12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar fetele s-au impus

Doar fetele s-au impus

Cele trei echipe feminine de la SCM-U Craiova au câştigat partidele disputate sâmbătă, iar baschetbaliştii şi voleibaliştii au suferit înfrângeri.

Doar echipele feminine de la SCM-U Craiova au câştigat partidele disputate în cadrul etapei de sâmbătă, cele masculine fiind învinse.
În Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie au fost programate trei jocuri, toate în cadrul primei ligi.  Baschetbalistele de la SCM-CSS au evoluat primele, luându-şi revanşa în faţa fostei campioane ICIM Arad, scor 80-70 (16-23, 17-18, 28-17, 19-12), partida contând pentru prima etapă din returul play-off-ului Diviziei A. „A fost un joc disputat, pe care l-am câştigat deoarece ne-am organizat bine în defensivă. Echipa este în progres, şi-a arătat valoarea, iar publicul a fost alături de noi şi ne-a încurajat. Este un semn bun, pentru că se creează atmosferă propice performanţei“, a spus după meci, Liviu Manea, antrenorul echipei craiovene. Acesta a trimis în teren jucătoarele: Drake (20p), Bozikov (7), Matthews (20), Sipoş (13), Tarţa (3), Simionca şi Mingo (17).
De partea cealaltă, tehnicianul arădencelor, Dan Moraru, a afirmat că echipa sa a pierdut deoarece nu a evoluat la adevăratul potenţial: „Noi am jucat relativ bine în prima parte a meciului, nu aveam voie să ne relaxăm în partea a doua, atunci când i-am permis Craiovei să revină.  În sferturile 3 şi 4 am evoluat sub orice critică. Nu am judecat bine acest meci şi am pierdut. Dacă jucam la adevărata valoare nu am fi fost învinşi. Craiova nu ne-a surprins cu nimic“. După acest al treilea succes din play-off, oltencele ocupă locul şase în clasament, la egalitate de puncte cu formaţia de pe locul cinci, CSM Satu Mare.

Victorie importantă
pentru voleibaliste

 
După victoria baschetbalistelor, publicul craiovean a avut parte de un nou succes, obţinut de voleibaliste în faţa unei viitoare adversare din turneul pentru locurile 5-8, CSU Medicina Târgu Mureş. Oltencele s-au impus cu 3-0 (19, 12, 22), în ultimul joc din returul Diviziei A1. Antrenorul Berti Văsuică, aflat la primul joc pe teren propriu,  a spus că fetele au potenţial mult mai mare decât au arătat în această partidă: „Cu excepţia setului trei, în care au intervenit unele erori ale noastre, pot să spun că meciul a fost la discreţia noastră, un meci pregătitor pentru turneele ce vor urma. Referitor la setul trei, nu a fost chiar o relaxare, dar au intervenit anumite momente mai tensionate în cadrul echipei, având în vedere şi schimbările care au fost pe banca tehnică. Cred că în viitor le vom pune la punct ca să evităm asemenea situaţii“. Pentru SCM-U au evoluat jucătoarele: Boskovic, Radulovic, Kaleb, Drâmboi, Hosu, Moldovan, Mozgon – libero. A mai jucat: Vasinca.  Vineri va începe primul turneu al echipelor clasate pe locurile 5-8, iar SCM-U se va bate pe locul cinci cu formaţiile din Piatra Neamţ, Iaşi şi Târgu Mureş.

Zecevic: Vom lupta ca nişte lei să evităm
retrogradarea

În ultimul meci programat în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, baschetbaliştii olteni au pierdut dramatic disputa cu CSM Bucureşti, din cadrul rundei a 27-a din sezonul regulat. Oaspeţii s-au impus cu scorul de 78-72 (18-18, 18-23, 15-13, 27-18), într-un meci în care gazdele au contestat vehement arbitrajul brigăzii formate din Fabiana Niţu, Liviu Ioniţă şi Vlad Potra.
În ultimele minute de meci, trei dintre jucătorii craioveni, Bassett, McCculough şi Lepădat, au fost eliminaţi, pentru că acumulaseră cinci faulturi.
După încheierea partidei, extrem de nervos, antrenorul sârb al Craiovei, Zecevic, a declarat: „Elevii mei au jucat mult mai bine decât în etapa precedentă, la Braşov, şi am arătat că vrem să luptăm să rămânem în prima divizie. Numai că am rămas uimit de ce s-a întâmplat în ultimul sfert. Nu este posibil ca într-un meci destul de echilibrat, lucrurile să degenereze astfel în ultimele minute. Nu-i nimic, pentru că acum suntem pregătiţi şi atunci când va începe play-out-ul vom lupta ca nişte lei, pentru a ne apăra. Le spun minunaţilor suporteri care ne-au susţinut că noi am jucat pentru ei, dar nu am fost lăsaţi să câştigăm“. Zecevic a trimis în teren jucătorii: Milicic (8p), Harvey (20), Lepădat, Gavrilă, Albu, McCculough (14), Pacioga (5), Şenai, Bassett (13), Dragovic (12).
Şi voleibaliştii olteni au pierdut sâmbătă, cedând pe teren formaţiei Steaua Bucureşti, în ultima rundă din returul Diviziei A1, scor 3-1 (22, 18, -23, 22).
La SCM-U au evoluat: A. Stoian, Oprişor, Briscan, Bala, Todoran, Terpea şi Călin. Au mai jucat: Munteanu, Teleleu, Voineag şi Todor. Vineri, craiovenii, aflaţi pe locul 9, vor debuta în primul turneu pentru locurile 9-12, alături de Steaua Bucureşti, Dacia Buzău şi CVM Braşov.
În fine, handbalistele de la SCM Craiova îşi văd de treabă în Divizia A, seria B, acolo unde sâmbătă au obţinut a 16-a victorie, din tot atâtea jocuri, scor 36-13 (16-3), pe terenul formaţiei CSM Sebeş. Antrenoarea Victorina Bora a mizat pe jucătoarele:  Barbu, Vlăsceanu, A.  Ionesi, Briscan (2 goluri), Mihalschi (8), Bircină (1), Şovar (3), Gogoriţă (2), E. Nicu (2), Mitran (4), Chitacu (6), Bădiţă (4), C. Ilie (2), Constantinescu (2).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII