10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, neputincioşi la Galaţi

Pandurii, neputincioşi la Galaţi

Oţelul Galaţi – Pandurii 1-1

Stadion „Oţelul“, spectatori: 4.000.

Au marcat: Iorga ‘29 / Vranjes ‘45.

Oţelul: Grahovac – Râpă, Sârghi, Sg. Costin, S. Ilie – Neagu, Giurgiu – Iorga, Paraschiv (’68, Viglianti), Ochiroşii (’83, Cojoc) – Axente. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Pandurii: Stanca – Popete, Martinovic (’26, Grecu), Chibulcutean, Cardoso – Nalaţi, Murgan (’40, Tilincă), Orac (’78, Ghindeanu), Vranjes – Tremonti – Raskovic. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Cartonaşe galbene: Sârghi / Cardoso.

Cartonaş roşu: Axente ’23.

Au arbitrat: Fl. Marcu – O. Şovre, I. Timar.

Pandurii Târgu Jiu a avut superioritate numerică timp de 77 de minute la Galaţi, dar a fost incapabilă să câştige.

Suspiciunile de blat care au planat asupra jocului de la Galaţi au fost anulate de rezultatul final, care nu foloseşte nimănui, şi nu de prestaţia modestă a celor două formaţii. Dacă în jocul Oţelului s-a citit şi o automulţumire, scuzată oarecum de faptul că a evoluat mult timp în inferioritate numerică, echipa lui Sorin Cîrţu a arătat că, în acest stadiu, nu poate spera la mai mult de o remiză, indiferent de condiţiile jocului.

Pandurii şi-au asigurat un avantaj numeric în minutul 23, când Axente a fost eliminat după ce l-a lovit cu cotul în faţă pe Martinovic, obligat să părăsească terenul, însă tot gălăţenii au fost mai periculoşi. Ochiroşii a centrat de pe stânga, Iorga a reluat cu capul de lângă nou-intratul Grecu şi l-a învins pe Stanca (1-0). Permutările defensive ale lui Cîrţu, Cardoso – fundaş central dreapta şi Grecu – fundaş stânga nu au dat siguranţă, ci emoţii, Iorga fiind oprit de Chibulcutean într-o situaţie clară de gol (’40). Contrar cursului jocului, Pandurii a egalat chiar înainte de plecarea la cabine. Raskovic, scăpat la limita offside-ului, a centrat pentru Vranjes şi bosniacul a reluat, din prima, direct în vinclu, din interiorul careului.

 

Oţelul a făcut contestaţie

 

Partea a doua a fost contraindicată iubitorilor fotbalului. Pandurii nu a contat la poarta lui Grahovac, deşi Cîrţu a mizat pe cartea atacului, judecând după schimbări. Linia de mijloc a fost o „frână" în jocul oltenilor, tot Oţelul având ocazia de a câştiga. Giurgiu a încercat să profite de o eroare a lui Stanca, dar Tremonti a respins de pe linia porţii (‘63).

Directorul general al gazdelor, Marius Stan, a anunţat la final că a contestat dreptul lui Sorin Cîrţu de a sta pe bancă după ce fusese suspendat şase etape în turul campionatului, sperând să câştige la masa verde: „Am depus contestaţie la pauză. Sorin Cîrţu a fost suspendat şase etape ca antrenor principal. Vrem doar respectarea unui principiu şi a regulamentului. Ne adresăm de data aceasta Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor, iar cei de la Pandurii riscă depunctarea, între 6 şi 9 puncte. Mergem la toate comisiile la care putem. Dacă nu vom avea câştig de cauză, luăm regulamentele şi facem focul cu ele", a declarat Marius Stan. Acesta s-a arătat dezamăgit atât de rezultat, cât şi de exprimarea din teren a echipei sale. „Un meci ca acesta trebuie interzis vizionării, mai ales copiilor, la cât de slab am jucat. Nici să stăm în picioare nu am fost în stare. Trebuie să ne pupăm că am luat acest punct. Orice altă echipă în afară de Pandurii, dacă ne prindea, ne dădea de la trei în sus. Pandurii au jucat modest şi ar trebui să ne dăm palme pentru că nu am fost în stare să-i batem", a mai spus Marius Stan.

 

Cîrţu: Sunt dezamăgit de joc şi de rezultat

 

Sorin Cîrţu s-a declarat dezamăgit de jocul echipei sale în condiţiile în care Pandurii a beneficiat de un om în plus o perioadă mare de timp. „E cel mai slab meci al echipei mele de când am revenit. Nici Galaţiul nu cred că putea face mai mult. Până la urmă, a jucat în zece oameni mai bine de o oră. Am avut superioritate numerică şi nu am ştiut să o exploatăm. Sunt dezamăgit de joc şi de rezultat. Am încercat să forţez cu încă un atacant (Tilincă – n.r.), dar nu şi-a dovedit utilitatea. Nu am fost inspirat, l-am băgat cam degeaba. E al doilea meci la rând în care avem om plus şi nu câştigăm. Aşa a fost şi cu Steaua", a declarat Sorin Cîrţu, care a respins şi speculaţiile că meciul ar fi fost „aranjat": „Ce blat? Dacă era să fie ceva, luam trei puncte. Asta ne ajuta".

Antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, a spus că este foarte mulţumit de rezultat în condiţiile date: „Am jucat aproape 70 de minute în zece. De aceea vreau să-mi felicit echipa pentru jocul tactic foarte bun. Eu sunt mulţumit de băieţi, am câştigat un punct".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU