21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii sunt în pericol, vine Cîrţu să-i salveze

Pandurii sunt în pericol, vine Cîrţu să-i salveze

Pandurii – Ceahlăul 0-0
Stadion
„Municipal“, spectatori: 3.000.
Pandurii: Stanca – Popete, Murgan, Chibulcutean, Cardoso – Ghindeanu (‘74, Dedu), Orac, Păcurar, Tremonti (’61, Lazic) – Tilincă, Kamara (’44, Arrieta). Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Ceahlăul: Villadsen – Dikaba, Forminte, Viţelaru, Al. Dragomir (’90, Dumitraş) – Stevic, Balde – Bădescu, Cebotaru (‘80, Rudison), Jeremic – Mulisa. Antrenor: Zoran Filipovic.
Cartonaşe galbene: Orac, Popete / Stevic, Balde, Bădescu, Mulisa, Jeremic.
Au arbitrat: C. Balaj – Z. Szekely, Ad. Vidan.

Gorjenii nu au reuşit să câştige nici cu Ceahlăul acasă şi au rămas fără victorie în retur, devenind o candidată certă la retrogradare, motiv pentru care conducătorii clubului l-au înlocuit după meci pe antrenorul Liviu Ciobotariu cu Sorin Cîrţu.

Cu patru noutăţi în primul unsprezece faţă de jocul precedent, Popete, Păcurar, Tremonti şi Tilincă, Pandurii nu a fost în stare să impună ritmul. Ceahlăul a încercat să ţină jocul sus, dar gorjenii au găsit o breşă în minutul 8. Popete a pătruns pe partea dreaptă, a centrat şi Tilincă a fost incapabil să împingă balonul în poartă de la un metru de linia porţii. Şi cam la asta s-a rezumat ofensiva pandurilor în primele 45 de minute. Oaspeţii au egalat rapid la situaţii de gol. Bădescu a centrat din corner şi Balde, singur în mijlocul careului, a reluat cu capul, dar Stanca a fost providenţial, intervenind excelent, lângă bară (‘13). Cu trecerea timpului, gazdele au devenit penibile, iar Ceahlăul putea intra la cabine în avantaj, dar Dragomir a şutat în zid dintr-o lovitură liberă de la 16 metri în ultimul minut.

Stanca, erou şi acasă

Ceahlăul a călcat în picioare defensiva lui Ciobotariu la începutul reprizei secunde, însă s-a lovit de imbatabilul Stanca. Mingea a circulat pe traseul Bădescu-Dikaba-Jeremic, ultimul a şutat de la zece metri şi goalkeeperul pandurilor a rezistat de unul singur (‘55). Apoi altă fază ca la carte a destabilizat gruparea olteană. Mulisa i-a pasat cu călcâiul lui Cebotaru, rămas singur cu Stanca, însă portarul pandurilor a păstrat tabela albă cu un reflex de manual (‘60). În huiduielile publicului, Pandurii a reuşit în minutul 65 să puncteze la capitolul şuturi pe poartă. Arrieta a reluat cu capul şi Villadsen a reţinut spectaculos. Ciobi a mutat cu Lazic şi Dedu, dar la Pandurii nu s-a văzut nici o schimbare. Gorjenii au insistat şi Tilincă s-a dovedit din nou
inutil în două rânduri. Ghindeanu a centrat de pe dreapta şi atacantul lui Ciobotariu a şters mingea cu capul dintr-o poziţie bună (‘68), iar în minutul 78, Tilincă a deviat balonul din şase metri fără să-l păcălească pe danezul din poarta moldovenilor. Pandurii a înregistrat a treia remiză albă consecutivă şi rămâne fără victorie în 2010, iar publicul i-a cerut la unison, pentru a treia oară în retur, demisia lui Liviu Ciobotariu.

Ciobotariu a renunţat

Fără victorie în 2010, antrenorul pandurilor Liviu Ciobotariu şi-a dat demisia după remiza albă cu Ceahlăul. „De trei etape nu reuşim să marcăm, de două etape l-am avut şi pe Stanca. Personal, nu vreau să mai continuu“, a declarat Ciobotariu după jocul cu Ceahlăul. Tehnicianul a susţinut că spectatorii au fost manipulaţi de presă să-i ceară demisia după fiecare joc.
Sorin Cîrţu a acceptat să revină pe banca tehnică a pandurilor, chiar dacă gruparea gorjeană se află într-o situaţie dramatică. „Sorinaccio“ s-a consultat cu Mircea Rădulescu pentru a putea fi sigur că se poate reîntoarce la gruparea gorjeană pe care a părăsit-o în tur, după etapa 11-a, iar de astăzi se va prezenta la antrenamentele formaţiei din Târgu Jiu. „Liviu Ciobotariu şi-a prezentat demisia împreună cu Gabi Mărgărit şi Florin Bejinariu. Am avut o convorbire la telefon cu Sorin Cîrţu şi am convenit că astăzi, la ora 21.00, (aseară – n.r.) se va prezenta la Târgu Jiu împreună cu Silviu Lung şi Mircea Irimescu şi vor prelua echipa“, a declarat preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII