14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPunctele luate în Giuleşti au ajuns la Timişoara

Punctele luate în Giuleşti au ajuns la Timişoara

Universitatea Craiova 1

FC Timişoara 2

Au marcat: Iliev ’32 / Goga ’5, Magera ‘90+3

Stadion „Municipal”, Drobeta Tunu Severin, spectatori: 20.000

Universitatea: Merlier – Bărboianu, Găman (min. 67 Barbu), Iliev, Bălace – Gângioveanu, Dilevski, Ologu, Firţulescu (min. 67 Crăciun) – Al. Piţurcă (min. 84 Trică), M. Costea. Antrenor: Mark Wotte.

FC Timişoara: Pantilimon – Luchin (min. 46 Bonfim) Mera, Nibombe, Sepsi – Kozak (min. 77 Contra), Alexa – Parks, Chiţu (min. 67 Mejia), Goga – Magera. Antrenor: Ovidiu Sabău.

Cartonaşe galbene: Bălace, M. Costea / Luchin, Chiţu, Contra

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Mircea Orbuleţ, Dorin Mudura.

Chiar dacă nu şi-a propus să „stingă“ litigiul dintre bănăţeni şi giuleşteni, Ştiinţa a făcut cadou Timişoarei cele trei puncte, după ce câştigase cu Rapid, şi trebuie să fie atentă la meciurile care urmează.

Ce-a luat pe mere a dat pe pere. Universitatea Craiova s-a înclinat sâmbătă în faţa Timişoarei, scor 1-2, după un meci pierdut în minutele de prelungire, atunci când Merlier, înlocuitorul lui Silviu Lung Jr., a respins greşit o centrare în propriul careu. Bănăţenii au deschis scorul încă din minutul 5, prin Goga, după o incursiune a lui Parks, la care fundaşii centrali craioveni au fost mai mult spectatori. Iliev şi-a răscumpărat greşeala în minutul 32, când a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. După o lovitură liberă executată scurt de Dilevski până la Firţulescu, acesta din urmă i-a centrat perfect bulgarului, care a înscris cu călcâiul din careul mic.

Apoi, cele două echipe au mers cap la cap până în minutele de prelungiri, deşi faze de gol au mai fost. Nibombe, în două rânduri, şi Magera puteau aduce Timişoara în avantaj. Nici Mihai Costea nu a fost mai inspirat, în minutul 65 ratând două ocazii bune de a aduce fericirea oltenilor. Cu doar câteva secunde înainte de finalul meciului, bănăţenii au înscris golul victorios prin Magera, care i-a readus cu picioarele pe pământ pe juveţi după victoria din Giuleşti.

Alba Iulia şi Astra pândesc la cotitură

Universitatea Craiova se află la doar două puncte de zona retrogradării şi urmează o săptămână de foc, în care va întâlni două echipe cu care luptă pentru supravieţuirea în Liga I, Unirea Alba Iulia şi Astra Ploieşti. „Ar fi trebuit să fim eficienţi şi să dăm gol la ocaziile pe care le-am avut. Timişoara a fost foarte norocoasă. În Giuleşti am luat două puncte în plus, iar acum Timişoara ne-a furat un punct. Îmi felicit echipa pentru modul în care a jucat fără patru titulari. Trebuie să uităm înfrângerea asta foarte repede şi să luăm doar ce e bun din ea, pentru că urmează două meciuri foarte importante pentru noi, cu Alba Iulia şi Astra", a declarat Wotte. Acesta l-a pierdut pentru partida cu Alba Iulia pe atacantul Mihai Costea, care a primit al patrulea cartonaş galben sâmbătă. În schimb, vor reveni Silviu Lung Jr., Prepeliţă şi Dina, care au fost suspendaţi cu FC Timişoara. Meciul de mâine de la Alba Iulia va fi arbitrat de o brigadă alcătuită din Alexandru Tudor – Mihai Ovidiu Artene şi Daniel Hulubei.

În ciuda scorului, patronul Adrian Mititelu s-a declarat satisfăcut de jocul alb-albaştrilor. „Meritam să câştigăm. Cel puţin un egal era echitabil, dar nu de fiecare dată se iau pe merit punctele. Indiferent de rezultat, am fost mulţumit de ceea ce am arătat în meci. Trebuie să ştim să gestionăm şi victoriile, şi înfrângerile. Mi-aş fi dorit măcar un rezultat de egalitate, dar sunt entuziasmat de felul cum s-au exprimat în teren tinerii care au intrat azi (sâmbătă – n.r.). Suntem mândri că am arătat că avem un potenţial uriaş. Dacă vom şti să nu mai facem greşelile din trecut, atunci vom avea motive de bucurie", a spus Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII