10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKamara nu vrea sau nu poate?

Kamara nu vrea sau nu poate?

Kamara susţine că resimte dureri la sprinturi, însă examenul medical nu a evidenţiat nici o problemă. În locul ivorianului, Sorin Cîrţu l-a convocat pe Vlăduţi, golgheterul echipei secunde a pandurilor. „Ieri (marţi – n.r.), Kamara a făcut antrenamentul întreg, dar la sfârşitul lui mi-a spus că a simţit dureri, nu a putut să facă sprinturi la capacitate maximă, deşi pe ecografie nu i-a apărut nimic. Mie îmi trebuie ca jucătorul să fie apt 100% şi fizic, şi psihic. Am preferat să iau un jucător tânăr, care este valid şi care, probabil, dacă i se oferă posibilitatea să joace, o poate face la capacitate maximă, decât un jucător cu experienţă care să aibă nu ştiu ce probleme fizice", a declarat Cîrţu. Se pare că „accidentarea" lui Kamara este cauzată de faptul că Sorin Cîrţu l-a ignorat în ultimele două jocuri, cu CFR Cluj şi Steaua, când ivorianul a evoluat doar şapte minute, tehnicianul preferându-i pe Stromajer şi Raskovic în atac. Şi Ciprian Vasilache s-a dat accidentat la începutul acestui sezon, fiind exclus din lot de către Sorin Cîrţu. Date fiind numeroasele absenţe pentru jocul de la Galaţi – Stromajer, Rusu şi Hidişan, suspendaţi, Păcurar, accidentat -, „Sorinaccio" l-a convocat de la echipa secundă şi pe Nicolae Stanciu.

 

Pandurii, liberi de Paşte

 

Fotbaliştii de la Pandurii Târgu Jiu vor primi liber duminică pentru a-şi petrece Paştele în familie, iar de luni aceştia vor intra în cantonament pentru jocurile de săptămâna viitoare, cu Dinamo şi Gaz Metan Mediaş. „Vin trei jocuri în perioada Paştelui. Avem şi o zi liberă, nu poţi ignora sărbătoarea aceasta. Mi-aş dori ca jucătorii, chiar dacă le dau liber, să facă Paştele în Târgu Jiu, nu să ajungă pe nu ştiu unde, la Cluj sau altundeva. Asta mi-aş dori, dar nu o să mă duc să-i controlez. Sâmbătă facem antrenament, apoi sunt liberi până luni, când intrăm în cantonament pentru meciul cu Dinamo. Stăm şi noi a doua zi de Paşte împreună, avem o masă între noi în cantonament. Şi după partida cu Dinamo vom sta tot în cantonament, abia după jocul de la Mediaş le dau liber. Sunt nişte partide foarte importante şi trebuie tratate ca atare. Anul trecut am avut un Paşte mult mai liniştit. Acum e un Paşte mai greu pentru noi, poate când ne ducem să ne spovedim şi să luăm lumină ne mai şi luminăm, să nu mai facem greşeli", a spus Cîrţu.

 

„Sorinaccio“ vrea două retrogradate

 

Tehnicianul Sorin Cîrţu crede că un sistem competiţional în care două echipe să retrogradeze şi două să dea baraj ar fi mai potrivit pentru fotbalul românesc. „Eu sunt pentru un sistem în care două echipe să retrogradeze şi două să joace baraj. Atunci campionatul ar fi mai mult în presiune şi nu s-ar strica niciodată. Cele două din spate ar vrea să prindă barajul, iar cele de baraj vor să scape de el. Toată lumea ar sta într-o presiune şi într-un joc continuu", a spus Cîrţu. Acesta speră că Pandurii este capabilă să se salveze prin propriile forţe şi să nu stea la mâna rezultatelor indirecte. „Pe mine nu mă interesează ce fac alţii, aş vrea să ne ajutăm singuri, nu să stăm la mâna altora. Dacă intrăm la malaxor şi fac alţii jocurile s-ar putea să regretăm. Nu suntem o echipă cu nu ştiu ce influenţe, ba din contră, şi pe urmă am putea suferi", a mai declarat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS