17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciul marilor speranţe pentru Pandurii

Meciul marilor speranţe pentru Pandurii

Oţelul – Pandurii

Stadion „Oţelul“, vineri, ora 14.00 – GSP TV.

Formaţii probabile:

Oţelul: Grahovac – Râpă, Sârghi, Sg. Costin, S.Ilie – Sălăgeanu, Neagu, G. Paraschiv, Giurgiu, Ochiroşii – Axente. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Pandurii: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Nalaţi, Murgan, Orac, Vranjes – Tremonti, Raskovic. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Vor arbitra: Fl. Marcu – Oct. Şovre, I. Timar.

Fără victorie în retur şi aflată pe loc retrogradabil, Pandurii îşi pune mari speranţe în jocul de astăzi, de la Galaţi.

 

Gorjenii au plecat cu două zile înainte spre Galaţi, via Bucureşti, anunţând că-şi doresc un rezultat pozitiv din această deplasare care să-i menţină în cursa pentru salvare. „Este o situaţie care nu ne convine deloc şi ne gândim să o schimbăm în bine. Sperăm la un rezultat pozitiv, care să ne ţină într-o stare de tonus bun pentru competiţie. Oţelul o echipă bine pusă la punct. Are jucători tineri, care au prins încredere şi practică un fotbal agresiv în sensul bun al cuvântului. De obicei, când ai o echipă tânără, acesta este drumul", a spus antrenorul pandurilor, Sorin Cîrţu. Acesta nu poate uita că în turul campionatului, la Târgu Jiu, gruparea lui Dorinel Munteanu a întors rezultatul de la 2-1 şi a câştigat cu 3-2, „Sorinaccio" aşteptând acum replica jucătorilor săi. „Oţelul este o echipă în ascensiune, începând de la meciul tur cu Pandurii. Ei au avut o ascensiune constantă: de la 7 puncte în acel moment au acum 35, salt mare. Dacă cineva la pauză în tur, la 2-1 pentru noi cu Oţelul, ar fi spus că în retur, când ne vom întâlni, Oţelul va avea 35 puncte, iar noi 24 aş fi zis că sunt aberaţii. M-aş bucura dacă ar exista o tresărire de orgoliu din partea echipei. Partida din tur ne-a adus un rezultat injust. Dar în fotbal se întâmplă", a mai declarat Cîrţu.

 

Cîrţu stă pe bancă

 

Clubul Oţelul Galaţi a depus un memoriu la Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal pentru ca antrenorul pandurilor, Sorin Cîrţu, să nu aibă dreptul de a participa oficial la partida de la Galaţi, invocând suspendarea de şase etape primită de acesta în luna octombrie a anului trecut, după meciul pandurilor cu Unirea Urziceni. „Sorinaccio" susţine că are acceptul Federaţiei Române de Fotbal de a sta pe bancă, demersul gălăţenilor având doar scopul de a pune presiune
înaintea unui joc capital. „Nici nu-mi fac probleme din punctul ăsta de vedere! Eu am deja aprobarea necesară de a sta pe bancă direct de la Federaţie, aşa că nu are nimeni ce să îmi facă. Eu cred că este doar vorba despre presiune înaintea unui joc foarte important pentru noi. Aşa că grijile mele sunt doar pentru meci, nu pentru chestii de acest gen. Nu aş risca să încalc regulamentul pentru că ar fi vorba de luat puncte, de amenzi mari şi nu vreau să se întâmple tocmai acum. Cred că nimeni nu ar face aşa ceva", a replicat Cîrţu. De altfel, „Sorinaccio" a stat pe banca gorjenilor la cele două jocuri din cel de-al doilea său mandat la Pandurii, cel de la Cluj, cu CFR, şi cel de pe teren propriu, cu Steaua, jocuri în care dreptul său de a conduce echipa de la marginea terenului nu a fost contestat.

 

Şase absenţi la Pandurii

 

Pandurii Târgu Jiu nu poate conta pe şase jucători cu Oţelul, Stromajer, Hidişan şi Rusu, suspendaţi, Kamara, Arrieta şi Păcurar, accidentaţi, dar numai ultimul este un jucător exponenţial pentru gorjeni. „Când ai de ales dintr-un număr mai mare e mai bine, dar sunt jucători care pot fi înlocuiţi, nu este o situaţie disperată", a comentat Cîrţu. Şi Oţelul are doi jucători suspendaţi, Antal şi Pena, într-un meci considerat „esenţial" de gălăţeni.

„Vreau să trag un semnal de alarmă pentru jucători, să nu creadă ca e vreun meci uşor, că vine Pandurii în vacanţă la Galaţi. Dimpotrivă, sunt foarte sigur că-şi va lua toate măsurile. Nu vreau să dezvolt subiectul! Pandurii se agaţă de meciul ăsta ca de unul vital, dar ne interesează doar situaţia noastră! Fiecare meci e esenţial pentru noi, deoarece s-ar putea ca jucătorii să vadă că nu mai sunt bani de salarii, de prime!", a spus directorul general al gălăţenilor, Marius Stan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU