12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa respiră

Ştiinţa respiră

Universitatea – Poli Iaşi
Stadion
„Municipal“ Turnu Severin, spectatori – 7.500.
Au marcat: Iliev (‘62), Prepeliţă (‘89)/ Straton (‘85).
Universitatea Craiova: Lung Jr. – Bărboianu, V. Găman, Iliev, Bălace  – Prepeliţă, Dilevski, Gîngioveanu (‘69, R. Barbu) – Dina (‘79, Trică) – M. Costea, Fl. Costea (‘45, Al. Piţurcă). Antrenor: Mark Wotte.
Poli Iaşi: Brăneţ – Străuţ (‘50, Straton) Mihajlov, Cuciula (‘77, Ignatov), Costache – Bîrlădeanu, Onicaş, R. Miclea, V. Negru – Diarrassouba, Cr. Constantin (54, Bujor). Antrenor interimar: Marian Dinu.
Au arbitrat: Al. Deaconu – Cr. Nica, Z. Szekely.
Cartonaşe galbene: Al. Piţurcă / Straton, Bîrlădeanu.

După ce, în prima repriză, arbitrul Deaconu a refuzat un penalti clar Craiovei, în urma fazei în care Florin Costea a fost grav accidentat de portarul Brăneţ, partea a doua a avut un final electrizant, dar fericit pentru olteni, aceştia obţinând victoria printr-un gol marcat în minutul 89, victorie care i-a scos din zona retrogradării.

Poli Iaşi a fost ieri lipsită de tenacele antrenor Petre Grigoraş (rămas la Iaşi), dar şi de aplombul cu care a evoluat chiar şi în partida pierdută joi, acasă, cu Vaslui. După un început echilibrat de repriză, gazdele au asaltat poarta lui Brăneţ, dar oltenii au ratat vreo şase ocazii uriaşe, exasperând nu numai staff-ul Craiovei, dar şi pe suporterii de pe „Municipal“. Şirul oportunităţilor l-a început Dina (‘16), apoi Mihai Costea nu l-a putut învinge pe Brăneţ, portarul moldovean respingând senzaţional în corner (‘31), fază urmată, peste două minute, de o bâlbă a lui Florin Costea (a ratat preluarea). Şi Prepeliţă a fost foarte aproape de a mişca tabela, dar ghiuleaua sa, de la aproape 30 de metri, a trecut pe lângă ţintă (‘34). Chiar dacă Onicaş a dat ceva emoţii oltenilor la un corner (‘37), finalul primei reprize a fost la discreţia gazdelor: Gîngioveanu (‘38) a irosit şi el o oportunitate de a marca, urmat de monumentala ocazie a lui Florin Costea din minutul 39: ratare din cinci metri! Peste un minut, arbitrul Deaconu „Brichetă“ şi-a demonstrat „valoarea“. Florin Costea a scăpat singur cu Brăneţ, a încercat un dribling, dar a fost agăţat şi faultat de portarul ieşenilor în suprafaţa de pedeapsă, iar Deaconu a lăsat jocul să continue! A fost penalti clar şi se impunea cartonaş roşu lui Brăneţ. Florin Costea a părăsit terenul de joc pe targă, în lacrimi, având o entorsă gravă, care îi pune sub semnul întrebării evoluţia în acest retur. „Diaconu s-a făcut de râs pentru că a arătat că nesimţirea n-are margini!“, a spus după meci, la GSP TV, Mititelu.

Final dramatic

La reluare, oltenii au continuat în acelaşi ritm jocul spre careul oaspeţilor şi, logic, tabela s-a mişcat în favoarea trupei lui Wotte: la un corner executat de Mihai Costea, bulgarul Iliev, din şase metri, a trimis, în cădere, cu capul, balonul în plasă, 1-0 (‘62). Fostul jucător al Craiovei, Romulus Miclea, a fost aproape de egalare, şutul său puternic, sub transversală, fiind însă deviat salvator de Lung, în corner (‘71).
Craiova a reînceput apoi spectacolul: Mihai Costea, după ce l-a întins serios pe Brăneţ (‘76), peste trei minute a avut un şut-centrare fără nici o finalitate. Oaspeţii au ieşit destul de curajos la atac şi Bujor a dat primele emoţii Craiovei (‘82), după care tabăra Ştiinţa a fost redusă la tăcere: Bogdan Straton a egalat cu o lovitură de cap din şase metri la o centrare excelentă a lui Ignatov (‘85). Într-un final electrizant, „campioana unei mari iubiri“ a reuşit victoria izbăvitoare: după o ratare monumentală a lui Alex Piţurcă (‘87), Prepeliţă, cu capul, din şase metri, l-a păcălit pe neatentul Brăneţ şi a înscris, 2-1 (‘89).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

60 COMENTARII