24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia are trei stadioane la standardele UEFA

România are trei stadioane la standardele UEFA

În România există în prezent doar trei stadioane care pot găzdui meciuri din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2012, a anunţat FRF pe site-ul său oficial. Arenele „Steaua“ din Bucureşti, „Dr. Constantin Rădulescu“ din Cluj şi „Dan Păltinişanu“ din Timişoara sunt în prezent omologate de UEFA. Comparativ cu precedentele jocuri de calificare, UEFA a decis să ridice standardele pe care un stadion trebuie să le îndeplinească, pentru a căpăta dreptul de organizare a unor asemenea partide. Astfel, în perspectiva preliminariilor EURO 2012, forul fotbalistic european a stabilit ca aceste jocuri să fie găzduite doar de arene ce au o clasificare de minimum categoria a treia, singura categorie superioară acesteia fiind „Elite“.
La standarde de categoria a treia se află, conform evaluării FRF, stadionul „Ceahlăul“ din Piatra-Neamţ şi, sub rezerva efectuării anumitor lucrări referitoare la facilităţi pentru VIP-uri, stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova.
În atare condiţii, FRF va solicita UEFA să inspecteze ultimele două stadioane menţionate, astfel încât şi acestea să fie omologate la nivelul categoriei a treia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU