17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFanii Fiorentinei s-au săturat de Mutu

Fanii Fiorentinei s-au săturat de Mutu

Suporterii „viola“ vor ca „Briliantul“ să fie transferat în vară la altă echipă, în timp ce CONI a anunţat că s-a cerut suspendarea jucătorului pe o perioadă de un an.

Adrian Mutu are probleme mari la Florenţa. Deşi a declarat în nenumărate rânduri că s-a ataşat de clubul „viola" şi de oamenii din Toscana, atacantul român nu mai este dorit la echipă de suporteri. Fanii Fiorentinei s-au săturat ca numele formaţiei lor favorite să apară pe prima pagină a ziarelor din cauza nenumăratelor scandaluri în care a fost implicat în ultima vreme „Briliantul". Fuga din cantonamentul naţionalei României, bătăile de la petreceri şi acuzaţia de dopaj l-au îndepărtat pe Mutu de suporteri, care ar dori ca acesta să fie transferat în vară la altă echipă.

Site-ul firenzeviola.it a iniţiat un sondaj în care i-a invitat pe fani să răspundă la întrebarea „Ce jucător aţi prefera să plece de la Fiorentina la vară?". Ieri- dimineaţă răspunseseră la această întrebare 2.410 persoane, iar rezultatul sondajului nu lasă loc de interpretări, „Briliantul" ocupând nedoritul loc întâi la mare distanţă de ceilalţi jucători incluşi pe listă. Rezultatul acestui sondaj, aşa cum se prezenta ieri-dimineaţă, este următorul: 1. Mutu – 68,8%; 2. Frey – 14,53%; 3. Vargas – 9,01%; 4. Gilardino – 4,94%; 5. Montolivo – 2,66%.

Suspendare un an
pentru „Briliant“?

Suspendat provizoriu pentru dopaj, Mutu se relaxează în aşteptarea deciziei finale în cazul său, care va fi dată la jumătatea lunii aprilie. El a asistat în weekend la cursele de cai de la Arezzo, sperând că va primi maximum două luni de suspendare, perioadă deja efectuată. Procuratura antidoping CONI a dispus, însă, ieri, trimiterea „cazului Adrian Mutu" către Tribunalul Naţional Antidoping, cu propunere de suspendare pe o perioadă de un an. „Procuratura Antidoping l-a deferit pe jucătorul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, Tribunalului Naţional Antidoping din cadrul CONI, pentru recunoaşterea responsabilităţii privind încălcarea articolului 2.1 din codul Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), în legătură cu depistarea sa pozitivă cu sibutramină, cu ocazia unor teste antidoping efectuate după meciul Fiorentina – Bari, disputat la Florenţa, pe 10 ianuarie, şi după partida Fiorentina – Lazio, ce a avut loc pe 20 ianuarie, cu consecinţa aplicării unei suspendări pe un an, potrivit articolului 10.4 al codului WADA", se arată în comunicatul CONI.

Patronul pleacă, antrenorul rămâne

Patronul grupării din Florenţa, Diego Della Valle, a anunţat la începutul acestei săptămâni că nu va mai susţine financiar clubul. Familia Della Valle a preluat echipa toscană în urmă cu opt ani, când aceasta activa în Serie C. Vestea i-a luat prin surprindere pe suporterii formaţiei „viola", care s-au împărţit în două tabere. Susţinătorii familiei Della Valle şi cei care i-au contestat pe patronii grupării toscane s-au luat la bătaie, marţi, în faţa stadionului „Artemio Franchi", forţele de ordine fiind obligate să intervină pentru aplanarea conflictului.

Pentru a mai linişti spiritele, tehnicianul Cesare Prandelli a anunţat că va refuza toate ofertele şi va continua să antreneze echipa la care a venit în urmă cu patru ani. Aceasta este o veste bună şi pentru Mutu, ştiut fiind faptul că atacantul român este unul dintre jucătorii preferaţi ai antrenorului italian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS