12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContre şi contracturi la Ştiinţa

Contre şi contracturi la Ştiinţa

Unirea Alba Iulia – „U“ Craiova

Stadion „Cetate“, astăzi, ora 16.00.

Echipe probabile:

Unirea Alba Iulia: Rotaru – S. Rădoi, Poverlovic, Vujadinovic, Bucurică – I. Bălan, Olah, N. Varga, E. Bruno – Veljovic, N. Jovanovic. Antrenor: Blaz Sliskovic.

„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Bărboianu, V. Găman, Iliev, Bălace – Firţulescu, Prepeliţă, Dilevski, Gângioveanu – Dina, Al. Piţurcă. Antrenor: Mark Wotte.

Vor arbitra: Al. Tudor – M. Artene şi D. Hulubei.

Eugen Trică a părăsit cantonamentul, supărat că la partida cu Timişoara a jucat doar câteva minute, însă, oficial, jucătorul susţine că ar fi vorba de o problemă medicală care l-a făcut indisponibil pentru întâlnirea cu ardelenii.

 

„Să uităm înfrângerea asta foarte repede pentru că urmează două meciuri foarte importante pentru noi, cu Alba Iulia şi Astra", a spus antrenorul Mark Wotte după eşecul cu FC Timişoara, care a lăsat Universitatea în apropierea zonei periculoase a clasamentului. Olandezul şi echipa lui au nevoie de victorie la Alba Iulia pentru a putea pregăti în linişte partidele următoare, în cazul unui eşec lupta pentru salvare devenind şi mai strânsă. Recunosc acest lucru şi ardelenii, care, la rândul lor, încă îşi fac speranţe că pot evita retrogradarea. „Este un meci de şase puncte. Încă mai credem în evitarea retrogradării, iar în cazul unei victorii putem să facem calcule în ceea ce priveşte salvarea. Craiova are o echipă tânără şi periculoasă, este imprevizibilă. Avem un avantaj că nu joacă fraţii Costea. Ca pronostic, merg pe 1 solist, chiar dacă suntem decimaţi după meciul pierdut la Vaslui", a spus ieri argentinianul Enzo Bruno. Dâlbea şi Fl. Dan sunt suspendaţi, iar De Sousa şi Kanyuka sunt accidentaţi. La Unirea va reveni Călin Cristea, după o accidentare mai veche, ce l-a ţinut patru etape departe de teren.

Şi antrenorul Blaz Sliskovic este optimist, însă recunoaşte că Universitatea este o nucă tare pentru echipa sa. „Ne aflăm în faţa celui mai important meci din retur. Întâlnim o contracandidată directă şi o reuşită ar face ca diferenţa faţă de locurile salvatoare să se reducă. Avem probleme de lot, dar nu trebuie să ne plângem, iar jucătorii care vor intra pe teren trebuie să dea randament maxim. Voi pune în vestiar clasamentul Ligii I în care în dreptul Unirii Alba Iulia vor apărea 20 de puncte. Nu ne mulţumeşte remiza sub nici o formă. Dacă vom repeta jocul bun din prima repriză a meciului cu FC Vaslui, putem spera la victorie", a declarat Sliskovic.

 

Deplasare fără „Jose“

 

Nu doar locul în clasament îi dă de gândit antrenorului Mark Wotte. Olandezul are probleme şi cu unii jucători. Mai întâi l-a avertizat pe Alex Piţurcă, spunându-i atacantului oltean că riscă să joace puţin la Ştiinţa dacă rămâne în Bănie. Apoi, l-a trimis pe veteranul Eugen Trică pe banca de rezerve, folosindu-l cu precădere în ultimele minute ale partidelor susţinute de juveţi. „Jose" nu a acceptat statutul de rezervă, simţind că poate da mai mult echipei, iar luni a răbufnit, reproşându-i lui Wotte că nu-l bagă titular. Trică nu s-a antrenat luni seară şi a refuzat să facă deplasarea la Alba Iulia, părăsind cantonamentul Ştiinţei după ce s-a certat cu antrenorul. Trică nu este la prima ieşire de acest gen, jucătorul având aceleaşi probleme şi la CFR Cluj, când s-a certat cu antrenorul Antonio Conceicao, care, ca şi Wotte, i-a dat în primire banca de rezerve. Trică mai are contract cu Universitatea până la finalul actualului sezon, cu drept de prelungire pe încă un an, venind în Bănie la insistenţele patronului Adrian Mititelu. „Nu ştiu cum se va rezolva acest conflict. Dacă se împacă, poate merge cu maşina la Alba Iulia, dar cum îl cunosc pe Trică, aşa, dintr-o bucată, mi-e greu să cred că îl vom vedea pe Eugen pe teren. Oricum, Trică nu stă în acest contract, are o vârstă, un statut şi nu-i convine să joace doar ultimele cinci minute, aşa cum s-a întâmplat cu Timişoara", au comentat ieri surse din cadrul clubului Universitatea. La meciul cu bănăţenii, Trică a intrat pe teren în minutul 84, în locul lui Alex Piţurcă, Wotte preferând să arunce mult mai devreme în luptă jucători fără experienţă precum Radu Barbu sau Cătălin Crăciun. Eugen Trică a negat că s-ar fi certat cu Wotte şi a pus absenţa din lot pe seama unei probleme medicale. „Nu am făcut deplasarea la Alba Iulia pentru că am o contractură musculară. Sunt sub contract cu Universitatea şi vreau să continuu aici doi ani. Sunt convins că băieţii vor lua cele trei puncte cu Alba Iulia" a spus Trică pentru www.evz.ro. Deşi accidentat, conform versiunii sale, ieri-dimineaţă, Trică s-a antrenat normal la echipa-satelit, aşteptând probabil o discuţie lămuritoare cu patronul Mititelu şi antrenorul Wotte.

Pe lângă aceste probleme, Wotte se confruntă şi cu situaţia incertă a lui Valerică Găman şi Dragoş Firţulescu, cei doi fiind schimbaţi în repriza a doua din partida de la Turnu Severin cu FC Timişoara, după ce la pauză au acuzat mici accidentări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII