângaşu, Vl. Urzică.

Fără victorie în retur şi fără gol marcat pe „Municipal“ în 2010, Pandurii Târgu Jiu primeşte vizita echipei momentului în Liga I, Dinamo Bucureşti, însă gorjenii nu-şi pierd speranţa.

 

Tehnicianul pandurilor, Sorin Cîrţu, ştie cum poate opri maşinăria de goluri a lui Ţălnar şi speră într-un rezultat pozitiv. „Este de muncit cu Dinamo. Trebuie să alergăm foarte mult. Să vedem ce inspiraţie vom avea. Nu contează câţi atacanţi vom avea. Problema e de dinamică a jucătorilor", a spus Sorin Cîrţu. Favoriţi la Târgu Jiu, „câinii roşii" nu sunt neapărat şi câştigători. „Când Dinamo evoluează cu Pandurii, indiferent de locul din clasament, e clar că este favorită. Este cea mai în formă echipă, joacă un fotbal bun, dă goluri multe, şi-a regăsit cât de cât echilibrul chiar dacă au şi ei probleme în compartimentul de apărare. Este şi o stare de spirit bună la Dinamo. Au recuperat multe puncte, sunt în lupta pentru titlu. Dacă nu-ţi iese lupta pentru titlu, ai variantă cupele europene, iar dacă nu-ţi iese lupta la retrogradare, te trezeşti mai devreme anul următor şi joci la ora 11.00. Este un avantaj pentru Dinamo, dar asta nu înseamnă că meciul e jucat, că nu vor avea dificultăţi sau că noi ne dăm la o parte. Fotbalul nu se ştie ce-ţi poate oferi. Din punctul meu de vedere, fotbalul e uşor când te cheamă Guardiola şi-l ai pe Messi în echipă", a mai spus „Sorinaccio".

 

Presiuni colaterale

 

Jocul de pe „Municipal" este interesant şi pentru contracandidatele la titlu ale lui Dinamo, nu numai pentru cele două combatante.

Dacă Gigi Becali a mizat pe o remiză la Târgu Jiu, patronul echipei FC Timişoara, Marian Iancu, atrage atenţia asupra brigăzii de arbitri care ar fi fost delegată pe axa Lupescu-Cristi Borcea. „Puteţi juca 2 solist la Pandurii – Dinamo. Nu aţi văzut că toată schema arbitraj-observatori e făcută pe filiera Lupescu-Borcea? Lupescu l-a promovat pe Istvan Kovacs, arbitrul de joi, sub mandatul lui Nicolae Grigorescu, care era şef la CCA la acea vreme, iar acum e observator la meci! Iar Igna, supervizorul meciului, este celebrul personaj despre care ziarele au dezvăluit că se întâlnea cu Borcea prin Timişoara", a spus Iancu. Şi lui Sorin Cîrţu i se pare suspectă delegarea lui Istvan Kovacs, un arbitru cu care tehnicianul pandurilor a mai avut conflicte în trecut. „Sunt destui interesaţi să facă presiune şi să creeze o tensiune în jurul acestei partide pentru că un rezultat favorabil nouă, indirect îi ajută şi pe ei. Totuşi, e o delegare care şi pe mine mă surprinde şi nu-mi convine. O să fiu cu ochiul pe el (Istvan Kovacs-n.r.) pentru că mi se pare suspect, dar nu poţi să spui dinainte ce va fi. Data trecută m-a trimis în tribună pentru un dialog pe care l-am avut cu el într-un mod foarte civilizat: «Domnul Cîrţu, atenţie că vă trimit în tribună!» iar eu i-am zis: «De ce, pentru că nu sunt prost şi cunosc regulamentul?». «Poftiţi în tribună»". Asta a fost! El aştepta să mă elimine, poate şi mâine (astăzi-n.r.). Caută să mă trimită în tribună", a comentat Cîrţu delegarea brigăzii conduse de Istvan Kovacs.

 

Kamara s-a „vindecat“ miraculos

 

Pandurii Târgu Jiu are un singur absent pentru întâlnirea cu Dinamo, Păcurar, în recuperare după ruptura musculară suferită în jocul cu CFR Cluj. În lot a revenit şi Kamara după ce Cîrţu i-a explicat că, dacă nu joacă, nici bani nu primeşte. „Am avut o discuţie cu el şi i-am explicat că pe toată perioada cât a lipsit nu-şi primeşte banii, pentru că la mine nici o întindere musculară nu se plăteşte", a declarat Cîrţu. Kamara a refuzat să facă deplasarea la Galaţi, motivând că are dureri pe coapsă, deşi ecografia nu a evidenţiat nici o leziune. Gorjenii nu au învins niciodată pe Dinamo la Târgu Jiu, obţinând doar o remiză, 1-1, în prima etapă a sezonului 2008-2009 şi trei înfrângeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU