11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu învins Steaua după cinci ani

Au învins Steaua după cinci ani

Spadasinele de la CS Universitatea Craiova au încheiat pe primul loc concursul pe echipe, reuşind, după o pauză de cinci ani, să depăşească rivalele de la Steaua Bucureşti.

Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, trei competiţii de spadă feminin, care au reunit reprezentantele celor mai bune cluburi din ţară.
Echipa CS Universitatea Craiova a reuşit să se impună în prima fază din Superligă, luând o opţiune serioasă pentru câştigarea titlului. Formaţia CS Universitatea, alcătuită din sportivele  Loredana Iordăchioiu, Roxana Lazăr, Oana Puiu, Oana Drăcea, Geanina Fântânaru, a încheiat competiţia neînvinsă, depăşind în finală campioana en-titre, Steaua Bucureşti, cu scorul de 45-40. Trebuie menţionat că din echipa bucureşteană a lipsit o sportivă importantă, Ana Maria Brânză, care a preferat să se menajeze, pentru a nu risca o reaccidentare la încheietura mâinii stângi.
În afară de Steaua, Loredana Iordăchioiu şi colegele sale au mai depăşit formaţiile Farul Constanţa, ANEFS Bucureşti, CSM Craiova (Andreea Cătălina, Diana Donoiu, Iulia Bisericaru, Alice Tudor – antrenor Ionel Bărbosu), LPS „Petrache Trişcu“, CS Universitatea 2 Craiova şi CS Satu Mare. „După o pauză de cinci ani, o echipă craioveană a reuşit să învingă Steaua. În urma câştigării primei etape am luat o opţiune serioasă pentru câştigarea titlului“, a spus antrenorul fetelor de la CS Universitatea, Dumitru Popescu. CSM Craiova a terminat pe locul patru concursul, CS Universitatea 2 – pe 5, iar LPS „Petrache Trişcu“ – pe locul opt. Etapa a doua este programată în toamnă.

16 craiovence, calificate la individual

În concursul individual, Divizia A, au participat 53 de sportive, dintre care 32 au obţinut calificarea în finala pentru medalii. Nu mai puţin de jumătate dintre spadasine, care se vor duela în etapa următoare, sunt din Craiova. De la CS Universitatea s-au calificat 9 sportive: Loredana Iordăchioiu, Roxana Lazăr, Oana Puiu, Geanina Fântânaru, Oana Drăcea, Raluca Zbârcia, Bianca Mitricof, Cristina Vasile şi Cristina Leu. De la LPS Craiova au obţinut calificarea Alice Tudor, Diana Donoiu, Iulia Bisericaru, Mihaela Ţugui, Roxana Târşogoiu, Claudia Năboiu, iar de la CSM s-a calificat Andreea Cătălina.
În prima zi de concurs s-a desfăşurat Divizia A pe echipe, în care cinci formaţii au luptat pentru cele două locuri care aduceau promovarea în Superligă. După meciuri, primele două locuri au fost ocupate de echipe din Craiova, CS Universitatea 2 (Raluca Zbârcia, Bianca Mitricof, Cristina Vasile, Cristina Leu) şi LPS „Petrache Trişcu“ (Mihaela Ţugui, Cristina Bogheanu, Anca Gugu, Cezara Constantin, Anda Mia) – antrenor Daniel Matache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII