15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEmoţiile nu s-au risipit

Emoţiile nu s-au risipit

Universitatea, bilanţ după 23 de etape: 24 de puncte, locul 14, unul ruşinos pentru echipa noastră legendară. Am fost aburiţi cu cupe europene, cu titluri naţionale, iar acum luptăm pentru a ne salva de la retrogradare. Vorbind despre ultimele două partide ale Universităţii, cea de miercurea trecută, pierdută la Bistriţa, scor 1-2, şi cea de duminică, câştigată cu 2-1 în faţa Politehnicii Iaşi, aş remarca faptul că echipa alb-albaştrilor s-a confruntat cu destule probleme de ordin intern, ca să spun aşa, dar şi cu factori externi. Arbitrajul în cele două meciuri a avut un cuvânt important în privinţa evoluţiei scorurilor din aceste două întâlniri importante pentru soarta echipei din Craiova/Severin. La Bistriţa, Crăciunescu a acordat gazdelor un 11 metri care nu a fost, iar explicaţia ţine de lipsa de experienţă a acestui arbitru. Eroarea lui însă a contat în privinţa rezultatului final şi Craiova a pierdut. Duminică, în meciul cu Poli Iaşi, experimentatul arbitru Deaconu a greşit şi el, tot în devafoarea echipei oltene, iar ezitarea lui în a indica punctul cu var este inexplicabilă. Nu cred în comenzi de sus, cum tot afirmă finanţatorul Universităţii, nu cred că Mircea Sandu, cel pe care îl acuză Mititelu, se compromite în faţa forurilor europene cu asemenea chestiuni. Cred, de exemplu, că Deaconu, în acea fracţiune de secundă, uitându-se şi spre asistent, a apreciat că Brăneţ a atins/împins doar mingea, deşi portarul moldovean l-a şi faultat pe Florin Costea. Ce vreau să spun? Repet, nu cred în comenzi, ci pur şi simplu în erorile acestor arbitri. Deaconu are tatăl din Oltenia, îi cunosc pe amândoi şi nu cred că Alexandru s-a compromis, ci pur şi simplu a apreciat greşit acea fază.
Pe lângă aceste erori ale arbitrilor, au fost destule ale noastre, aici este problema problemelor. Acum suntem pe un loc deasupra liniei de retrogradare, este bine, dar returul mai are de disputat destul de multe meciuri şi echipa din Craiova/Severin trebuie să fie foarte atentă în a gestiona situaţia destul de critică în care încă este, deoarece locul 14 este tot în zona „nisipurilor mişcătoare“. La orizont vin şi alte probleme, cum ar fi licenţierea…
Pandurii, bilanţ după 23 de etape: 23 de puncte, locul 16. Vorbesc de partida cu CFR Cluj, din deplasare, pierdută de oltenii lui Cîrţu, 0-1. Am văzut meciul şi zic că echipa joacă altceva, este mai expresivă, destul de compactă la mijlocul terenului, dar fără atac. Golul pe care l-a primit echipa din Târgu Jiu a fost, într-un fel, tot o eroare de arbitraj. Gazdele au marcat, dintr-o lovitură fixă, un corner la capătul căruia Alcantara a trimis mingea în plasă, dar l-a cam faultat pe portar. Eroarea cea mai mare vine din faptul că la faza premergătoare, clujenii au faultat în atac, dar arbitrul Balaci nu a văzut această infracţiune. Viaţă grea au de azi înainte pandurii lui Cîrţu, au meciuri grele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII