12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrima victorie sub comanda lui Zeljko Zecevic

Prima victorie sub comanda lui Zeljko Zecevic

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au părăsit ultimul loc, după ce au învins pe teren propriu pe CS Otopeni, scor 71-61. Este al cincilea succes pentru olteni în acest sezon şi primul sub comanda antrenorului sârb Zeljko Zecevic.

Echipa masculină de baschet a obţinut sâmbătă, pe teren propriu, a cincea victorie din acest campionat, învingând pe CS Otopeni cu scorul de 71-61 (14-11, 24-16, 15-16, 18-18 ), în penultima etapă a sezonului regulat din Divizia A. Încurajaţi de publicul craiovean, care nu concepe ca în sezonul viitor echipa să nu evolueze tot în prima ligă, jucătorii craioveni au controlat meciul de la un capăt la altul, iar oaspeţii au prins o zi slabă. Elevii lui Milan Nisic au mizat mai mult aruncări din spatele semicercului, dar nu au transformat decât 6 din cele 27 de încercări. La Craiova, cei trei americani, Bassett, McCCulough şi Harvey, au stat fiecare peste 35 de minute în teren, şi au arătat poftă de joc. Acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj, cei trei reuşind să marcheze împreună 50 din cele 71 de puncte pentru SCM-U, Bassett – 18 puncte, McCCulough – 18 puncte, iar Trevor Harvey – 14. Acesta din urmă a izbutit şi 14 recuperări, reuşind un „double-double". Harvey fusese declarat cel mai bun jucător al etapei intermediare de miercuri, când SCM-U a fost învinsă, în deplasare, de către Gaz Metan Mediaş, noul lider al campionatului. La SCM-U au mai jucat sâmbătă: Dragovic (10p), Milicic (8), Lepădat (3), Pacioga, Şenai şi Gavrilă. Antrenorul sârb al Craiovei, Zeljko Zecevic, a trăit fiecare fază din meci la intensitate maximă, iar după prima sa victorie pe banca echipei craiovene, s-a descătuşat. „Sunt fericit că am obţinut primul succes cu acest lot minunat de jucători şi sper să fie începutul unei perioade foarte bune pentru această echipă frumoasă. Lumea este alături de noi şi crede în şansa noastră. Am avut un public superb şi suntem datori acestor suporteri minunaţi cu rezultate bune şi meciuri spectaculoase", a spus Zecevic.

„Echipa este în progres“

Tehnicianul Craiovei crede că echipa se află pe un drum bun: „Sunt de 17 zile la echipă, dar am convingerea că potenţialul băieţilor este mult mai mare. Eu cred că astăzi (sâmbătă – n.r.) au evoluat cam la 70 la sută din ceea ce pot. Avem şansa unei perioade de pregătire până la startul play-out-ului, perioadă în care vom lucra foarte mult. Echipa este în progres. Am avut o evoluţie bună, spre foarte bună, la Mediaş, iar victoria cu Otopeni ne-a descătuşat psihic".

În urma succesului de sâmbătă, formaţia din Bănie a mai urcat un loc în clasament, de pe 16, pe 15, cedând „lanterna roşie" echipei Gladiator Cluj- Napoca, învinsă de CSU Braşov. În ultimul joc din sezonul regulat, SCM-U va înfrunta, în deplasare, pe „U" Mobitelco Cluj-Napoca, echipă care a coborât pe locul doi în clasament, după ce a cedat sâmbătă pe terenul celor de la Elba Timişoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII