17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportN-am mai fost furaţi de arbitru

N-am mai fost furaţi de arbitru

Rapid – Universitatea 0-1. Trei puncte foarte preţioase obţinute la capătul unui meci în care oaspeţii au jucat fotbal cu…picătura şi au înscris atunci când aproape nimeni nu se mai aştepta. De ceva ani, Rapidul este echipa care ne salvează onoarea, este pâinea albă a noastră! Rapidul a fost sâmbătă o echipă obosită din toate punctele de vedere. Şi în finalul campionatului trecut, giuleştenii au capotat acasă, iar Craiova ajunsese astfel aproape de Europa League. Ce s-a întâmplat mai departe cu echipa dirijată de Mititelu după aceea, adică de ce în meciurile cu Steaua şi Vaslui n-am mai reuşit nici un punct, vom afla probabil când se vor desecretiza dosarele! Glumesc… Sâmbătă a fost un derbi în care Craiova nu a mai fost furată de arbitri şi, în sfârşit, zeiţa norocului şi-a întors faţa şi spre Ştiinţa. Patronul Craiovei era foarte fericit pentru golul marcat de Gângioveanu, jubila… Este vorba de acelaşi Cosmin Gângioveanu, fotbalist hulit de Mititelu pentru că băiatul a vrut să-şi dea bacu’! Acest băiat va fi revelaţia Craiovei în acest retur de foc şi cei care l-au blamat pe Cosmin, în frunte cu patronul, ar trebui să-şi pună cenuşă în cap acum. Se ştiu ei care sunt! Derbiul din Giuleşti s-a văzut la TV, inclusiv toate comentariile, aşa că nu-mi rămâne să mai spun decât că nu trebuie să ne îmbătăm prea tare – e şi Săptămâna Patimilor! – deoarece vine Timişoara peste noi, echipă care luptă pentru titlu. Pronostic pentru acest derbi al provinciei, FC Universitatea Craiova/Severin – FC Timişoara? Este o partidă de 1,X,2, dar cred că gazdele nu vor pierde. Lipsesc însă doi fotbalişti importanţi, Lung şi Prepeliţă, meciul nu va fi uşor…

Pandurii – Steaua 0-0. Nu a fost o întâlnire de spectacol deoarece cei doi antrenori, adepţi ai stilului italian, au tacticizat prea mult jocul şi aşezarea. Ei, Cîrţu şi Stoichiţă, au cam uitat că nu au în atac jucători de mare valoare. Rezultatul de la Târgu Jiu nu ajută aproape pe nimeni. Pandurii a rămas în zona retrogradării şi lucrurile sunt destul de complicate pentru echipa lui „Sorinaccio“, iar Steaua – care spera să fie lider măcar până aseară – a rămas cu gustul amar al neputinţei în faţa unei candidate la retrogradare.

Unirea Urziceni – Dinamo 4-4. N-a fost ca la teatru, ci a fost cu adevărat un meci de fotbal deschis, foarte spectaculos, extrem de disputat. Când scriu aceste rânduri nu cunosc rezultatele meciurilor de aseară (Timişoara – Vaslui şi Braşov – CFR Cluj), dar pot să afirm cu toată responsabilitatea că partida de la Urziceni a salvat cele trei zile de fotbal cu… pipeta, ca să le numesc aşa. A fost o partidă care ne-a demonstrat că totuşi fotbalul românesc are valoare şi, cel mai important, faptul că veleităţile ofensive sunt prezente şi în campionatul României. Rezultatul mi se pare echitabil. Este de remarcat ascensiunea echipei din Ştefan cel Mare, o formaţie care joacă mult mai ofensiv. Explicaţia? Este mâna antrenorului Ţălnar, consiliat însă bine de Cornel Dinu şi ajutat de Ganea şi Prunea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII