22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au bătut singuri

S-au bătut singuri

Liga a II-a

GM CFR Craiova    0
FCM Tg. Mureş       1

Stadion „Depou“, spectatori: 600.
A marcat: Irimescu ‘44 (autogol).
GM CFR: Vulpescu – Mirescu (‘78, S. Chivu), Irimescu, Pătrană, Cruşoveanu – Neacşa, Stanciu, Rioşanu (‘46, Nicola), Surugiu – Vigariu, Trifu (‘65, Nakamura). Antrenor: Ionel Gane.
Tg. Mureş
: Dănălache – Miclăuş, Bălan, Lupuţ, Silaghyi – Gheţi (‘71, Sfârlea), Anton, Vârtic, D. Roman (‘85, Sain) – Stere – N’Kongue (‘56, Vancea). Antrenor: Cosmin Bodea.
Cartonaş galben: Vârtic.
Cartonaş roşu: Neacşa ‘58.
Au arbitrat: Cl. Baboia – V. Avram, B. Gheorghe.

Elevii lui Ionel Gane au avut o evoluţie bună în confruntarea cu FCM Târgu Mureş, însă punctele au ajuns în contul liderului, graţie unei intervenţii nefericite a lui Paul Irimescu.

Gaz Metan CFR Craiova a făcut o partidă foarte bună sâmbătă, în compania celor de la FCM Târgu Mureş, însă rezultatul a lăsat de dorit, liderul la zi al Seriei Vest reuşind să se impună cu 1-0. Craiovenii au dominat partida de la un capăt la celălalt, irosind ocazii bune de a deschide scorul prin Trifu şi Vigariu, dar portarul oaspeţilor, Dănălache, a fost de fiecare dată la post. Contrar cursului jocului, cei care au izbutit să marcheze au fost elevii lui Cosmin Bodea. N’Kongue a reuşit o cursă pe partea dreaptă, a centrat în careu, de unde Dan Roman a reluat spre poartă. Şutul său a lovit bara, mingea a ricoşat în spatele „găzarului“ Irimescu şi a intrat în poartă (‘44), spre fericirea celor 50 de suporteri ai FCM Târgu Mureş prezenţi la meci. La reluare, craiovenii au căutat golul egalizator, dar misiunea lor a devenit aproape imposibilă din minutul 58, atunci când Neacşa a văzut direct cartonaşul roşu, după un fault asupra lui Stere. Chiar şi în inferioritate numerică, elevii lui „Jerry“ Gane au fost la fel de periculoşi, fiind foarte aproape să dea lovitura în ultimul minut al prelungirilor, atunci când Sorin Chivu a executat excelent o lovitură liberă din marginea careului, dar Dănălache a fost la post.

„Nu au faţă de lideri“

Antrenorul Gaz Metanului CFR Craiova, Ionel Gane, a lansat un atac dur la adresa brigăzii de arbitri, condusă de bucureşteanul Claudiu Baboia. „Toată maniera de arbitraj a fost penibilă. La pauză a trebuit să-l schimb pe Rioşanu pentru că fusese accidentat, iar la acea fază a dat fault tot pentru ei. Nu vreau să exagerez, dar nu pot să trec cu vederea că jucătorul nostru e faultat şi el dă invers. Neacşa nu trebuia să facă acel gest. Şi acea eliminare a fost pripită, se impunea doar un galben. La antrenamente mai joc şi în zece oameni, deja nu mai e o surpriză pentru mine să am un jucător eliminat. Tuşierul Avram a luat nişte decizii incredibile“, a tunat „Jerry“ Gane, considerând că echipa sa merita cel puţin un punct. „Am dominat jocul de la un capăt la celălalt, rezultatul e nemeritat. După cum a jucat acum Târgul Mureş, nu pot să spun că am întâlnit liderul. Au ajuns o dată la poartă şi au dat un gol norocos. Nu au faţă de lideri, i-am dominat şi în zece oameni“.

„Am fost dezavantajaţi constant“

Nici preşedintele Gheorghe Frăţică nu a trecut cu vederea greşelile comise de „fluieraşi“: „Rezultatul este nedrept, n-au avut nici un şut la poartă, golul fiind marcat dintr-un autogol al nostru. Pot spune că brigada de arbitri a influenţat rezultatul. A fost a treia delegare a lui Baboia la un meci al nostru în ultimele patru etape, şi-a bătut joc de munca băieţilor, a dus jocul aşa cum a dorit. Acest lucru s-a putut vedea şi cred că ne-a dezavantajat clar. Nu avem voie să comentăm arbitrajul, dar am fost dezavantajaţi constant, pentru că suntem o echipă mică şi n-avem intrare pe nicăieri. Oricum, o echipă care îşi doreşte să promoveze în prima ligă, să nu şuteze deloc la poartă, este ruşinos“.
De partea cealaltă, tehnicianul oaspeţilor, Cosmin Bodea, a recunoscut că echipa sa a avut noroc în partida de la Craiova: „Sunt foarte bucuros pentru rezultat, chiar dacă nu am jucat prea bine, pentru că sunt trei puncte mari. Am întâlnit o echipă bună. Nu am reuşit un meci foarte bun, dar băieţii s-au dăruit, am reuşit să ne apărăm bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS