10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Visul continuă

Energia – CS Otopeni 64-58 (12-18, 15-12, 13-17, 24-11)
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800.
Energia: Tyner (6 puncte), Troupe (8), Lupusavei, Bratoloveanu, D. Ilie, Apostol, Darby (15), Căpuşan (12), Amărghioalei, Stroescu, Trim (23), Barber: Antrenor: Theo Evans.
CS Otopeni: Mandache (5), Popovic (12), Mijajlovic, Andrei, Jones (16), Minea, Le Var Seals (12), E. Ilie (6), Pavlovski (7), Ţibîrnă. Antrenor: Stojadin Markovic.
Au arbitrat: D. Vinasi, A. Faur, I. Bertalan.

Energia a reuşit să revină în ultimul sfert cu CS Otopeni şi să-şi asigure cea de-a 13-a victorie a sezonului, care îi menţine în cursa pentru ocuparea unui loc în play-off.
Oaspeţii păreau că se îndreaptă spre victorie după ce au deţinut controlul în primele trei sferturi la Târgu Jiu, însă răbufnirea de orgoliu a gorjenilor în ultimele zece minute a înclinat balanţa în favoarea trupei lui Theo Evans. Baschetbaliştii au fost „zgârciţi“ în reuşite în prima parte a meciului, încheiată 30-27 în favoarea grupării din Otopeni. Gorjenii au început prost sfertul trei şi diferenţa a crescut, scor 40-47, înaintea sfertului decisiv, jumătate din punctele gazdelor fiind marcate de Kibwe Trim. Cu un public frenetic în spate, elevii lui Theo Evans au întors rezultatul în ultimele zece minute, în care Căpuşan a fost omul decisiv. „Spre final am reuşit să jucăm foarte bine, în special Andrei, care a marcat coş după coş şi ne-a ajutat să câştigăm. Defensiva noastră a crescut în valoare în ultimul sfert, iar asta s-a văzut în rezultatul final. Una peste alta, a fost frustrant pentru noi că nu am jucat cum ne-am dorit şi trebuie să fim mulţumiţi că am obţinut victoria. Nu jucăm la fel de bine pe tot parcursul jocului, începem prost de multe ori, mai ales în deplasare, unde nu avem sprijinul fanilor. Cu excepţia a două jocuri în care
ne-am spulberat adversarii acasă, celelalte jocuri le-am câştigat cu ajutorul publicului. Au văzut că începem să jucăm din ce în ce mai bine pe final şi au început să ne încurajeze ceea ce ne-a ajutat foarte mult“, a declarat Evans.

Şanse mici la play-off

Tehnicianul Energiei, Theo Evans, continuă să spere la calificarea Energiei între primele opt la finalul sezonului. „Probabil cei de la CS Otopeni nu mai au nici o şansă la calificarea în play-off, au multe înfrângeri, mai au şi o restanţă, însă noi mai avem o şansă şi cu cât credem mai tare, cu atât vom reuşi. Mai avem nevoie de două victorii în ultimele trei jocuri şi cu siguranţă vom fi în play-off. Oradea va avea un meci foarte greu cu noi la Târgu Jiu. Cred că orice antrenor trebuie să creadă în şansa echipei sale, altfel ar trebui demis pe loc“, a punctat Evans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS