16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportClijsters şi Henin, adversare în semifinalele de la Miami

Clijsters şi Henin, adversare în semifinalele de la Miami

Cele două jucătoare belgiene de tenis, ambele foste lidere mondiale, se vor lupta pentru un loc în finala turneului de 4,5 milioane de dolari de la Miami (SUA).

 

Justine Henin şi compatrioata sa, Kim Clijsters, vor fi adversare în semifinalele de la Miami, asta după ce au trecut cu greu de oponentele din sferturile de finală.

Prima calificată în semifinale a fost Justine Henin, care a învins-o după trei seturi, scor 6-7(5), 6-3, 6-4, pe daneza Caroline Wozniacki, a doua favorită a competiţiei. „Am fost într-o mulţime de încurcături în primul set. Nu a fost uşor pentru mine să găsesc o balanţă între agresivitate şi răbdare. A fost genul acela de meci de care aveam nevoie. Chiar dacă am fost puţin obosită la sfârşit, am fost capabilă să câştig", a spus Henin.

Kim Clijsters a avut mai puţine bătăi de cap în sferturile de finală, trecând de australianca Samantha Stosur în minimum de seturi, scor 6-3, 7-5.

Clijsters şi Henin s-au întâlnit până acum de 23 de ori, Justine impunându-se în 12 rânduri. Ultimul duel dintre cele două s-a consumat anul acesta, în finala turneului de la Brisbane, Kim ieşind câştigătoare la capătul a trei seturi.

„Kim şi eu am crescut împreună, am intrat în circuit în acelaşi timp, am jucat bine în acelaşi timp, ne-am retras în acelaşi timp şi acum am revenit în acelaşi timp. Este uimitor. Niciodată nu am încetat să ne respectăm. Chiar dacă oamenii vorbesc despre asta, eu şi Kim niciodată nu am avut probleme", a dezvăluit Henin. La rândul său, Kim Clijsters a afirmat că îi poartă un respect deosebit adversarei sale: „Întotdeauna am
respectat-o pe Justine. Este una dintre cele mai profesioniste jucătoare. A muncit foarte mult ca să ajungă unde e. De asemenea, e un talent uriaş. Pot învăţa multe de la ea. În special când jucăm pe zgură, felul în care se mişcă ea e ceva la care eu pot doar visa".

 

Nadal şi Roddick sunt primii semifinalişti

 

În primele două sferturi de finală ale Masters-ului de la Miami, al doilea al anului, s-au impus spaniolul Rafael Nadal şi americanul Andy Roddick.

Rafael Nadal, care nu a mai câştigat un turneu de 11 luni, l-a depăşit, cu 6-3, 6-2, pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, obţinând a patra victorie consecutivă în faţa acestuia. Adversarul lui Nadal din semifinale va fi americanul Andy Roddick, campionul din 2004 şi finalistul din 2008. Texanul, al şaselea favorit al concursului, l-a învins în sferturi pe spaniolul Nicolas Almagro, scor 6-3, 6-3. Americanul, finalist la precedentul concurs de Masters, nu a pierdut până acum nici măcar un set la competiţia din Florida. De şapte ori s-au confruntat până acum Rafael Nadal şi Andy Roddick, spaniolul impunându-se de cinci ori, ultima victorie fiind anul trecut, în semifinalele Masters-ului de la Indian Wells.

Ceilalţi semifinalişti îi vom afla în această dimineaţă, căci aseară, după închiderea ediţiei, au fost programate partidele Tomas Berdych – Fernando Verdasco şi Mikhail Youzhny – Robin Soderling.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU