11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHora retrogradării

Hora retrogradării

Gloria Bistriţa    2
„U“ Craiova    1
Stadion
„Gloria“, spectatori: 6.000.
Au marcat: Moraes ‘33 – pen., Hora ‘69 / Fl. Costea ‘2.
Gloria Bistriţa: Albuţ – Homei, Frăsinescu, Ciucă, Latovlevici – Tavares (‘61, C. Petre), A, Mureşan, Hora, Băjenaru (‘81, D. Matei) – Moraes, Coroian (‘35, Keita). Antrenor: Marius Şumudică.
„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Bădoi, V. Găman, Iliev, Bălace – Prepeliţă, R. Barbu (‘72, Gîngioveanu), Dilevski (‘67, Bărboianu) – M. Costea, Dina (‘61, Trică), Fl. Costea. Antrenor: Mark Wotte.
Cartonaşe galbene: Albuţ (‘75 şi ‘86), Hora / Prepeliţă, Dina, V. Găman, M. Costea.
Cartonaş roşu: Albuţ (‘86).
Au arbitrat: T. Crăciunescu – D. Mudura, G. Radu.

Universitatea a pierdut meciul cu Gloria, golul victorios al gazdelor fiind marcat de Ioan Hora, care în ultimele zece minute a fost şi portarul echipei sale, după eliminarea lui Albuţ.

Echipa câştigătoare nu se schimbă. Aşa a gândit antrenorul Mark Wotte înaintea confruntării cu Gloria, trimiţând pe teren formaţia care a început jocul cu FC Braşov. Partida de la Bistriţa a pornit de la 1-0 pentru Universitatea, Florin Costea marcând în minutul 2 întâiul gol al meciului, dar şi primul din acest retur. A fost singura ocazie mai importantă a Ştiinţei din prima repriză, în care Gloria a dominat şi şi-a creat multe oportunităţi de a marca. În majoritatea cazurilor, Silviu Lung Jr. a fost cel care a salvat poarta craioveană, brazilianul Moraes dând tonul ocaziilor pentru bistriţeni în minutul 6. Hora, Andrei Mureşan şi Ciucă, în două rânduri, au fost şi ei aproape de golul egalizator. Acesta a venit până la urmă, însă trupa lui Tata Jean nu a putut marca decât cu ajutorul arbitrului Teo Crăciunescu. „Fluieraşul“ vâlcean a inventat un penalti în minutul 32, când Moraes s-a aruncat ca în bazin la o respingere a lui Valerică Găman, iar Crăciunescu Jr. a indicat surprinzător punctul cu var. Acelaşi Moraes a transformat penaltiul, iar gazdele au revenit în joc.

Gloria, cu portar
improvizat

După pauză, meciul a continuat cu aceeaşi dominare a Gloriei, Craiova fiind de nerecunoscut, jocul slab al trupei lui Wotte dezamăgindu-i pe fanii olteni, care sperau într-o descătuşare a juveţilor după victoria cu braşovenii. Simţind că jocul scârţâie, iar bistriţenii sunt tot mai periculoşi, olandezul a schimbat, Dina şi Dilevski lăsându-le locul lui Trică, respectiv Bărboianu. Aceste mutări nu au avut efectul scontat pentru alb-albaştri. Gloria a reuşit să marcheze golul de trei puncte în minutul 69, prin Hora, la o fază în care apărarea Ştiinţei, în frunte cu Bădoi şi Găman, a fost ridiculizată de ofensiva gazdelor. Din minutul 85, Bistriţa a jucat fără portarul titular, Albuţ fiind eliminat după ce antrenorul Şumudică efectuase deja cele trei schimbări. Între buturi a intrat Ioan Hora, care nu a fost însă deranjat în zece minute de nici un şut al craiovenilor, ce rămân pe locul 15, retrogradabil, şi după acest joc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

53 COMENTARII