24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNu mergem în excursie la Cluj!

Nu mergem în excursie la Cluj!

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova, aflaţi pe penultimul loc în Divizia A, îşi încearcă astăzi norocul pe terenul liderului, „U“ Mobitelco Cluj, în ultima etapă a sezonului regulat.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au parte în ultima rundă a sezonului regulat de un adversar de calibru, „U" Mobitelco Cluj, pe care îl vor întâlni astăzi, în deplasare, în sala „Horia Demian", cu începere de la ora 18.00. Este unul dintre jocurile cu miză din această ultimă etapă din sezonul regulat, cele două combatante dorindu-şi victoria din motive diferite. Clujenii, liderii clasamentului, vor să încheie sezonul regulat pe primul loc, iar oltenii, care ocupă penultimul loc, încearcă să urce pe poziţia 14, în speranţa că vor întâlni în play-out un adversar mai abordabil.

Delegaţia olteană a plecat joi spre oraşul ardelean cu dorinţa de a face un joc bun, chiar dacă după calculele hârtiei pornesc cu şansa a doua. „Mergem la Cluj să ne jucăm şansa şi ne gândim chiar la victorie. Echipa este în progres de la meci la meci, de la antrenament, la antrenament şi sperăm să vedem acest lucru şi la Cluj. Noi ne luptăm pentru victorie, pentru că un succes ne-ar clasa la finalul sezonului regulat pe poziţia a 14-a", a declarat Marius Udrică, secretarul clubului SCM-U, cel care se ocupă de echipa masculină de baschet. În tur, clujenii s-au impus la Craiova cu scorul de 91-80.

Chiar şi în eventualitatea unei înfrângeri în faţa craiovenilor, elevii lui Marcel Ţenter au şanse mici să rateze primul loc, pentru că ar trebui ca CSU Asesoft Ploieşti să piardă meciul cu Energia Rovinari, iar Gaz Metan Mediaş să învingă pe BC Mureş.

Energia crede în minuni

Energia Rovinari încheie astăzi sezonul regulat al ediţiei 2009-2010 a Diviziei A la baschet masculin pe terenul campioanei CSU Asesoft Ploieşti, joc transmis în direct de TVR 2, de la ora 17.30. Gruparea pregătită de Theo Evans încearcă pentru a doua oară consecutiv să pătrundă în play-off, însă reuşita gorjenilor este condiţionată şi de rezultatele indirecte. Energia trebuie să învingă la Ploieşti, iar CSM Oradea şi Steaua Bucureşti să piardă cu BC Elba Timişoara, respectiv Gladiator Cluj-Napoca. Americanul de pe banca Enegiei nu şi-a pierdut speranţa chiar dacă şansele sunt foarte mici. „Cred că mai avem încă o şansă de calificare la play-off chiar dacă este foarte mică şi s-a diminuat continuu. Dar cât timp aceasta există, e şansa noastră şi trebuie să ne agăţăm de ea. Dacă vom câştiga la Asesoft şi Steaua va pierde la Gladiator, atunci vom fi în play-off. Nu vom intra la nici un meci cu gândul că jucăm doar ca să terminăm meciul, ci să câştigăm. Oradea trebuie să piardă la Timişoara, ceea ce este foarte posibil", a declarat Evans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS