10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBayern i-a pus gând rău lui Manchester

Bayern i-a pus gând rău lui Manchester

Bavarezii i-au prins pe englezi într-o perioadă nefastă şi vor să profite şi de faptul că Manchester nu se va putea baza pe cel mai bun jucător, Wayne Rooney.

 

Bayern München o întâlneşte în această seară pe Manchester United, pe Old Trafford, în manşa a doua a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, iar nemţii intenţionează să elimine gruparea engleză chiar în propriul ei fief. Bavarezii au prins echipa antrenată de Sir Alex Ferguson într-o perioadă dificilă, englezii prezentându-se la acest meci după două înfrângeri consecutive şi fără cel mai bun jucător, Wayne Rooney. Acesta a suferit o entorsă la gleznă în meciul tur dintre cele două formaţii, încheiat săptămâna trecută cu victoria bavarezilor, scor 2-1. Presa britanică a scris în ultimele zile că este posibil ca Rooney să se refacă miraculos şi să joace în returul cu Bayern, deşi medicii i-au recomandat iniţial cel puţin trei săptămâni de repaus. Este însă puţin probabil ca Rooney, care nu a jucat nici în meciul de sâmbătă cu Chelsea (1-2), să fie prezent pe gazon în această seară.

Veştile din tabăra lui Bayern sunt cu totul altfel. Mijlocaşul olandez Arjen Robben, accidentat la rândul lui în meciul de campionat cu Stuttgart, de pe 27 martie, a revenit la antrenamente şi are şanse mari să joace. Altă veste bună pentru fanii bavarezilor este faptul că accidentarea fundaşului central Daniel Van Buyten din meciul de sâmbătă cu Schalke este mai puţin gravă decât s-a crezut iniţial, iar olandezul va juca.

 

Au jucat o finală istorică în 1999

 

Ultima dată, cele două formaţii s-au întâlnit în faza grupelor Ligii Campionilor, ediţia 2001/2002, când meciul s-a terminat la egalitate, 0-0. Dar confruntarea dintre Manchester United şi Bayern München, care a rămas în istoria competiţiei, a fost cea din finala ediţiei 1998/1999. Nemţii au condus atunci cu 1-0 până în minutul 90, iar United a întors rezultatul în favoarea ei în numai două minute prin golurile marcate de Teddy Sheringham şi Ole Gunnar Solskjær şi şi-a adjudecat trofeul. Câştigători ai trofeului şi în 2008, finalişti anul trecut, englezii au egalat-o pe Juventus, ambele reuşind performanţa de a se califica de trei ori consecutiv în semifinale. Dar pentru a stabili un nou record, Manchester trebuie să o învingă astăzi pe Bayern München, care nu a câştigat nici un meci în istoria ei pe pământ englezesc.

Tot în această seară, Bordeaux va avea o misiune grea în faţa altei echipe franceze, Lyon, după ce a pierdut meciul tur cu 3-1. Partida se anunţă una cu goluri multe, antrenorul lyonezilor, Claude Puel, declarând că va folosi tot un sistem 4-3-3, în ciuda faptului că echipa sa nu are altceva de făcut decât să păstreze avantajul obţinut în tur. La rândul său, tehnicianul gazdelor, Laurent Blanc, a anunţat că echipa sa va ataca din primul până în ultimul minut, neavând nimic de pierdut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS