17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Noua Zeelandă: 1.450 de euro pentru spiritele a doi morţi
Două fiole de sticlă, în care se află spiritele a doi morţi, au fost vândute în cadrul unei licitaţii desfăşurate în Noua Zeelandă, pentru suma de 1.450 de euro. Potrivit Tiscali.it, „fantomele“, aparţinând unui bărbat şi unei fetiţe, au fost scoase „la mezat“ pe site-ul de licitaţii on line TradeMe de către doamna Avie Woodbury, din Christchurch. Femeia a povestit că a reuşit să „captureze“ cele două entităţi în locuinţa sa. Pentru aceasta, ea a avut însă nevoie de ajutorul unui exorcist, care ar fi închis spiritele în cele două fiole, folosind dopuri umezite cu apă sfinţită, strategie cu ajutorul căreia „le-ar fi absorbit energia“. Potrivit anunţului publicat pe site-ul de licitaţii, spiritele sunt, aşadar, „adormite“, însă dacă noul lor „stăpân“ o va cere, ele ar putea fi trezite prin vărsarea conţinutului din fiole într-o farfurie. „În acest mod, fantomele îşi recuperează energia şi vor invada noua casă“, promite fosta proprietară. Din câte se pare, doamna Woodbury a decis să scape de cei doi „musafiri“, pentru că se săturase să mai stea în aceeaşi casă cu ei. Noul proprietar al spiritelor a dorit să îşi păstreze anonimatul.

De la puşcărie la altar
Pentru a contracara criza de preoţi şi călugări din Georgia, guvernul şi mai-marii Bisericii Ortodoxe din Tibilisi au găsit o soluţie cu totul inedită. După cum informează Tiscali.it, autorităţile au decis să ofere o reducere a pedepselor pentru puşcăriaşii care doresc să îmbrăţişeze o carieră bisericească. Prin această iniţiativă, guvernanţii speră să obţină şi o diminuare a numărului de deţinuţi, care în ultimii şase ani a crescut cu peste 300%. De menţionat că propunerea vizează doar deţinuţii condamnaţi pentru infracţiuni minore. Din câte se pare, funcţionarii guvernamentali au colaborat cu reprezentanţii Bisericii pentru a-i selecţiona pe cei mai „cuminţi“ dintre puşcăriaşi. „Ne-am gândit că, dacă deţinuţii vor petrece un timp în mânăstire, vor învăţa câte ceva“, a declarat unul dintre autorii iniţiativei.

Aer proaspăt, la borcan
Organizaţia National Trust din Marea Britanie, care se ocupă de administrarea parcurilor naţionale din Regatul Unit, a început să distribuie recipiente „pline“ cu aer proaspăt, luat de la lacul Windermere şi din câteva localităţi montane, către angajaţii stresaţi din marile oraşe. Intenţia autorităţilor este extrem de nobilă: să dezvăluie cultura spaţiilor nepoluate şi să îi informeze pe toţi cetăţenii din marile oraşe în legătură cu posibilitatea de a merge să viziteze gratuit parcuri şi grădini botanice încă de pe 20 şi 21 martie. Iniţiativa este cel puţin originală. Minimum o sută de britanici „stresaţi“ au depus deja cereri pentru a primi acasă un borcănel cu aer proaspăt din Stourhead (Wiltshire), Box Hill (Surrey), Townend şi de la celebrul lac Windermere. Reprezentanţii National Trust, care afirmă că au desfăşurat studii aprofundate privind efectul pozitiv al acestui aer, afirmă că un singur recipient de aer poate atenua stresul cel puţin zece minute. La fel de convinse de acest lucru sunt şi 59% dintre persoanele intervievate de operatorii organizaţiei care administrează parcurile.  „Împreună cu cei mai mulţi dintre locuitorii care stau în mediul urban, ne-am gândit că a venit momentul să împărţim un mic procent din aerul nostru proaspăt cu restul conaţionalilor“, a declarat unul dintre iniţiatorii proiectului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS