Meciul marilor speranţe pentru Pandurii

Autori


Oţelul – Pandurii

Stadion „Oţelul“, vineri, ora 14.00 – GSP TV.

Formaţii probabile:

Oţelul: Grahovac – Râpă, Sârghi, Sg. Costin, S.Ilie – Sălăgeanu, Neagu, G. Paraschiv, Giurgiu, Ochiroşii – Axente. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Pandurii: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Nalaţi, Murgan, Orac, Vranjes – Tremonti, Raskovic. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Vor arbitra: Fl. Marcu – Oct. Şovre, I. Timar.

Fără victorie în retur şi aflată pe loc retrogradabil, Pandurii îşi pune mari speranţe în jocul de astăzi, de la Galaţi.

 

Gorjenii au plecat cu două zile înainte spre Galaţi, via Bucureşti, anunţând că-şi doresc un rezultat pozitiv din această deplasare care să-i menţină în cursa pentru salvare. „Este o situaţie care nu ne convine deloc şi ne gândim să o schimbăm în bine. Sperăm la un rezultat pozitiv, care să ne ţină într-o stare de tonus bun pentru competiţie. Oţelul o echipă bine pusă la punct. Are jucători tineri, care au prins încredere şi practică un fotbal agresiv în sensul bun al cuvântului. De obicei, când ai o echipă tânără, acesta este drumul", a spus antrenorul pandurilor, Sorin Cîrţu. Acesta nu poate uita că în turul campionatului, la Târgu Jiu, gruparea lui Dorinel Munteanu a întors rezultatul de la 2-1 şi a câştigat cu 3-2, „Sorinaccio" aşteptând acum replica jucătorilor săi. „Oţelul este o echipă în ascensiune, începând de la meciul tur cu Pandurii. Ei au avut o ascensiune constantă: de la 7 puncte în acel moment au acum 35, salt mare. Dacă cineva la pauză în tur, la 2-1 pentru noi cu Oţelul, ar fi spus că în retur, când ne vom întâlni, Oţelul va avea 35 puncte, iar noi 24 aş fi zis că sunt aberaţii. M-aş bucura dacă ar exista o tresărire de orgoliu din partea echipei. Partida din tur ne-a adus un rezultat injust. Dar în fotbal se întâmplă", a mai declarat Cîrţu.

 


Cîrţu stă pe bancă

 

Clubul Oţelul Galaţi a depus un memoriu la Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal pentru ca antrenorul pandurilor, Sorin Cîrţu, să nu aibă dreptul de a participa oficial la partida de la Galaţi, invocând suspendarea de şase etape primită de acesta în luna octombrie a anului trecut, după meciul pandurilor cu Unirea Urziceni. „Sorinaccio" susţine că are acceptul Federaţiei Române de Fotbal de a sta pe bancă, demersul gălăţenilor având doar scopul de a pune presiune

înaintea unui joc capital. „Nici nu-mi fac probleme din punctul ăsta de vedere! Eu am deja aprobarea necesară de a sta pe bancă direct de la Federaţie, aşa că nu are nimeni ce să îmi facă. Eu cred că este doar vorba despre presiune înaintea unui joc foarte important pentru noi. Aşa că grijile mele sunt doar pentru meci, nu pentru chestii de acest gen. Nu aş risca să încalc regulamentul pentru că ar fi vorba de luat puncte, de amenzi mari şi nu vreau să se întâmple tocmai acum. Cred că nimeni nu ar face aşa ceva", a replicat Cîrţu. De altfel, „Sorinaccio" a stat pe banca gorjenilor la cele două jocuri din cel de-al doilea său mandat la Pandurii, cel de la Cluj, cu CFR, şi cel de pe teren propriu, cu Steaua, jocuri în care dreptul său de a conduce echipa de la marginea terenului nu a fost contestat.

 

Şase absenţi la Pandurii

 

Pandurii Târgu Jiu nu poate conta pe şase jucători cu Oţelul, Stromajer, Hidişan şi Rusu, suspendaţi, Kamara, Arrieta şi Păcurar, accidentaţi, dar numai ultimul este un jucător exponenţial pentru gorjeni. „Când ai de ales dintr-un număr mai mare e mai bine, dar sunt jucători care pot fi înlocuiţi, nu este o situaţie disperată", a comentat Cîrţu. Şi Oţelul are doi jucători suspendaţi, Antal şi Pena, într-un meci considerat „esenţial" de gălăţeni.

„Vreau să trag un semnal de alarmă pentru jucători, să nu creadă ca e vreun meci uşor, că vine Pandurii în vacanţă la Galaţi. Dimpotrivă, sunt foarte sigur că-şi va lua toate măsurile. Nu vreau să dezvolt subiectul! Pandurii se agaţă de meciul ăsta ca de unul vital, dar ne interesează doar situaţia noastră! Fiecare meci e esenţial pentru noi, deoarece s-ar putea ca jucătorii să vadă că nu mai sunt bani de salarii, de prime!", a spus directorul general al gălăţenilor, Marius Stan.Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. Aristotel said:

    Bravo, Pandurii! Ati luat un punct meritat, de la galateni! Meciul urmator, speram sa-l castigati, cu toate ca va veni Dinamo la Tg. Jiu ! O sa fiu in tribune, sa va incurajez! Hai, Pandurii !!

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 2 aprilie 2010

Actualitate

» Bărbatul de 62 de ani bătut în timp ce-şi plimba nepoţica este în comă
» S-a subţiat asfaltul
» Ari Roland Jazz Quartet, într-un concert de excepţie în Bănie
» Bază de elicoptere SMURD, la Aeroportul Craiova
» Focul de Joi Mari
» Atenţie la cumpărăturile de Paşte!
» Prejudiciu la UATAA Motru
» Percheziţii la traficanţii de ţigări
» Fotbal : Oţelul Galaţi – Pandurii Târgu Jiu 1-1
» MADR: Efectivele de animale au scăzut anul trecut la bovine şi porcine cu 5,4%, respectiv cu 2%

Local

» Scurte ştiri
» Alcoolul şi tutunul de contrabandă au lipsit din pieţe
» Regula Pan Group
» Paşte cu friptură de miel la Spitalul Judeţean şi la Căminul de Bătrâni din Slatina
» Întâlnirea psihiatrilor

Dolj

» Şi-au făcut buletin în parc

Sport

» Ştiinţa şi Timişoara, ciocnire pentru trei puncte
» Găzarii vor puncte de la FC Argeş
» Meciul marilor speranţe pentru Pandurii
» Clijsters şi Henin, adversare în semifinalele de la Miami
» Tricolorele au remizat în Ucraina
» Victorie la zece puncte avans
» Sporting evoluează cu Motorul Oradea
» Înfruntă liderul
» Gallovits n-a transpirat prea tare
» Nu mergem în excursie la Cluj!
» Chivu, rezervă în Liga Campionilor
» Milan îl vrea pe Benzema
» Arsenal Londra şi Barcelona, egale pe Emirates
» Echipa lui Dan Petrescu a remizat
» Fabregas şi-a rupt piciorul
» Mutu ar putea reveni pe teren la începutul sezonului viitor

Bani & Afaceri

» Ajutorul financiar de la stat, incompatibil cu munca la negru
» Fermierii vor beneficia de sprijin pentru lapte
» O şansă de angajare pentru şomeri

Sanatate

» Tratamente naturiste pentru herpes
» Test gratuit la cancerul de col uterin
» Reumatismul copiilor
» Vârsta mamei, factor de risc în autism
» Fără reţete compensate sau concedii medicale

Magazin

» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Scurte ştiri
» Turism şi fotbal, un vis comun
» HOROSCOP

Top