8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona şi Real Madrid merg cap la cap

Barcelona şi Real Madrid merg cap la cap

Cele două echipe parcă sunt de pe altă planetă într-un campionat al Spaniei în care defilează la braţ în aşteptarea meciului direct programat pe stadionul Santiago Bernabeu la data de 11 aprilie, care va decide, probabil, campioana din acest sezon.

Lupta pentru titlul de campioană a Spaniei se va da, ca de obicei în ultimii ani, între granzii FC Barcelona şi Real Madrid. În acest sezon, cele două formaţii s-au detaşat de restul plutonului încă din tur şi continuă să se afle la egalitate de puncte, iar diferenţa se va face probabil în „El Clasico“, pe 11 aprilie. Prăpastia dintre cele două formaţii cu buget uriaş şi echipele de pe locurile 2, 3 şi 4 s-a adâncit şi mai mult, ajungând acum, cu 11 etape înainte de final, la 18 puncte.
Sâmbătă seară, Real Madrid a înfruntat în etapa a 27-a, pe teren propriu, pe modesta Sporting Gijon, ocupanta locului al 12-lea, formaţie care a părut la un moment dat capabilă chiar să producă o surpriză imensă. După o primă repriză fără goluri, Barral de la oaspeţi a pătruns pe partea dreaptă în careul madrilen şi l-a executat pe Casillas cu un şut în forţă în minutul 53. Real s-a „trezit“ imediat, aşa cum s-a întâmplat de multe ori în acest sezon, iar în minutul 57 scorul a fost deja 2-1, graţie reuşitelor lui Van der Vaart (‘55) şi Xabi Alonso (‘57). În minutul 68, Higuain, golgheterul Realului în acest sezon, cu 20 de goluri, a punctat pentru 3-1. Cristiano Ronaldo, cel mai scump jucător din istorie (98 de milioane de euro), nu a reuşit să înscrie, după ce o făcuse timp de cinci etape la rând, şi rămâne la „cota“ 15 în Primera Divison.

Messi s-a supărat pe Zaragoza

Argentinianul Lionel Messi, la câteva zile după ce a umilit aproape singur pe VfB Stuttgart în Liga Campionilor, a mai reuşit un meci de senzaţie, de data aceasta pe terenul formaţiei Real Zaragoza, unde echipa sa, Barcelona, s-a impus cu 4-2. Play-makerul sud-american a deschis scorul repede, încă din minutul 5, parcă pentru a le arăta gazdelor că nu au nici o şansă să obţină vreun punct. Scorul de 0-1 s-a păstrat pe tabelă până în repriza secundă, când Zaragoza a avut câteva tentative de a egala, fapt care a părut să-l deranjeze pe Messi. Acesta a mai punctat de două ori în minutele 66 şi 78, dorind să risipească toate speranţele gazdelor, care vizau măcar un egal. Numai că Zaragoza a profitat pe final de relaxarea colegilor lui Messi din defensivă şi au reuşit să reducă până la 2-3 cu două goluri în minutele 85 şi 89 marcate de Colunga. În minutul 90, acelaşi Messi, vizibil iritat de îndrăzneala celor de la Zaragoza, a luat o acţiune pe cont propriu şi a fost faultat în careul de 16 metri după ce driblase un fundaş. La punctul cu var s-a prezentat Ibrahimovic, care a transformat, fixând scorul final pe o tabelă pe care ar fi trebuit să scrie Real Zaragoza – Lionel Messi 2-4.
„L-am lăsat pe Ibrahimovic să execute penaltiul pentru a alunga ghinionul cu care are de-a face în ultimul timp“, a declarat după meci generosul Messi, autor a 25 de goluri în actuala ediţie a Primerei Division.

Mallorca, pe loc de Champions League

Revelaţia actualei ediţii a campionatului Spaniei se numeşte Real Mallorca. Insularii au ajuns pe locul al patrulea, un loc ce permite participarea în Champions League, după victoria cu 4-1 obţinută pe teren propriu în faţa lui Atletico Madrid (Casadesus ‘10, Asuriz ‘27, Perea ‘85 aut., Mattioni ‘90 / Forlan ‘25). Mallorca a depăşit-o în clasament chiar şi pe Sevilla, învinsă cu 2-0 de Espanyol. Pe poziţia a treia se menţine Valencia, învingătoare cu 3-0, acasă, în faţa formaţiei Almeria. Alte rezultate din etapa a 27-a a Primerei Division: La Coruna – Valladolid 0-2, Bilbao – Getafe 2-2, Xerez – Tenerife 2-1, Malaga – Villarreal 2-0, Osasuna – Santander 1-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII