10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa şi Timişoara, ciocnire pentru trei puncte

Ştiinţa şi Timişoara, ciocnire pentru trei puncte

„U“ Craiova – FC Timişoara

Stadion „Municipal“ – Severin, sâmbătă, ora 16.30 – Digi Sport

Echipe probabile:

„U“ Craiova: Merlier – Bărboianu, V. Găman, Iliev, Bălace – Firţulescu, Dilevski, Trică – M. Costea, Al. Piţurcă, Gângioveanu. Antrenor: Mark Wotte.

FC Timişoara: Taborda – Luchin, Nibombe, Mera, Sepsi – Chiacu, Alexa, Bourceanu, Curtean – Goga, Magera. Antrenor: Ovidiu Sabău.

Vor arbitra: Ovidiu Haţegan – Mircea Orbuleţ, Dorin Mudura.

Oltenii şi bănăţenii iau în calcul doar victoria, ambele echipe având nevoie de puncte pentru a-şi atinge obiectivele, salvarea de la retrogradare, respectiv câştigarea titlului.

Timişoara vine cu atuuri, precum experienţa şi maturitatea în joc, oltenii au de partea lor publicul şi moralul mai bun, după două victorii consecutive, cu Poli Iaşi şi Rapid. În ceea ce-i priveşte pe bănăţeni, nu se poate spune că stau foarte bine cu psihicul după ce au pierdut, acasă, partida cu FC Vaslui la limită, moldovenii marcând singurul gol al meciului după un henţ clar al lui Costly. Rezultatul nefavorabil l-a făcut pe patronul Timişoarei, Marian Iancu, să arunce prosopul, declarând că echipa sa a ieşit din lupta pentru titlu. Oltenii nu trebuie însă să cadă în capcana bănăţenilor, care sunt recunoscuţi pentru spiritul lor de luptători. În plus, mai sunt de jucat zece etape, iar zarurile nu au fost încă aruncate, aşa cum a vrut să sugereze Iancu. Dimpotrivă, Cosmin Contra a anunţat după înfrângerea cu FC Vaslui că meciul cu Universitatea va fi crucial, iar antrenorul Ioan Ovidiu Sabău şi-a asumat înfrângerea şi a promis că se va revanşa la meciul cu juveţii. Că timişorenii nu vin ca mieii la tăiere o spune şi Gueye Mansour. „Nu trebuie să ne plângem că am pierdut cu FC Vaslui. Nu am avut şansa să câştigăm. Trebuie să ne refacem cât mai repede şi să ne concentrăm pentru meciul cu Craiova. Campionatul nu s-a încheiat încă, mai avem multe meciuri de jucat şi oricum suntem tot acolo. Vasluienii au acum 44 de puncte, noi – 42, mai este mult de jucat, cum am spus, şi cred că mai avem şanse în lupta pentru titlu", a spus atacantul de la FC Timişoara.

Palmaresul „ţine“ cu Ştiinţa

Universitatea speră să obţină încă un succes în Liga I şi să se distanţeze de zona periculoasă a clasamentului. Chiar dacă nu va putea conta pe Silviu Lung Jr., Dina şi căpitanul Prepeliţă, antrenorul Mark Wotte a anunţat că are soluţii pentru a alcătui o echipă care să facă faţă bănăţenilor. Universitatea Craiova şi FC Timişoara s-au întâlnit până acum în Liga I de 57 de ori, iar alb-albaştrii stau bine în ceea ce priveşte palmaresul general, 29 de meciuri încheindu-se cu victoria Ştiinţei. În 15 partide au învins bănăţenii, iar 13 s-au încheiat nedecis.

Pe teren propriu, Universitatea a câştigat 18 din cele 28 de partide, a obţinut şase remize şi a pierdut doar de patru ori. Ştiinţa a mai jucat o dată la Severin cu Timişoara un meci considerat „acasă", acum 13 ani (19 aprilie 1997), meciul încheindu-se nedecis, scor 0-0. La acea dată, Universitatea avea terenul suspendat după incidentele de la partida cu Sportul Studenţesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

46 COMENTARII