24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei puncte norocoase

Trei puncte norocoase

Rapid – „U“ Craiova 0-1

Stadion „Valentin Stănescu“, spectatori: 6.000.

A marcat: Gângioveanu ’90+2.

Rapid: Bornescu – Helder, Săpunaru, M. Constantin, Ciz – Şt. Grigorie (’64, Cesinha), C. Lazăr, Spadacio, Herea – Al. Ioniţă (’84, Gauracs), Răduţă. Antrenor: Ciprian Panait.

„U“ Craiova: Lung Jr. – Bărboianu, V. Găman, Iliev, Bălace – Dilevski – Gângioveanu, Prepeliţă, Dina (’70, Trică), Ologu (’46, Al. Piţurcă) – M. Costea (’81, Firţulescu). Antrenor: Mark Wotte.

Cartonaşe galbene: Herea, Bornescu / Dina, Prepeliţă, Bălace, S. Lung Jr.

Au arbitrat: M. Drăgănescu – Ad. Vidan, Ed. Dumitrescu.

Universitatea a câştigat în prelungiri meciul din Giuleşti, dar a pierdut trei jucători de bază pentru partida cu FC Timişoara.

Două goluri au marcat giuleştenii în prima parte a meciului, dar reuşitele semnate de Şt. Grigorie şi Ioniţă au fost anulate pe motiv de ofsaid. Ambele echipe au evoluat curajos şi au încercat să conteze în ofensivă, însă ocaziile ivite nu au fost concretizate, la un moment dat părând că meciul se îndreaptă spre un 0-0 echitabil. Nu a fost de acord Gângioveanu, tânărul mijlocaş craiovean, revenit în Bănie după împrumutul la FC Vaslui, care a înscris în prelungirile întâlnirii. Jucătorii Universităţii şi-au asigurat trei puncte importante şi au reuşit să-i facă o bucurie atacantului Florin Costea, operat vineri, la genunchiul stâng. De altfel, la începutul meciului, alb-albaştrii au intrat pe teren cu un banner pe care scria: „Alături de Florin Costea, suferinţa în doi este pe jumătate". „Sunt în al nouălea cer cu această victorie! Probabil că un egal era un rezultat mai echitabil, pentru că Rapidul a jucat astăzi la victorie şi s-a aruncat în atac. Gângioveanu a jucat foarte bine în ultima vreme şi mă bucur că, în sfârşit, a reuşit să marcheze, dar trebuie remarcată şi pasa lui Trică, un jucător foarte important, care, pe final, ne-a ajutat cu experienţa lui şi, până la urmă, asta cred că a făcut diferenţa. Vreau să dedic victoria lui Florin Costea. Sunt un antrenor fericit, pentru că în ultimele patru meciuri am obţinut nouă puncte. Suntem pe drumul cel bun, însă, deocamdată, nu ne-am salvat. Mai avem nevoie de meciuri bune, însă trebuie ţinut cont şi de faptul că echipa noastră este foarte tânără", a declarat la final Mark Wotte. Acesta a comentat şi faptul că, pe lângă accidentatul Florin Costea, etapa viitoare, cu FC Timişoara, vor lipsi trei nume grele, Prepeliţă, Dina şi S. Lung Jr., suspendaţi după întâlnirea din Giuleşti. „Din păcate, avem probleme pentru meciul cu Timişoara, când ne vor lipsi trei jucători importanţi. Vom căuta soluţii pe bancă şi, cu siguranţă, vom găsi jucători cu care să-i înlocuim", a mai spus antrenorul Ştiinţei.

Patronul Universităţii, Adri-an Mititelu, a recunoscut că echipa sa a avut şansă în meciul cu Rapid: „Au fost trei puncte de care aveam nevoie ca de aer. Am câştigat cu noroc, m-aş fi bucurat foarte mult şi pentru un punct". Autorul golului, Cosmin Gângioveanu, i-a dedicat reuşita lui Florin Costea. „Golul ăsta a venit într-un moment foarte bun şi sper că s-a spart şi ghinionul Craiovei. Sunt foarte bucuros, pentru că nu am mai marcat de mult la echipa de club, sper să fie ca o descătuşare şi pentru mine. Golul a venit în ultimele minute, când nici eu nu mai speram. Am jucat mai bine decât ei şi nu meritam să pierdem. Îi dedic victoria lui Florin, sper să revină cât mai repede, pentru că avem nevoie de el", a spus Gângioveanu. La rândul lui, Florin Costea şi-a felicitat colegii pentru izbândă. „Sunt foarte bine şi, de la zi la zi, mă simt şi mai bine. Universitatea a jucat foarte bine şi sper să o ţină tot aşa. Oricum, înainte de meci, am declarat că nu vom pierde astăzi, eram convins că nu vom pierde. Sincer, nu mă aşteptam ca rezultatul final să se decidă în prelungiri. Sunt foarte bucuros, îi felicit pe băieţi! La început, chiar mi-a fost foarte greu să privesc meciul, dar mi-am revenit pe parcurs şi ştiu că va veni vremea când voi intra iar în teren. Abia aştept!", a spus „Diamantul" din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII